2. 36' - Geel - Franko Andrijaševic
  1. 65' - Verv. Ibrahima Sankhon door Cristian Ceballos
  2. 85' - Verv. Djihad Bizimana door Paul Keita
Jupiler Pro League - speeldag 25 - 09/02/19 - 20:00

Dankzij een zege tegen Waasland-Beveren houdt STVV ook na speeldag 25 Anderlecht en Gent achter zich. Waasland-Beveren was tot de 88e minuut op weg naar zijn 11e gelijkspel van het seizoen, maar toen viel de bevrijdende goal voor STVV nog.

STVV - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Vijf minuten voor tijd mag debutant Kinoshita invallen bij STVV. Enkele tellen later frommelt hij de winning goal over de doellijn.
  • Man van de match: Jordan Botaka had het net als de rest van STVV moeilijk om de organisatie van Waasland-Beveren te ontwrichten, maar hij lag met zijn werkkracht wel mee aan de basis van de zege.
  • Opvallend: De Japanners blijven het doen voor STVV. Na Endo, Tomiyasu en Kamada is er nu dus ook Kinoshita.

Bekijk de goals uit STVV - Waasland-Beveren (2-1)

Twee VAR-penalty's in de eerste helft

STVV wou Waasland-Beveren meteen bij de keel grijpen, maar de bezoekers lieten zich niet zomaar wegdrummen. Dat leverde een geanimeerde openingsfase op, maar al bij al weinig echt grote kansen.

Na een kwartier ging de bal dan een eerste keer op de stip. Ref Erik Lambrechts greep niet in bij een overtreding van Caufriez op Botaka, maar de VAR riep hem tot de orde. De beelden waren duidelijk: penalty voor STVV, door Botaka zelf feilloos omgezet.

Een paar minuten later kregen we een bijna identiek scenario aan de overkant: Steppe met de overtreding op Ampomah, maar opnieuw was er ingrijpen van de VAR nodig om Lambrechts te corrigeren. Forte faalde niet en hing de bordjes weer gelijk.

Na de 1-1 nam STVV de wedstrijd toch nadrukkelijker in handen. Boli lag voortdurend op de loer in de rug van de verdediging, zijn beste kans vloog nipt over de kooi van Roef. Waasland-Beveren hield stand, maar zag wel nog voor de rust sterkhouder Ampomah uitvallen met een blessure.

Invaller van goudwaarde voor STVV

In de tweede helft kroop Waasland-Beveren meer en meer achteruit. STVV drong aan, maar speelde wat te slordig om echt gevaarlijk te worden. Tussendoor kwamen ook de bezoekers af en toe nog eens piepen, Andrijasevic vlamde bij een hoekschop nipt naast.

Het spelbeeld veranderde niet meer. STVV bleef druk zetten, Waasland Beveren trok zich terug in de organisatie en ving de thuisploeg al bij al eenvoudig op. Pogingen van Acolatse en Teixeira bleven zonder succes.

Pas in de absolute slotfase kon STVV alsnog de doorbraak forceren. Debutant Kinoshita mocht vijf minuten voor affluiten invallen en zorgde met een van zijn eerste acties al voor de winning goal, na mistasten van doelman Roef: 2-1.

Toch had STVV de schaapjes nog niet op het droge, want bij een ultieme tegenprik van Waasland-Beveren viel er nog een tegengoal, maar de ref had al gefloten voor voorafgaand buitenspel. STVV zo met de hakken over de sloot naar een belangrijke 11e zege van het seizoen.

Brys: "Waasland-Beveren wou niet meer voetballen"

• Adnan Custovic (Waasland-Beveren): "We blijven maar cadeaus uitdelen. In elke wedstrijd is er wel een moment van onoplettendheid of een individuele fout, ook nu weer. Nochtans spelen we geen slechte match tegen een sterke tegenstander. We hebben ze goed afgestopt, waardoor ze weinig kansen kregen. Wij zouden met een punt zeker tevreden geweest zijn. We weten intussen ook dat Lokeren wint en terugkomt tot op vijf punten. Het zal dus een strijd worden tot het einde."

• Marc Brys (STVV): "Het was een moeilijke tweede helft, tegen een tegenstander die niet meer wou voetballen. Dan worden we te nerveus en te slordig. Maar dan komt Kinoshita, die veel energie en gretigheid toont, waardoor we de wedstrijd toch nog kunnen winnen. Het was een moeilijke wedstrijd, maar we hebben onze drie punten. We wilden deze match ook absoluut winnen, want er komt nog een moeilijk programma aan. We zitten goed nu. We komen zelfs op drie punten van Antwerp, dat is altijd leuk."

90+5'

Afgelopen! STVV boekt een felbevochten zege tegen Waasland-Beveren: 2-1. De Limburgers staan weer een flinke stap dichter bij Play-off I, Waasland-Beveren blijft voorlaatste.
90+5'

Doelpunt afgekeurd!

Bijna nog een koude douche voor STVV. Een ultieme poging van Waasland-Beveren eindigt met een doelpunt, maar Lambrechts heeft al gefloten voor buitenspel.
90+2'

90'
89'

Kinoshita scoort meteen

Dan toch nog 2-1 voor STVV! Roef laat een hoge bal uit de handen glippen, de pas ingevallen debutant Kinoshita werkt de bal in twee tijden over de doellijn. Waasland-Beveren claimt nog een fout op de doelman, maar dit keer grijpt de VAR niet in, de goal blijft staan.
87'

"Het duurt allemaal te lang bij STVV. Er zit vermoeidheid in de ploeg."

Stef Wijnants op Sporza Radio
85'

Debuut Kinoshita

Marc Brys gooit nog een debutant in de strijd: de Japanse aanvaller Kinoshita krijgt nog tien minuten om het verschil te maken.
85'
81'

Ceballos naast

De inspiratie lijkt stilaan op bij STVV. Invaller Ceballos probeert het dan maar uit de tweede lijn, zijn schot hobbelt ongevaarlijk naast.
75'
De kansen blijven nu komen voor STVV. Boli zet zich goed door, maar zijn schot wordt geblokt. Nog een kwartier op de klok!