90+6'
Leandro Trossard
90+6'
1 - 2

Racing Genk heeft niet kunnen profiteren van de nederlaag van eerste achtervolger Club Brugge. Uitgerekend Cercle Brugge, de stadsrivaal van Club, diende de leider zijn eerste competitienederlaag van het seizoen toe: 1-2.

Bekijk de goals uit Genk - Cercle Brugge (1-2)

Genk - Cercle Brugge in een notendop

• Sleutelmoment: Er was niet echt één moment waarop de wedstrijd werd beslist. Als Genk iets vroeger een van de vele kansen had benut, was de leider wellicht nog over een dapper strijdend Cercle gedenderd.
  • Man van de Match: Ongetwijfeld Paul Nardi. De Franse doelman zat zichtbaar verveeld met de late 1-2, maar had zich daar helemaal niets te verwijten en haalde bovendien een reeks gemaakte goals uit zijn kooi.
  • Opvallend: In 1991 zorgde Josip Weber voor de enige voorgaande zege van Cercle in Genk. Als er een hiernamaals is, kijkt de vorig jaar veel te vroeg overleden spits vandaar vast breed glimlachend toe.

Cercle slaat Genk met verstomming

Het was in de openingsfase pompen of verzuipen voor Cercle. De bezoekers hadden een karrenvracht overtredingen nodig om Genk af te stoppen en mochten blij zijn dat de thuisploeg haar kansen niet wist af te werken. Trossard mikte een paar keer over en Samatta kopte slap.

Gaandeweg gingen de Brugse pionnen beter staan en was er zelfs ruimte om uit te breken. Bruno prikte op aangeven van Gakpé de eerste waarschuwing naast. Even later schoot Genk zichzelf in de voet met een klunzig eigen doelpunt van Aidoo. De leider was geschrokken, maar drukte door. Cercle zwichtte niet en dichtte alle gaatjes.

Tien minuten voor de pauze leed Uronen balverlies en speelden de bezoekers het heerlijk uit. Vukovic kon het schot van Bruno nog keren, maar in de herneming bleef Gakpé ijzig kalm. Genk wilde de kloof nog voor de rust verkleinen, maar Samatta en Ndongala vonden Nardi op hun weg.

Nardi is de boeman voor de leider

Na de rust, met Malinovski tussen de lijnen, kregen we hetzelfde spelbeeld. Genk tastte geduldig af en zocht naar gaten, Cercle metselde alles dicht en verdedigde de voorsprong met veel hartstocht. Malinovski zette Trossard twee keer schuin voor doel, maar Nardi liet zich niet kloppen.

Cercle kwam één keer piepen met een afzwaaier van Mercier, maar werd voor de rest bijna voortdurend tegen het eigen doel geplakt. Terwijl de tijd langzaam wegtikte, zoefden een vliegende hakbal en een vluchtschot van Pozuelo over en scheerde een schicht van Malinovski de paal. Toen Lusamba uitgesloten werd na twee snelle gele kaarten, plooide Cercle nog meer terug.

Genk zat ondertussen al aan een twintigtal doelpogingen, maar slaagde er maar niet in om die dekselse Nardi te omzeilen. De Franse doelman mepte in een onwaarschijnlijke fase de bal nog net weg en sloeg een pegel van Malinovski uit de winkelhaak. Uiteindelijk wist Trossard toch het net te vinden, maar de 1-2 kwam rijkelijk laat.

De eerste competitienederlaag van het seizoen betekent dat Genk morgen Antwerp en Anderlecht kan zien naderen. Club Brugge mag Cercle bedanken, want dankzij de kleine stadsgenoot wordt de kloof met de leider deze week niet groter.

Clement: "Meer dan een hold-up is dit niet"

Philippe Clement leed met Genk zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. "Dit was zo'n wedstrijd waarin de goden helemaal tegen je zijn. Je hoopt die nederlaag op te lopen tegen een ploeg die beter is, maar dat was vandaag niet het geval", vond hij.

"Alles zat tegen, we maakten onze kansen niet genoeg af en hun keeper speelde een geweldige wedstrijd. Maar goed, het is gebeurd en we hebben onnodig drie punten verloren", berustte de coach. "We waren niet efficiënt genoeg en hadden het geluk niet aan onze zijde."

"Toch speelden we een goede wedstrijd. Op Antwerp was ik nog boos, maar dat kon ik vandaag niet zijn. De spelers lieten hun kop nooit hangen, maar je kunt zo van die dagen hebben. Meer dan een hold-up van Cercle is dit niet", verzekerde Clement.

90+7'

Genk morst met zijn kansen en verliest voor het eerst in de competitie. Een uitgekookt Cercle komt met 1-2 winnen in de Luminus Arena.
90+5'

Toch nog 1-2!

Nardi staat nog maar eens in de weg op een pegel van Malinovski, maar op de hoekschop die volgt is hij toch verslagen. De plaatsbal van Trossard ploft helemaal in de verste hoek binnen.
90+4'

Trossard maakt er alsnog 1-2 van

90+2'
90+1'

90'

Genk krijgt de bal er maar niet in

90'

Hoe is het mogelijk?

Nardi verricht een paar mirakels en krijgt ook nog eens steun van het doelkader en zijn verdedigers. Genk dreigt voor de tweede wedstrijd op rij doelpuntloos te blijven.
89'
Morgen kan alles aan de top als een harmonica ineenschuiven. Antwerp kan tot op één punt naderen, Anderlecht tot op twee eenheden.
87'
De lange Gano knikt een voorzet van Uronen recht op het lichaam van Nardi. Die heeft er uiteraard geen problemen mee.
86'
85'

"Als Genk nog wil oogsten, moet er nu een aansluitingstreffer komen"

Stef Wijnants
85'
83'
Het numerieke overwicht levert Genk voorlopig weinig of niks op.
81'
Lusamba pakt binnen de minuut twee gele kaarten en dus moet Cercle nog tien minuten overleven met z'n tienen. Kan het dan toch nog voor Racing Genk?