Jupiler Pro League - speeldag 5 - 25/08/18 - 20:00
48'
William Owusu
48'
1 - 0

Ondanks een vroege rode kaart en een penaltymisser heeft Antwerp een verdiende eerste thuiszege kunnen boeken tegen Cercle Brugge. De aanvallend zwakke bezoekers konden in 80 minuten niet profiteren van de man-meersituatie, goed voor de eerste nederlaag van het seizoen.

Bekijk de goal uit Antwerp - Cercle Brugge (1-0)

Antwerp - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: De openingsgoal van Owusu was een godsgeschenk voor Antwerp. Zo kon de thuisploeg gecontroleerd tegenaanvallen.
  • Man van de match: Alle spelers van Antwerp verdienen een pluim omdat ze  bijna 80 minuten met tien speelden en toch de betere ploeg waren.
  • Opvallend: Voor promovendus Cercle is het de eerste nederlaag.

Verslag van Antwerp - Cercle Brugge (1-0)

Govea en Hairemans maken het moeilijk in eerste helft

In een duel tussen twee ploegen die nog niet verloren dit seizoen, nam Antwerp het initiatief.  De thuisploeg deed zichzelf in drie fases tekort. Owusu creëerde met een leuke schijnbeweging ruimte voor zichzelf, maar had minstens tussen de palen moeten trappen. Veel erger was de rode kaart van debutant Govea na een kwartier.

Zelfs met tien bleef Antwerp aanvankelijk de betere ploeg. Juklerod zette zich goed door op links en ging graag liggen na een duw van Lusamba. Hairermans
kon voor een voorsprong zorgen, maar schoot te centraal. Doelman Nardi redde
met zijn voeten.

Daarna volgden veel duels en discussies. Cercle kreeg wel twee goede kansen. Bruno werd perfect gelanceerd, maar schoot op Bolat. Even later verschalkte
de spits Bolat wel, maar spatte zijn schot uit elkaar op de dwarslat.

Cercle heeft geen antwoord op vroege goal

De tweede helft verliep wel helemaal zoals Antwerp het graag heeft. Cercle hielp daarbij na drie minuten een handje. Linksachter Abud deed rare dingen op een voorzet van Hairemans. In tegenstelling tot zijn tegenstander trapte Owusu niet over de bal. Hij scoorde van dichtbij.

Antwerp kon daarna terugplooien voor eigen strafschopgebied en loeren op de tegenaanval. Cercle Brugge wist er geen raad mee, dat gaf trainer Guyot na de match ook aan. Een korte opflakkering na het inbrengen van Hoggas en Bongiovanni ging snel liggen.

De beste kansen waren nog voor de thuisploeg, maar Nardi hield Owusu van zijn tweede goal en Hairemans dribbelde te lang om de match in een definitieve plooi te leggen.

"We zijn het niet gewoon tegen zo een laag blok te spelen"

• Laszlo Bölöni (coach Antwerp):  "De uitsluiting van Govea was een belangrijk moment. Net als de misser van Hairemans. Daarna moesten we ons herorganiseren om het evenwicht te herstellen. De rust kwam ons goed uit. Als je dan kan winnen, dan moet ik mijn spelers feliciteren. Ik denk dat we de zege verdienden."
  • Laurent Guyot (Cercle Brugge): "Antwerp heeft niet onverdiend gewonnen. Ze bleven geloven in hun kansen met een man minder en scoorden. Wij hadden ook het gevoel dat we kansen hadden bij 0-0, maar we zijn het niet gewoon om te spelen tegen een laag blok van de tegenstander. Onze voorzetten waren slecht en we hebben ook niet voldoende atletische vermogen. Dit is een goede ervaring voor ons, maar we hebben 8 punten. Voor de toekomst verandert deze nederlaag niets."

21:51

Einde match

Antwerp wint zijn eerste thuismatch van het seizoen nadat het bijna 80 minuten met een man minder stond tegen een offensief onmondig Cercle Brugge.
90+1'

Ai ai ai Hoggas

Cercle krijgt nog een laatste vrije trap, maar Hoggas trapt die gewoon hoog voorbij alles en iedereen.
90+1'

Er komen 4 minuten bij

Cercle heeft nog 4 minuten, maar een gelijkmaker hangt niet in de lucht op de Bosuil.
90+1'

88'
Cercle probeert nog met de moed der wanhoop aan te vallen , maar het ontbreekt aan een goede ingeving tegen het blok van Antwerp. Ook Mercier ziet vanavond geen openingen.
86'
80'
79'
78'
Hairemans en Nazarina spelen een counter slecht uit. Dit had de doodsteek kunnen zijn voor de bezoekers, maar de twee-tegen-twee-situatie eindigt met een makkelijke plukbal voor Nardi.
76'
75'
Taravel lanceert linksachter Abud perfect in het strafschopgebied, maar in plaats van een goede voorzet volgt een totale mistrap. Zo gaat het echt niet lukken voor de bezoekers.
73'

De aanvalsgolven van Cercle worden steeds minder gevaarlijk en de counters van Antwerp steeds meer.

Geert Heremans - Sporza radio
73'
72'

Bruno kopt te centraal

Goeie kans voor Bruno. Mercier schildert een voorzet op het hoofd van de spits. Van Damme staat te ver om in duel te gaan, maar Bruno kopt te centraal.
70'

Nardi moet Owusu afstoppen

Bijna staat het 2-0. Owusu wordt perfect het laantje ingestuurd door Bolingi, maar doelman Nardi staat goed op te letten en smijt zich in de voeten van de spits!