Cercle houdt STVV in draak van een match op 0-0

1. 47' - Geel - Aboud Omar
  2. 60' - Verv. Alexandre De Bruyn door Jonathan Legear
  3. 72' - Verv. Cristian Ceballos door Elton Acolatse
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 28/07/18 - 20:00

Cercle Brugge heeft zijn terugkeer naar het hoogste niveau geen luister bijgezet met een overwinning. Tegen STVV werd er vooral hard gebikkeld, met een zoutloos 0-0-gelijkspel tot gevolg.  Op het eind verdiende Sint-Truiden nog een strafschop, maar scheids Bert Put was onbarmhartig in zijn oordeel.

STVV - Cercle Brugge in een notendop:

Sleutelmoment: In de 82e minuut gaat Palun aan het lichaam van Boli hangen. De spits van STVV gaat nogal opzichtig liggen, waardoor scheidsrechter Put wellicht niet wil fluiten.

Man van de match: De enige speler op niveau vandaag was Roman Bezus van STVV. De Oekraïner zette zowat elke thuisaanval op, maar kon geen driepunter uit de brand slepen voor de Kanaries.

Opvallend: Na een half uur spelen wordt STVV-speler De Bruyn teruggefloten voor buitenspel na een vrije trap. Bizar, want De Bruyn stond minstens tien meter onside.

Slaapverwekkende vertoning op Stayen

Na drie jaar afwezigheid mocht Cercle Brugge nog eens in actie komen op het hoogste niveau. De vereniging wilde op het veld van STVV meteen laten zien dat het zijn plaats in de Belgische hoogste klasse waard is en claimde het balbezit, maar doelrijpe kansen vielen er niet uit de voetbalboom.

De Kanaries namen mondjesmaat de partij in handen dankzij een bedrijvige Bezus, die goed tussen de lijnen liep en elke Truiense aanval op gang bracht. Nochtans was het tot diep in de eerste helft wachten op een eerste grote kans. De Sart nam over van Bezus en testte de vuisten van Nardi. 0-0 na een ronduit droevig eerste bedrijf.

Speculeren op een punt na de rust

Veel turfjes konden we niet in de kansenkolom van ons wedstrijdblaadje zetten na de rust. Bezus toonde zich opnieuw de beste van de 22 spelers, maar verder dan wat afstandsschoten kwamen hij en zijn ploegmakkers niet. Aan de overkant liet vooral Tormin zich opvallen. Eerst met een schwalbe, daarna met een knappe dribbel en hard schot dat door Steppe werd gepareerd.

Een paar minuten voor het wedstrijdeinde ging Boli met een kap achter het steunbeen voorbij Palun. De bezoekende verdediger omhelsde de STVV-spits, die graag ging liggen, maar noch scheidsrechter Put, noch de VAR grepen in. De wedstrijd eindigde dus zoals die begon: 0-0 na een slaapverwekkende non-match.

Boli gaat met kap achter steunbeen voorbij Palun, maar krijgt dan geen strafschop