86'
Tolis Vellios
86'
1 - 2

Adnan Custovic heeft niet meteen voor een kentering kunnen zorgen bij Waasland-Beveren. Bij zijn debuut als coach verloor Custovic op de Freethiel met 1-2 van concurrent Moeskroen.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren-Moeskroen 1-2

Waasland-Beveren - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: De 0-2 van Benson haalde de spanning uit de wedstrijd en stelde de zege veilig voor Moeskroen. Daar kon ook de late aansluitingstreffer van Vellios niets meer aan veranderen.
  • Man van de match: Manuel Benson was een gesel voor de verdediging van Waasland-Beveren. Hij was betrokken bij zowat elke aanval en had ook een aandeel in beide doelpunten.
  • Opvallend: Nu Moeskroen een plaatsje is opgeschoven, zijn het Waasland-Beveren en Lokeren, de twee ploegen uit het Waasland, die de laatste plaatsen in het klassement bezetten.

Pierrot schenkt Moeskroen de voorsprong

Van een Custovic-effect was niet meteen iets te merken op de Freethiel. Het was Moeskroen dat het best aan de partij begon, met al snel een afgekeurde goal van Chibani en een pegel van Benson die hoog over vloog.

Pas halfweg de eerste helft kon Waasland-Beveren voor wat dreiging zorgen. Moeskroen-doelman Butez moest twee keer bij de pinken zijn om schoten van Forte en Ampomah te pareren.

Met de rust in zicht was het opnieuw Moeskroen dat de bovenhand nam. Na prima mogelijkheden voor Pierrot en Dussenne was het vijf minuten voor de pauze dan toch raak voor de bezoekers. Na een snel uitgespeelde aanval schoof Pierrot, randje buitenspel, de 0-1 in doel.

Aansluitingstreffer van Vellios komt te laat

Ook in de tweede helft was het lang wachten op wat dadendrang vanwege de thuisploeg. Na twintig minuten rustige controle van Moeskroen viel er ineens een kans voor Forte uit de lucht, maar de Italiaan stuitte op Butez.

Niet veel later legde Manuel Benson de wedstrijd in een beslissende plooi. De huurling van Racing Genk werd gepast aangespeeld door Pierrot, nam nog de tijd om een verdediger uit te kappen en prikte de 0-2 voorbij Roef.

Waasland-Beveren gaf een geslagen indruk, maar veerde vijf minuten voor tijd toch nog even op. Een late aansluitingstreffer van Vellios gaf het thuispubliek weer hoop, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Het bleef 1-2, Moeskroen wipt zo over de Waaslanders naar de 14e plaats.