88'
Fashion Sakala
88'
3 - 1

Oostende heeft het burenduel op speeldag 5 tegen Zulte Waregem naar zijn hand gezet. In een matige match maakte de thuisploeg het verschil na de rust. Zulte Waregem blijft achter met 0 op 6.

Bekijk de goals uit Oostende - Zulte Waregem (3-1)

• Sleutelmoment: Zulte Waregem komt op voorsprong in Oostende, maar vrij snel nadien kan Faes gelijkmaken. Dat gaf de thuisploeg een boost in de tweede helft.
  • Man van de match: Vandendriessche staat bekend als de man met drie longen. Naast zijn werkijver wist de centrale middenvelder ook een fraai doelpunt te scoren, waardoor Oostende voor het eerst op voorsprong kwam.
  • Opvallend: Zulte Waregem wordt bewierookt om zijn spel en de namen die ze op papier hebben. Toch blijft de ploeg van Dury achter met een 5 op 15.

De eerste helft tussen de twee West-Vlaamse clubs had weinig om het lijf, die bol stond van de slordigheden. Toch kreeg het aanwezige publiek twee goals te zien, die beiden wat uit de lucht vielen.

Eerst strafte Harbaoui geklungel in de KVO-defensie af, tien minuten later scoorde Faes in de kluts de gelijkmaker.

Faes viert, samen met Canesin.
Faes scoorde voor Oostende de 1-1 gelijkmaker.

Na de pauze kwam Oostende mondiger uit de kleedkamer, terwijl Zulte Waregem meer achter de feiten moest aanhollen. Het overwicht van de thuisploeg resulteerde in twee mooie goals.

Eerst zette Vandendriessche met een knappe, individuele actie Oostende op voorsprong, een paar minuten voor tijd bevrijdde Sakala de kustploeg met de finale 3-1. Tussendoor miste Faik voor Zulte Waregem nog de gelijkmaker, die de paal trof.

Met deze uitslag blijft Zulte Waregem opnieuw met lege handen achter. De buren uit Oostende daarentegen pakken 6 op 6 en klimmen zo naar een voorlopige vierde plaats in de stand.

Zulte Waregem kwam op voorsprong tegen Oostende, maar kon na de gelijkmaker geen vuist meer maken.

Faes: "Mijn goal was het kantelpunt"

Wout Faes was in een matige eerste helft van goudwaarde voor Oostende. Zijn goal bracht de kustploeg terug in de partij.

"Mijn goal was misschien niet de mooiste van de avond, maar wel de belangrijkste. Het was een kantpunt in de match", zegt hij met de glimlach na de match.

"Dit Oostende toont opnieuw dat karakter en wilskracht de factoren die zijn die ons seizoen zullen bepalen."

De fauw: "Met namen alleen kom je er niet"

Niets dan ontgoochelde gezichten bij Zulte Waregem, ook bij Davy De fauw. "In de eerste helft waren wij de beter ploeg, na de pauze hebben we misschien dat tikkeltje te weinig gebracht", was zijn analyse.

Ondanks de mooie ploeg die Zulte Waregem op papier heeft, blijft het steken op een 5 op 15. "Met namen alleen kom je er niet", zegt een scherpe De fauw. "Er moet hard gewerkt worden en je moet voor ieder duel vechten."

Dury: "Dit komt hard aan"

Ook voor Zulte Waregem-coach Francky Dury was het verlies een bittere pil om te slikken. "Dit komt hard aan, want ik vond Oostende niet beter dan ons."

Volgens hem heeft het balverlies het grote verschil gemaakt. "Als wij de bal verloren, was Oostende telkens gevaarlijk. Omgekeerd was dat niet zo. Ze hielden ook veel mensen laag, waardoor wij weinig gevaar konden creëren."

Verheyen: "Mijn eigen ploeg is soms een raadsel"

Tot slot een andere tone of voice bij Gert Verheyen. Al moet hij toegeven dat hij zelf zijn eigen spelers soms niet snapt.

"Mijn eigen ploeg is soms een raadsel. We schieten pas wakker bij de tegengoal. Toen ik het in de kleedkamer had over een gebrek aan vertrouwen, spraken mijn jongens me zelf tegen. Dat resulteerde ook in een veel betere tweede helft."

Nieuwkomer De Bock staat niet op het wedstrijdblad, maar warmt wel intensief op

22:22

Einde van de partij

Wim Smet beëindigt het West-Vlaamse treffen tussen Oostende en Zulte Waregem. Oostende speelde een betere tweede helft, wat resulteerde in twee doelpunten. Zulte Waregem keert met lege handen terug.
90+5'
90+3'

"Zulte Waregem had in de tweede helft geen punch voorin. Oostende speelde dan weer met meer overgave."

Peter Vandenbempt
90+2'

Oostende voorlopig naar plek 4

Opnieuw geen zege voor Zulte Waregem, dat Oostende ziet oprukken in het klassement. De kustboys klimmen naar een voorlopige vierde plaats.
90+1'

Geen penalty KVO

Zivkovic claimt een penalty, maar krijgt die niet.
90'

88'

Sakala doet de boeken dicht

Tardieu geeft de bal zomaar weg aan Oostende. De counter wordt perfect uitgespeeld, met Sakala als eindstation. 3-1, dit lijkt Zulte Waregem niet meer goed te maken.
88'
3-1
86'
86'

Bijna de gelijkmaker!

Een voorzet-schot van Tardieu is heel scherp. Zo scherp dat die tegen de verste paal valt. Oostende komt goed weg.
84'
84'

Geen moeite voor Ondoa

Een vrije trap van Bongonda wordt makkelijk gepakt door Ondoa.
82'
80'

Counter Oostende wordt niet goed uitgevoerd

Canesin moet Sakala aanspelen, maar doet dat niet zo goed. Zijn voorzet leidt tot niets.
80'
78'

Minder dan een kwartier nog

De tijd begint te dringen voor Zulte Waregem. Dury wou voor de match drie punten, maar voorlopig moet het met lege handen terugkeren naar de Gaverbeek.
75'

Vrije trap in handen van Bossut

Oostende krijgt een vrije trap na een fout van Tardieu op Canesin. Bjelica krijgt de bal over de muur, maar krult hem in de handen van Bossut.