Doelpunt in 94e minuut levert Gent eerste zege in PO I op

1. 64' - Doelpunt - Jonathan David (1 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 8 - 10/05/19 - 20:31
    64'
    Jonathan David
    1 - 2
    64'

De kop is eraf voor AA Gent. Dankzij een doelpunt in de extra tijd op Sclessin wint het voor het eerst in Play-Off I. Standard blijft achter met 3 op 18.

Standard - Gent in een notendop

• Man van de Match: Op het moment dat we dachten dat er geen echte uitblinkers zouden zijn in deze wedstrijd, zorgde David voor sensatie op Sclessin. In het ultieme slot legde hij de 2-3 nog voorbij Ochoa.
    • Sleutelmoment: In minuut 94 kreeg Gent dan toch wat het verdiende. Een 2/24 loerde om de hoek, maar David zorgde alsnog voor de eerste driepunter voor Gent in PO I.
    • Statistiek: 4/24 zijn geen cijfers om naar huis te schrijven, maar eindelijk pakt Gent zijn eerste driepunter in PO I. Een kwakkelend Standard blijft achter met amper drie punten uit zijn laatste zes wedstrijden.

Bekijk de goals uit Standard - Gent (2-3)

Gent start vurig, maar slikt gelijkmaker

Met een rampzalige 1/21 voor Gent en een zeer povere 8/21 voor Standard hadden beide ploegen heel wat recht te zetten. En vooral de bezoekers leken dat begrepen te hebben.

Jaremtsjoek kreeg op enkele minuten tijd al drie kansen, maar werkte niet af. Even later was het wel prijs voor Gent. Souquet dribbelde zich knap in de zestien, Dejaegere had maar binnen te tikken.

Standard vocht terug en vond wat het zocht. Derijck moest geblesseerd naar de kant, Plastoen was zijn vervanger. Maar die stond zijn veters nog te strikken toen Bastien de gelijkmaker knap voorbij Kaminski kopte.

Gent, dat ook nog Dejaegere geblesseerd kwijtspeelde voor de rust, was aangedaan van de 1-1, Standard probeerde erop en erover te gaan, zonder succes. 1-1 was ook de ruststand.

Gent speelt met vuur, maar daar is David in minuut 94

En ook na de rust waren het de bezoekers die het beste uit de kleedkamers kwamen. Standard kwam goed weg toen Laifis de bal met de hand leek te beroeren in de zestien. De VAR greep niet in, de Cyprioot hield de hand tegen het lichaam, al kunnen we de actie op z'n minst twijfelachtig noemen.

Maar Gent werd dan toch beloond voor zijn goede intenties. Invaller David liet Standard-doelman Ochoa voor een tweede keer omdraaien: 1-2.

Standard kon geen echte vuist meer maken, maar kwam toch alweer op gelijke hoogte. Lestienne, die nog maar een minuut op het veld stond, strafte Gents geblunder achterin af met de 2-2 en leek een Luiks punt uit de brand te slepen.

Maar in minuut 94 kreeg de thuisploeg dan toch nog een ijskoude stortbui over Sclessin heen. David kroonde zich tot matchwinnaar met een doelpunt in het ultieme slot. Gent pakt zo, verdiend, zijn eerste zege in Play-off I. Standard blijft op de dool en mist de kans om over Antwerp naar de derde stek te wippen.

Carcela en Mpoku verlaten het stadion en missen het laatste doelpunt

Preud'homme: "Het tegendoelpunt was dramatisch'

• Obby Oulare (Standard): "Vanavond was onze beste prestatie uit de laatste matchen en dan is het heel zuur om ze te laten gaan met de drie punten. Zeker op deze manier op het einde. We hebben ervoor geknokt, maar we pakken 0 punten. We beseffen dat het veel beter moet, qua inzet en mentaliteit was het vanavond weer beter, maar we moeten nu punten pakken. We hopen dat Anderlecht zondag punten pakt en dan zien we wel wat er gebeurt."
    • Michel Preud'homme (Standard): "Ik denk dat de mentaliteit juist was, de spelers hebben ervoor gevochten. Maar als je zo'n tegendoelpunt krijgt, is het dramatisch. We zijn veel te laks. Er zijn al heel wat geblesseerden en daar kunnen met Bokadi en Goreux misschien weer wat bij komen. We moeten oplossingen blijven zoeken, een systeem vinden om de spelers te laten presteren. Maar vanavond hebben we geprobeerd, helaas zijn we niet beloond, zelfs niet met een puntje."
    • Jess Thorup (AA Gent): "Met de manier waarop we speelden, denk ik dat we meer verdienden de laatste weken. Maar je moet blijven geloven dat alles mogelijk is. Vandaag spelen we weer een goede wedstrijd. Zelfs na twee gelijkmakers geloofden we nog dat het mogelijk was. Het is een geweldig gevoel voor de spelers. Het is ook goed voor de aanvallers dat we drie keer scoren. Ook defensief stond het goed, het was perfect. Of het een persoonlijke overwinning is voor mij? Neen, ik ben heel close met de groep, met de staff en iedereen had het geloof. We nemen nu drie punten, dat is het belangrijkste."

90+6'

David kopt Gent naar de zege

90+5'

EINDE

En scheidsrechter Visser fluit meteen af, Gent heeft zijn eerste zege in Play-off I te pakken! David werd de matchwinnaar met een doelpunt in het ultieme slot.
    90+4'

Wat een slot! 2-3

Sensatie op Sclessin, AA Gent legt Standard in de slotseconde over de knie. David prikt voor de tweede keer vanavond binnen: 2-3!
    90+1'

90'
    Marin zet zich achter de vrije trap, maar een hoekschop is het beste dat de Roemeen er nog uitkrijgt. Die hoekschop levert nog een nieuwe op en die is het gevaarlijkst. Oulare kan koppen, maar raakt de bal niet goed. Het blijft 2-2.
    89'
    De supporters zetten zich nog een keer achter hun ploeg. Djenepo haalt er nog een vrije trap uit, wat kan Standard nog?
    88'
    De reguliere speeltijd zit er bijna op. Beide teams hebben dringend een driepunter nodig, maar die zit er voorlopig niet in. Wie doet deze wedstrijd nog in zijn voordeel kantelen?
    85'
    81'

Lestienne hangt de bordjes weer gelijk

80'

Invaller Lestienne doet het: 2-2

Hij staat nog maar net op het veld, maar hij is meteen goed voor de gelijkmaker. Na een knullige verdedigende actie van Gent profiteert Lestienne: 2-2.
    72'
    Maar het is Gent dat blijft aanvallen. Odjidja legt aan voor een schuiver, Ochoa redt, maar klemt de bal niet. Gelukkig voor de Mexicaan krijgt hij een beetje hulp van zijn verdediging.
    71'
    Preud'homme grijpt in en kiest weer voor een viermansdefensie. Miange gaat eraf, met Djenepo komt er wat meer aanvalskracht tussen de lijnen.