3. 89' - Doelpunt vrije trap - Razvan Marin (2 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 9 - 16/05/19 - 20:30
89'
2 - 0

Club Brugge moet zijn titel afstaan aan Racing Genk. Het moest zelf winnen bij Standard om Genk nog minstens tot de laatste speeldag het vuur aan de schenen te leggen, maar dat lukte zelfs niet tegen 10 spelers van Standard.

Standard - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Dat leek lang de rode kaart van Fai te zijn, maar het werd een hoekschop. Club deed niets met 14 corners, maar kreeg een strafschop tegen op een van de zeldzame Luikse hoekschoppen. Marin opende de score en verlamde de bezoekers.
  • Man van de match: Zonder enige twijfel Razvan Marin. Dankzij een perfect geplaatste strafschop en een fenomenale vrije trap trapte hij de Brugse titeldroom aan diggelen. De Roemeen zal niet misstaan in de kern van Ajax.
  • Opvallend: Een jaar en drie dagen geleden won Club de titel op Sclessin door gelijk te spelen. Vandaag verliest het die na een zwakke wedstrijd. Een wereld van verschil.

Rood voor Fai lijkt goed nieuws voor Club

Club Brugge geloofde nog in de titel, maar de tijd begon wel te dringen met nog maar twee speeldagen te gaan. Club wilde naar goeie gewoonte furieus beginnen, maar dat plan hadden ze ook duidelijk bij Standard. Na nog geen 2 minuten moest Horvath zich vol op de bal storten om Cimirot het scoren te beletten.

Daarna kregen we veel strijd te zien, vooral langs de kant van Standard, dat zelfs lichtjes de betere was. Die strijd werd iets te fel gevoerd door Collins Fai, die op het half uur vol op de enkel van Vormer ging staan. Een geel karton was zijn deel, maar na het bekijken van de herhaling toverde Boucaut die om naar een rood karton.

De rode kaart was het sein voor Club om de touwtjes in handen te nemen. Veel keuze hadden ze niet, want Genk was intussen al op voorsprong gekomen op Anderlecht. Een afgeweken schot van Vanaken dwong Ochoa nog tot een acrobatische redding, terwijl de vele flitsende dribbels van Dennis geen doelgevaar opleverden.

Marin verkoopt Club dubbele uppercut

Meteen na de rust leek Club de boodschap begrepen te hebben. De ingevallen Openda dwong Ochoa al meteen tot een geweldige reflex. De spanning in Luik nam met de minuut toe. Wanner Vanaken geen bal kreeg om een hoekschop te trappen, werd hij belaagd door een aantal Luikse supporters. Enkele minuten later stonden Openda en Laifis neus aan neus.

Op het uur leek het de goeie kant uit te gaan voor Club. Anderlecht maakte gelijk tegen Genk en Openda scoorde, maar werd terecht teruggefloten na een duwfout. En toen ging het snel bergaf voor de bezoekers toen Dennis de bal met zijn hand raakte op een zeldzame Luikse hoekschop. Strafschop voor Luik en dat geschenk liet Marin niet liggen.

Club moest alles op alles zetten, maar kwam maar niet tot kansen en leek wel verlamd door titelstress. Standard prikte nog enkele keren tegen en vlak voor tijd deed Marin de boeken toe met een fenomenale vrije trap vanop 30 meter. Club speelde niets meer klaar en slikte bijna nog een derde tegentreffer. De titel gaat zo naar Genk, dat genoeg had aan een gelijkspel op Anderlecht. Standard prijkt dan weer plots op de derde plek.

Leko: "Maandenlang fantastische mentaliteit getoond"

Bart Verhaeghe (voorzitter Club): “Dat is sport. Sportmannen moeten kunnen winnen en verliezen. Vandaag moeten we Genk feliciteren met hun verdiende titel en hopelijk doen ze het goed in de Champions League. We hebben vandaag misschien van onszelf verloren, maar je moet het ook in een breder perspectief zien. De laatste jaren werden we eerste, tweede, eerste en nu weer tweede. Niet veel ploegen doen dat ons na en we zullen er volgend jaar opnieuw staan.”

Ivan Leko (coach Club): "Ik zit met een dubbel gevoel. Mijn jongens hebben al weken en maanden alles gedaan om het Genk lastig te maken, maar vandaag was niet onze dag. Ik ben trots dat ze al die tijd een fantastische mentaliteit getoond hebben. Genk is een verdiende kampioen en het is jammer dat we de spanning er niet tot helemaal op het einde erin konden houden. We spelen al 3 maanden onder stress en we wonnen de hele tijd. Daar lag het vanavond dus niet aan."

Preud'homme: "Hopelijk zit Genk met hoofd in de wolken"

Michel Preud'homme (coach Standard): "Er stond een stevige ploeg op het veld om de Brugse machine te counteren. Hoekschoppen zijn zoals balbezit. Je hoeft geen 50% te hebben om te scoren. Nu gaan we vooral hopen dat Genk dit weekend nog met het hoofd in de wolken zit."

Razvan Marin (Standard): "Ik ben eerst en vooral blij met de overwinning. Ik hoor ook net dat Antwerp verloren heeft, dus maken we nog kans op de derde plek. We gaan nu vol voor de overwinning op Genk. Ze zijn toch kampioen geworden, hé? Ik ben blij dat ik iets heb kunnen teruggeven aan de supporters, want zij verdienen dit."

Obbi Oulare (Standard): "Chapeau voor de ploeg en vooral voor Razvan Marin. Het was een gekke wedstrijd en het is dit soort prestaties dat er voor zorgt dat een club als Ajax hem hier komt wegplukken. Vanavond lijkt op een droom, terwijl het enkele dagen gleden nog een nachtmerrie was. We verloren alles, maar nu moeten we zondag een resultaat halen tegen Genk."

90+6'

Marin verpest de Brugse titeldroom!

Club kon geen vuist maken tegen Standard, dat een uur lang met 10 man speelde. Een strafschop en een heerlijke vrije trap van Marin maken een einde aan de titeldroom van Club.
90+5'
Carcela dwingt Horvath nog tot een redding en sleept een hoekschop uit de brand. Verhaal gedaan voor Club.
90+4'

Maingue mist de 3-0!

Senna Miangue springt erg hoog, maar kopt de 3-0 voorlangs!
90+2'
Club krijgt nog een vrije trap na handspel van Goreux. Maar we zien vooral sippe gezichten bij blauw-zwart.
90+1'

Genk speelt gelijk!

En dat levert hen de titel op, of Club moest nog 2 keer scoren!
90+1'

90'

5 minuten extra

Maar of dat genoeg is voor Club, is nog maar de vraag.
90'

Marin pegelt een vrije trap vanop 30 meter in doel: 2-0!

89'
88'

Marin doet de boeken toe!

Marin pakt uit met een geweldige vrije trap vanop 30 meter! Horvath strekt zich helemaal, maar ziet de hoek heerlijk in het hoekje belanden!
87'
Mechele komt te laat bij Carcela en dat levert hem geel op. De Standard-supporters zien dat erg graag gebeuren en juichen voor scheids Boucaut.
87'
Club geeft de bal zomaar weg! Goreux kan aan het spurten slaan, maar wacht goed op Mata die de nodige fout maakt. Standard wint hier tijd.
86'
Marin gaat neer na een onschuldig duel met Mechele. Enkele tellen later kan Schrijvers uithalen, maar die raakt niet verder dan een hoekschop.
85'
85'
84'
Denswil verslikt zich in zijn dribbel en plant dan een arm tegen de keel van Mpoku. Een vrije trap voor Standard is het resultaat. Vind Club nog wel oplossingen?