3. 75' - Doelpunt - Fernando Canesin (2 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 28/07/18 - 20:30
75'
Fernando Canesin
75'
2 - 1

Gert Verheyen heeft zijn eerste match als trainer in 1A winnend afgesloten. In eigen huis stond KV Oostende aan de rust nochtans 0-1 in het krijt, maar door goals van Capon en Canesin bleven de 3 punten toch aan de kust. Moeskroen eindigde de partij met 9.

Bekijk de goals uit Oostende - Moeskroen (2-1)

KV Oostende - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: De tweede helft is amper bezig en Moeskroen is zijn voorsprong al kwijt. Een streep van Capon verrast Werner, het staat 1-1.
  • Man van de match: Fernando Canesin is gretig aan het nieuwe seizoen begonnen. Hij liet zich opmerken met enkele prima acties, zijn doelpunt was het orgelpunt op zijn wedstrijd.
  • Opvallend: Ook vorig seizoen was er Oostende-Moeskroen op de eerste speeldag en ook toen kwam Moeskroen op 0-1. Oostende had toen geen antwoord meer, vandaag ging KVO wel knap op en over de Henegeouwers.

Debutant Sambu zet Moeskroen op voorsprong

Na een uitgebreide studieronde, waarin het voor beide ploegen nog wat zoeken en tasten was, kwam  er halfweg de eerste helft plots een doelpunt uit de lucht gevallen. Olinga veroverde de bal na mak uitverdedigen bij de thuisploeg en bood zijn nieuwe ploegmaat Sambu de 0-1 aan.

Gert Verheyen moest lijdzaam toezien hoe zijn KVO moeilijk tot voetballen kwam. Nieuwkomer Guri dreigde wel een paar keer, maar zijn schot in de draai ging naast en bij zijn prima vrije trap was er een uitstekende redding van Werner.

Oostende begon met twee verse krachten aan de tweede helft en kwam ook vrijwel meteen langszij. Werner verkeek zich op een verrassende knal van Capon: 1-1 en alles te herdoen.

Canesin schenkt Verheyen alsnog drie punten

Een gretiger KVO ging meteen op zoek naar de 2-1, maar vond geen tweede gaatje in de verdediging van Moeskroen. Dat veranderde toen Godeau zijn tweede gele kaart slikte en er plots ruimte genoeg was om te combineren.

Het was uiteindelijk Fernando Canesin die Oostende over de streep trok. Hij zette een kwartier voor tijd de actie op en rondde ze ook zelf knap af: 2-1, een verdiende voorsprong voor de thuisploeg.

In de slotfase liet Oostende na om de score nog verder uit te diepen, maar het kwam zelf ook niet echt meer in de problemen. Moeskroen beëindigde de wedstrijd zelfs nog met negen na rood voor Diedhiou.

Verheyen: "Iets gevoeld wat ik 12 jaar niet gevoeld heb"

• Gert Verheyen (coach KV Oostende): "Ik heb iets gevoeld wat ik 12 jaar niet gevoeld heb. Dat is de reden waarom ik dit wil. Maar goed, voor hetzelfde geld had ik zitten te wenen, want we spelen een heel slechte eerste helft. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft, dat is dag en nacht. De dubbele wissel heeft daarin meegespeeld, want je zag dat we voetballend vermogen misten in de eerste helft. Ik had tegen Brecht Capon al gezegd dat hij, in die rol, goals ging maken dit seizoen. En hetzelfde geldt voor Canesin: ook op die positie ga je goals maken als je het goed doet en als je er zelf in gelooft. Ik ben heel blij voor allebei."
  • Olivier Werner (Moeskroen): "We speelden een goede eerste helft, maar dat vroege doelpunt na de pauze, waarbij ik verrast word door het schot van Capon, deed ons veel pijn. En na de rode kaart werd het helemaal moeilijk. Met elf tegen elf was het wellicht anders gelopen, maar met een man meer bleef Oostende druk zetten. Na hun tweede doelpunt was het gedaan voor ons."
  • Brecht Capon (KV Oostende): "Het is toch de opluchting die overheerst. Zo'n eerste match is altijd belangrijk, en bij de rust vreesden we even voor hetzelfde scenario als vorig jaar tegen Moeskroen. Maar na een slechte eerste helft hebben we in de tweede helft wel laten zien dat we het kunnen, dus ik denk dat het uiteindelijk wel een verdiende overwinning is."

90+6'

Afgelopen! Gert Verheyen pakt bij zijn debuut met KV Oostende de drie punten. KVO haalt tegen Moeskroen een achterstand op en wint nog met 2-1.
90+4'

Rood Diedhiou

Moeskroen beëindigt de match met negen. Diedhiou krijgt eerst geel na een slag in het gezicht van Indy Boonen, maar na tussenkomst van de VAR wordt dat rood.
90'

90'

Drie minuten extra

Er komen nog drie minuten bij. Intussen valt debutant Indy Boonen in bij Oostende.
89'

Moeskroen probeert nog

KVO beperkt zich ondanks de numerieke meerderheid nu vooral tot verdedigen, een riskante tactiek met zo'n krappe voorsprong. Moeskroen dringt toch weer wat aan.
86'
85'
Defays geeft zich niet gewonnen en gooit nog een aanvaller in de strijd. Nieuwkomer Napoleone, overgenomen van Heist, mag de laatste vijf minuten volmaken.
83'
Toch nog een tegenprik van Moeskroen. Mohamed knijpt naar binnen vanaf rechts, zijn slappe schot wordt een oprapertje voor Dutoit.
82'

Reflex van Werner

Het is nieuwkomer Guri niet gegund. Hij wordt volledig vrijgelaten bij een voorzet van Vandendriessche, Werner zweeft de bal met een mooie reflex uit zijn doel.
81'
81'

Bijna Tomasevic

KVO neemt geen vrede met 2-1. De mee opgeschoven Tomasevic is nog dicht bij een derde Oostendese goal, maar zijn kopbal vliegt centimeters over.
76'
75'
2-1
75'

Canesin doet het

Fernando Canesin scoort de verdiende 2-1 voor Oostende. Hij zet de combinatie op met Zivkovic en rondt de actie zelf met veel overtuiging af. De drie punten lijken binnen voor de thuisploeg.