55'
Christian Brüls
0 - 3
55'

Eupen heeft geen vervolg kunnen breien aan z'n overwinning tegen KV Oostende. Op eigen veld ging het met 0-3 onderuit tegen een gretig Westerlo. Dat mocht voor het eerst in bijna 2 maanden nog eens proeven van de zege.

Bekijk de goals uit Eupen - Westerlo (0-3)

Eupen - Westerlo in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten na de rust mag Eupen z'n laatste greintje hoop opbergen. Christian Brüls geeft z'n ex-ploeg de doodsteek met een heerlijk afstandsschot en zet zo meteen de 0-3-eindstand op het scorebord.
  • Man van de match: Het mooiste doelpunt was zonder twijfel van Christian Brüls, maar de meeste complete wedstrijd werd afgewerkt door Lukas Van Eenoo. Hij was de dirigent bij Westerlo en opende de score met een penalty.
  • Opvallend: De laatste 4 thuiswedstrijden waren geen succes voor Eupen. Zowel tegen Kortrijk, Zulte Waregem, Club Brugge als Westerlo ging het op eigen veld de boot in.
  • Quote: "We hebben heel hard geknokt om hier te raken en dan moet je toch een visitekaartje afgeven", zegt Bob Peeters (trainer Westerlo). "We willen laten zien dat het gat tussen 1B en de rechterkolom van 1A minder groot is dan sommige mensen denken. Zowel Union als Westerlo bewijzen dat nu."

Doelman Van Crombrugge wordt niet bestraft voor deze overtreding

90+3' tweede helft
90+1'

Eupen heeft geen vervolg kunnen breien aan de overwinning tegen KV Oostende. Op eigen veld ging het met duidelijke 0-3-cijfers onderuit tegen Westerlo.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
78'

Bijna 0-4

Eupen ontsnapt aan een vierde tegengoal. Na mistasten in de Eupense defensie kan Naessens van dichtbij in één tijd uithalen. Zijn harde knal spat uiteen op de paal.
70'
68'
67'
Eupen blijft nadrukkelijk op zoek gaan naar een doelpunt. Msakni haalt hard uit, zijn schot wordt net voor de lijn gekeerd door Dewaele.
65'
63'
Eupen komt ondanks de ruime achterstand toch wat beter in de wedstrijd. Yagan ontbindt z'n duivels en haalt uit, Van Langendonck heeft een uitstekende redding nodig.
58'

Afgekeurde goal

Eupen geeft plots weer een teken van leven. Keita tikt zowaar de 1-3 in doel, maar lijkt dat vanuit buitenspel te doen. Dat wordt even later bevestigd door de VAR.
56'
55'
0-3
55'

Fantastische goal van Christian Brüls!

55'

Heerlijk doelpunt van Brüls

Met een heerlijk afstandsschot diept Brüls de voorsprong van Westerlo verder uit. Hij neemt de bal vol op de slof, Van Crombrugge kan alleen maar bewonderend naar de streep kijken.
49'
Biset stopt Msakni foutief af en geeft zo een vrije trap weg aan Eupen, centraal voor doel. Da's een kolfje naar de hand van Garcia. Hij krult de bal over de muur, maar ook in de handen van Van Langendonck.