Jupiler Pro League - speeldag 18 - 09/12/18 - 20:01
Dylan Bronn
78'
Dylan Bronn
2 - 0

AA Gent heeft na een magere 2 op 9 aangeknoopt met een driepunter. Centrale verdedigers Rosted en Bronn maakten de goals, telkens na een corner. Door die overwinning dringt Gent opnieuw de top 6 binnen.

AA Gent - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Marreh smeert zichzelf na een halfuur een tweede gele kaart aan. Daardoor decimeert hij Eupen bij een 1-0-achterstand tot een tiental.
  • Opvallend 1: na een 2-0 in Anderlecht, 0-0 tegen Antwerp en 2-2 op Lokeren was AA Gent gebrand op een overwinning. Een niet geheel gevulde Ghelamco Arena werd op zijn wenken bediend met een goed resultaat. Het voetbal moet wel nog een pak beter.
  • Opvallend 2: net als vorige week in Lokeren zijn het de centrale verdedigers Rosted en Bronn (opnieuw in dezelfde volgorde) die scoren voor AA Gent.

Bekijk de goals uit Gent - Eupen (2-0)

Rosted breekt de ban

Door het gelijkspel van Standard op STVV en de remise van Charleroi in Anderlecht kon AA Gent opnieuw de top 6 binnensluipen. Daar had het dan wel een overwinning tegen Eupen voor nodig.

Missie-top 6 kreeg al snel vorm. Gent domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en liet Eupen achter de bal aanhollen. Na 12 minuten mondde het meesterschap uit in een eerste treffer. Met een gelukje belandde een corner voor de voet van Rosted, die niet twijfelde en binnentikte (1-0).

Gent, met Odjidja als grote motor, knutselde de betere kansen in elkaar, maar toch was het opletten voor de Eupense tegenprikjes. Marreh kopte een hoekschop ei zo na in de kruising.

Het was meteen het laatste wapenfeit van de Gambiaanse middenvelder, want een paar minuten later trapte hij de bal na een gecontesteerde beslissing van ref Smet boos weg. Gevolg: met een tweede gele kaart mocht Marreh al na een halfuur de douche in.

Weer raak op corner

Gent moest doorduwen, maar vierde de teugels. Al kwam Eupen wel nog goed weg toen een afgeweken voorzet van Asare net niet in doel belandde.

Aan de overkant waren de bezoekers er ook een paar keer dichtbij. Souquet gleed de gelijkmaker van Garcia een paar meter voor de lijn uit een leeg doel.

Zo was Eupen er vanuit het grote niets plots heel dichtbij en rond het uur moest ook Rosted zijn doelman Kalinic een handje komen helpen. Een minuut later redde de keeper met een voetveeg.

Maar veel verder zouden de bezoekers niet meer komen. Gent zocht nadrukkelijk de 2-0. Die liet na een dip in de wedstrijd nog lang op zich wachten. Maar hij kwam er wel toen Gent opnieuw een corner kreeg en opnieuw een centrale verdediger - ditmaal Bronn - in doel besloot.

De buit was binnen, maar voor Verstraete eindigde de match nog min of meer op een valse noot. Toen hij wat scheldwoorden in de richting van de lijnrechter gooide, kreeg hij een geel kartonnetje onder de neus geduwd. Dat betekent dat hij geschorst is voor de belangrijke confrontatie met Charleroi komende vrijdag, net als Asare overigens.