90+1'
Giorgi Kvilitaia
2 - 1
90+1'

Waasland-Beveren heeft een flinke stap gezet naar het behoud. Kind van de rekening was AA Gent, dat na de 2-1-nederlaag op de Freethiel en 1 op 9 in vieze papieren zit voor Play-off I.

Waasland-Beveren - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het halfuur krijgt Jonathan David de 0-1 aangeboden door Sorloth, maar de jonge Canadees mist onbegrijpelijk. Enkele minuten later ligt de 1-0 van Caufriez in het mandje.
  • Man van de match: Louis Verstraete, gehuurd van AA Gent, speelde een dijk van een wedstrijd op het middenveld. Zijn niet-aflatende werklust was een cruciale factor bij deze zege van Waasland-Beveren.
  • Opvallend: AA Gent pakt punten tegen Anderlecht (zege) en Club Brugge (gelijkspel), maar gaat dan wel twee keer onderuit tegen staartploegen Moeskroen en Waasland-Beveren.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Gent (2-1)

Gent maakt de kansen niet af

AA Gent kon zich na de nederlaag tegen Moeskroen geen misstap meer veroorloven en probeerde de partij meteen in handen te nemen. Het vele balbezit leverde maar een handvol kansjes op, Jaremtsjoek en vooral David vergaten om Gent op voorsprong te zetten.

De thuisploeg beperkte zich niet tot verdedigen, maar kwam er zelf ook af en toe gevaarlijk uit. Een van die tegenprikken leverde een hoekschop op, die uiteindelijk door Caufriez in doel werd geduwd: 1-0.

Diezelfde Caufriez liet zich even later minder fraai opmerken met een tackle op de enkel van Dejaegere, die geblesseerd naar de kant moest. Caufriez kwam weg met een gele kaart.

Een aangeslagen Gent had geen reactie meer in huis en moest net als vorige week tegen Moeskroen met een achterstand gaan rusten.

Aansluitingstreffer komt te laat

Na de pauze was het balbezit nog altijd voor Gent, maar nu bleven ook de kansen achterwege. Waasland-Beveren ving de bezoekers gemakkelijk op en bleef zelf af en toe voor dreiging zorgen, met dank aan Gent-huurling Verstraete.

Pas bij het ingaan van het slotkwartier kon Gent de tegenstander nog eens wat pijn doen. Een vluchtschot van Souquet zoefde voorlangs, Sorloth zag zijn pegel geblokt door ploegmaat Jaremtsjoek.

Tien minuten voor affluiten liep het helemaal fout voor Gent. Na een overtreding van Bezoes ging de bal op de stip, Forte zette de penalty koelbloedig om: 2-0 voor Waasland-Beveren, grote zorgen voor Thorup.

Na de tweede gele kaart van Caufriez kon Gent toch nog een doorbraak forceren met een kopbalgoal van Kvilitaia, maar de aansluitingstreffer van de invaller kwam te laat. Het bleef 2-1, Waasland-Beveren mag zich opmaken voor een verlengd verblijf in eerste klasse A.