2. 72' - Verv. Yannick Bolasie door Francis Amuzu
    3. 86' - Verv. William Owusu door Jonathan Bolingi
    4. 90' - Verv. Lior Refaelov door David Simao
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 12/05/19 - 14:32

Antwerp en Anderlecht hebben een kansarme wedstrijd afgesloten met een gelijkspel. AA Gent is de lachende derde. Het verkleint de kloof met Anderlecht in de strijd om plaats vijf tot 2 punten.

Antwerp - Anderlecht in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp kopieert kort na de rust de start van Anderlecht in de eerste helft. Een vroege treffer van Lamkel Ze leidt een fel offensief van de thuisploeg in, maar Anderlecht houdt stand onder de druk.
    • Man van de match: Ivan Santini vond voor de tweede week op rij de weg naar doel. Met z'n vroege treffer zorgde hij ook voor de eerste goal buitenshuis van Anderlecht in Play-off I. Kort voor het einde maakte hij bijna nog de 1-2.
    • Opvallend: Anderlecht en Antwerp blijken bijzonder aan elkaar gewaagd dit seizoen. De vier onderlinge duels leverden één overwinning voor elke ploeg op, tweemaal speelden ze gelijk.

Bekijk de goals uit Antwerp - Anderlecht (1-1)

Vroege goal van Santini zet Anderlecht in een zetel

Goed begonnen is half gewonnen, dat weten ze bij Anderlecht ook. De start van paars-wit was dan ook veelbelovend. Na amper 5 minuten kon Santini een mislukt schot van Najar van dichtbij voorbij Bolat tikken: 0-1.

Een droomstart voor de bezoekers en Antwerp moest toch even bekomen van die vroege opdoffer. De thuisploeg probeerde de druk op te voeren, maar in de zone van de waarheid liep het telkens fout. Zelfs toen Kums aan de eigen zestien balverlies leed, kon Refaelov niet profiteren.

Op het halfuur was het plots wel alle hens aan dek bij Anderlecht. Na z’n uitsluiting tegen Standard vorige week ontpopte Bornauw zich bijna opnieuw tot antiheld met een owngoal, maar Didillon pakte uit met een prima reflex.

Supporters Antwerp zorgen voor pakkend eerbetoon aan Julie Van Espen

Lamkel Ze zet snel orde op zaken

Anderlecht verspeelde bij de aftrap van de tweede helft meteen de bal en dat bleek een voorbode van meer onheil. Amper 3 minuten na de rust hingen de bordjes weer gelijk. Een verre inworp werd doorgekopt tot bij Lamkel Zé en die liet Didillon kansloos achter.

Anderlecht moest meteen in overleefmodus, want Antwerp rook z’n kans en joeg z’n slachtoffer op. De bezoekers kwamen er niet meer uit, al leverde de aanhoudende druk van Antwerp weinig concreet doelgevaar op.

Gaandeweg kon Anderlecht het evenwicht herstellen, maar voor dreiging zorgen lukte paars-wit niet. Pas kort voor het einde viel er alsnog een kans uit de lucht voor de bezoekers. Op aangeven van Verschaeren tikte Santini in één tijd over. Een schaars lichtpunt in een kansarme tweede helft.

Bölöni ontploft wanneer Refaelov geen strafschop krijgt na een duel met Appiah

Bölöni: "Moet spelers feliciteren voor hun reactie"

• Laszlo Bölöni (trainer Antwerp): "Ik moet mijn spelers feliciteren voor hun reactie in de tweede helft. We zijn heel zwak aan de wedstrijd begonnen. Tijdens de rust hebben we dat besproken en hun houding heeft in de tweede helft voor onze grote dominantie gezorgd. We verdienden minstens een punt. Dat wij met Mbokani een belangrijke schakel misten? Ik moet niet hypocriet zijn, bij hen ontbrak met Kara ook een heel belangrijke speler."
    • Karim Belhocine (trainer Anderlecht): "We moeten tevreden zijn met een punt, want we hadden hier ook kunnen verliezen. Een overwinning was niet verdiend geweest. We hebben opnieuw de juiste mentaliteit getoond, ook al is dat uiteindelijk niet genoeg. Tijdens de rust had ik gezegd om voor de tweede goal te gaan, maar na die snelle tegengoal was het natuurlijk moeilijk."

Juklerød: "We waren beter dan Anderlecht"

Haroun: "De 3 punten waren zeker thuis te houden"

Kums: "Gaan nog altijd vol voor de 4e plaats"

Cobbaut: "Misschien wel een punt gewonnen vandaag"

90+5'

Na een bijzonder slappe tweede helft delen Antwerp en Anderlecht de punten. Lamkel Ze zorgde kort na de rust voor de 1-1. Dankzij het punt is Antwerp zeker van minstens de 4e plaats.
    90+1'

90'
    90'

4 extra minuten

Beide ploegen krijgen nog 4 minuten om alsnog de 3 punten te pakken. Of nemen ze vrede met een puntendeling.
    90'

Blessure voor Kums

Voor Refaelov zit de wedstrijd erop, hij wordt vervangen door Simao. Bij Anderlecht moet Kums geblesseerd naar de kant, zijn vervanger is Gerkens.
    87'

Santini kan een voorzet van Verschaeren niet binnen het doelvlak richten

87'

Santini net niet

Eindelijk een kans voor Anderlecht in de tweede helft. Verschaeren met een prima lage voorzet en Santini tikt de bal in één tijd over. Antwerp ontsnapt.
    83'

Het lijkt erop dat de wedstrijd op een gelijkspel zal eindigen, het is holderdebolder geworden. Antwerp kan niet meer de power ontwikkelen zoals in het begin van de tweede helft. Van Anderlecht hebben we niks gezien in de tweede helft, ze kruipen allemaal terug rond de eigen zestien.

Radiocommentator Tom Boudeweel
    79'

Owusu laat het liggen

Antwerp komt nog eens gevaarlijk piepen op een hoekschop. Owusu krijgt verrassend veel ruimte aan de eerste paal, maar hij raakt de bal niet goed. Hier was meer mee te doen.
    78'
    Amuzu ligt geveld na een stevig duel met Opare. De invaller moet even bekomen, maar kan zijn wedstrijd voortzetten. Het laatste kwartier is intussen ingegaan. Krijgen we nog een winnaar op de Bosuil?
    73'
    73'

Ik wist niet dat Bolasie nog meedeed. Het is een heel bleke wedstrijd geweest voor hem.

72'
    72'
    Belhocine gooit wat extra creativiteit tussen de lijnen met Amuzu. Bolasie mag na een bleke wedstrijd afdruipen.