90+2'
    Goran Milovic
    5 - 2
    90+2'

Anderlecht is het nieuwe seizoen begonnen met een 6 op 6. Ook tegen KV Oostende regende het doelpunten. Santini maakte net als vorige week tegen Kortrijk een hattrick en ook Dimata scoorde twee keer. "Vorig seizoen was er te weinig concurrentie om de kansen te benutten", zegt Hein Vanhaezebrouck.

Anderlecht - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Pas in de slotfase stelt Anderlecht de zege helemaal veilig. Santini neemt de spanning weg met twee goals in drie minuten: een penaltydoelpunt en een knap afstandsschot.
    • Man van de match: Ivan Santini heeft z’n entree niet gemist bij Anderlecht. Vorige week verraste hij al met een hattrick tegen Kortrijk en vandaag herhaalde hij dat kunststukje gewoon tegen Oostende. 6 treffers na 2 speeldagen, knappe competitiestart voor de Kroaat.
    • Opvallend: Scoren lijkt voorlopig geen probleem voor Anderlecht. Na amper 2 competitiewedstrijden staat de teller al op 9 treffers. De nul houden lukte nog niet, paars-wit slikte ook al 3 goals.

Veldoverwicht, maar weinig kansen voor Anderlecht

Anderlecht wou de goede lijn doortrekken na de overtuigende zege tegen Kortrijk en zette Oostende meteen onder druk. Vooral Saelemaekers en Trebel maakten het de kustploeg knap lastig, maar kapseizen deed het Oostendse schip niet.

Daarvoor was het concrete doelgevaar van Anderlecht te beperkt. Een kopbal van Santini die net naast ging, veel meer kreeg het thuispubliek niet te zien. Oostende lag wel onder, al kwam het op het halfuur uit het niks bijna op voorsprong. Tomasevic kopte van dichtbij rakelings over.

Meer dan een opflakkering van de kustploeg was het niet. Anderlecht bleef dominant, maar het bleef ook vruchteloos zoeken naar doelrijpe kansen. Cobbaut en Gerkens probeerden het wel, maar kregen hun pogingen niet binnen het doelkader. Santini en Dimata waren dan weer niet scherp genoeg op een lage voorzet van Saelemaekers.

Santini speelt zich in de harten van de Anderlecht-fans

Wat in de eerste helft niet lukte, deed Anderlecht meteen na de rust wél: scoren. Cobbaut kopte een voorzet van Saelemaekers terug voor doel en daar kon Santini de 1-0 simpel in doel koppen. Oostende was van slag en dat was eraan te zien. Na knullig balverlies bij de kustploeg kon Dimata alleen op doel afgaan en hij kende geen genade voor z’n ex-ploeg: 2-0.

De wedstrijd leek zo na amper 7 minuten in de tweede helft beslist, maar dat was buiten Guri gerekend. Met een knap hakje op een voorzet van Capon bracht hij Oostende op het uur weer in de wedstrijd. Op het scorebord dan toch, want op het veld slaagde Oostende er niet in om Anderlecht echt nerveus te maken.

Toch kon paars-wit de zege pas in de slotfase veiligstellen. Bij zijn eerste actie liep invaller Sakala Musona onderuit in de zestien en Santini maakte er vanaf de penaltystip 3-1 van. Meteen daarna sloeg de Kroaat opnieuw toe met een knap afstandsschot: 4-1 en 2e hattrick op rij voor Santini. Ook Dimata pikte nog een 2e doelpunt mee: 5-1. De late kopbalgoal van Milovic was niet meer dan een doekje voor het bloeden bij Oostende.

Verheyen: “Kan niks slechts zeggen over mijn ploeg”

Gert Verheyen leed z’n eerste nederlaag als KVO-trainer. “We wisten dat het punt nog niet binnen was aan de rust, maar het zag er ook niet naar uit dat het nog 5-2 zou worden. Het is wat overdreven, maar ook het gevolg van fouten die we in de eerste helft niet maakten.”

“We zijn niet goed begonnen aan de tweede helft, maar ik vond onze reactie bij de 2-0-achterstand wel goed. Tot aan de 3-1 speelden we heel degelijk. Je weet dat hier veel creëren moeilijk is. Ik kan niks slechts zeggen over mijn ploeg. Ze hebben gedaan wat ze konden en alles gegeven.”

“Natuurlijk maak je wel eens fouten en tegen deze spitsen wordt dat afgestraft. De penalty komt er na een domme fout, die moet je niet maken. Er komt ook een tegendoelpunt na balverlies op het middenveld.”

Vanhaezebrouck: “Geïnvesteerd in spitsenduo”

6 op 6, 9 gemaakte goals: Anderlecht heeft z'n competitiestart niet gemist. "Het kan moeilijk beter, de tegendoelpunten kunnen wel beter. Net als vorige week waren er heel goede momenten. We hebben de wedstrijd meteen in handen gepakt, maar moesten misschien iets meer doen met de momenten die we kregen”, zegt Hein Vanhaezebrouck.

“We begonnen perfect aan de tweede helft en dan kwam er ook meer ruimte. Alleen jammer dat we de tegenstander toen lieten terugkomen. Daardoor gingen zij er weer in geloven en moesten we opletten dat we geen tweede goal slikten. Het was wachten tot het derde doelpunt viel. Toen waren we bevrijd.”

Met Santini en Dimata heeft Anderlecht eindelijk weer een spitsenduo. “We hebben daarin geïnvesteerd. We hadden vorig seizoen ook voldoende kansen, maar er was misschien te weinig concurrentie om die kansen maximaal te benutten. Dat hebben we dit jaar beter proberen te doen. Maar niet vergeten dat als één van de twee uitvalt, we weer naar heel jonge spelers moeten teruggrijpen.”

90+5'

Santini en Dimata loodsen Anderlecht naar een ruime 5-2-overwinning tegen Oostende. Paars-wit begint aan de competitie met 6 op 6.
    90+3'

Milovic mildert nog tot 5-2

90+2'

Milovic mildert tot 5-2

Het regent nu doelpunten. Vandendriessche mikt een vrije trap op het hoofd van Milovic en kopt de 5-2 binnen. Meer dan een doekje voor het bloeden is het niet voor Oostende, het thuispubliek viert een feestje.
    90+2'

Ook Dimata scoort twee keer: 5-1

90+2'
    5-2
    90+1'

90+1'

89'
    5-1
    89'

Dimata pikt z'n 2e goal mee

Dimata glipt door de KVO-defensie, omspeelt ook Dutoit en tikt de 5-1 in doel. Vanuit buitenspel, zo lijkt het eerst. De VAR moet tussenbeide komen, maar de goal telt wel degelijk.
    89'

Santini zorgt voor 4-1 met een heerlijke knal

87'

Bisnummer voor Santini

Alweer een hattrick voor Santini! Met een knap afstandsschot van net buiten de zestien drijft hij de voorsprong verder op tot 4-1. Net als tegen Kortrijk scoort hij dus 3 keer, met 6 competitietreffers heeft de Kroaat z'n entree bij Anderlecht niet gemist.
    84'

Santini zet de strafschop knap om

84'

Santini met z'n 5e

Santini en Dimata doen blad, steen, schaar om te beslissen wie de strafschop neemt. Santini wint en maakt er koelbloedig 3-1 van. De sfeer zit goed bij Anderlecht.