2. 90+5' - Doelpunt - Jonathan David (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 2 - 04/08/18 - 20:31
90+5'
Jonathan David
90+5'
1 - 1

AA Gent heeft een tweede nederlaag op de valreep kunnen voorkomen. Na een penaltymisser van Kubo en de goal van Derijck lag de zege voor het grijpen voor Zulte Waregem, maar nieuwkomer David maakte 1-1 in de 95e minuut.

Gent - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 92e minuut krijgt Thomas Buffel de uitgelezen kans om drie punten helemaal binnen te halen. Coosemans doorziet zijn lob en voorkomt een dubbele achterstand. Drie minuten later maakt David gelijk in de slotseconden.
  • Man van de match: Een uitblinker was niet meteen te bespeuren in Gent. Jonathan David scoorde wel meteen een erg belangrijk doelpunt bij zijn debuut en als aandenken krijgt hij deze titel erbovenop.
  • Opvallend: Net als tegen Waasland-Beveren geeft Zulte Waregem drie gouden punten uit handen in de absolute slotfase. De mannen van Francky Dury hadden zomaar op kop kunnen staan met 6 op 6.

Afgekeurd doelpunt enige wapenfeit voor de rust

Zowel Gent als Zulte Waregem waren nog op zoek naar hun eerste driepunter van het seizoen. Gent verloor op de openingsspeeldag op het veld van Standard, terwijl zulte Waregem een verdiende zege nog te grabbel gooide. Vooral Gent wilde voor eigen volk een en ander rechtzetten en begon met veel goesting aan de partij.

Zowat elke aanval ging langs de rechterflank, waar Dompé zich een ware gesel toonde voor Erdin Demir. Toch viel het doelpunt na een dikke tien minuten aan de overkant. Harbaoui dook voor de neus van Coosemans op om de 0-1 binnen te knikken, maar werd terecht teruggevlagd uit buitenspel. Essevee kwam nog voorzichtig dreigen dankzij een voorzet van De Pauw en een afstandsschot van Faik, maar Coosemans moest zich geen zorgen maken.

Gent speelde dan wel erg hoog op de veld van de tegenstander, maar kansen kwamen er niet van. Dat zag de thuisaanhang niet al te graag gebeuren en dat lieten ze bij elke foute beslissing duidelijk weten. Vlak voor de rust stond Igor Plastun nog eens twee keer in de weg om een laatste voorzet en schot van de bezoekers te verijdelen. Na een al bij al zoutloze eerste helft gingen beide teams rusten zoals ze begonnen.

Gent mist strafschop, maar pakt punt in slotseconden

Na de rust kregen we veel meer animo te zien. Na nog geen tien minuten floot scheidsrechter Dierick naar de stip wanneer Awoniyi neerging na een doorzichtige en onoordeelkundige tackle van Timothy Derijck. Yuy Kubo zette zich achter de bal en mikte de bal laag in de rechterhoek, waar Bossut prima in de weg lag om de nul op het bord te houden. Een kwartier later ontpopte bijna-schlemiel Derijck zich tot de redder van Essevee toen hij de hoekschop van Hicham Faik voorbij Coosemans in doel kopte.

Bijna hingen de bordjes al meteen weer gelijk, maar gelukkig voor Zulte Waregem plaatste Asare het leer net langs de verkeerde kant van de paal. Gent moest komen, maar leek maar geen vuist te kunnen maken. In de blessuretijd leek Buffel de drie punten helemaal binnen te halen, maar zijn lob over Coosemans was getelefoneerd en werd nog makkelijk onschadelijk gemaakt door de Gentse doelman.

Die misser zal Thomas Buffel zich nog beklagen, want zo’n 15 seconden voor tijd viel het doelpunt aan de overkant. Debutant Jonathan David stond op de juiste plek om de gelijkmaker in extremis voorbij Bossut te knallen. Voor de tweede week op rij gooit Zulte Waregem een zege weg in de slotseconden. Gent vermijdt dan weer een 0 op 6, al is één schamel punt ook niet de start waar Gent op gehoopt had.

Verstraete: "Afgekeurd tegendoelpunt deed ons twijfelen"

Yves Vanderhaeghe (coach Gent): “Als je over de hele wedstrijd een winnaar moet kiezen, zou je waarschijnlijk Gent kiezen. Maar dan moet je wel op de juiste momenten een doelpunt maken. Uiteindelijk is het wachten op een 19-jarige debutant om te scoren en nog een punt uit de brand te slepen. We waren heel goed gestart, maar krijgen dan dat afgekeurde doelpunt tegen. Dat daar niemand zijn hand in de lucht steekt, toont toch dat we geraakt waren.”

Birger Verstraete (Gent): “We waren niet slecht aan de wedstrijd begonnen, maar het afgekeurde tegendoelpunt bracht ons duidelijk aan het twijfelen. Na de rust krijgen we dan weer een doelpunt tegen op een stilstaande fase. Dat moeten we zeker nog eens bespreken, want elke stilstaande fase levert gevaar op. Uiteindelijk pakken we alsnog een verdiend punt."

Dury: "We hadden met ogen dicht 4 op 6 kunnen hebben"

Francky Dury (coach zulte Waregem): “Ik heb al een beetje te veel gevloekt na dat laatste fluitsignaal, maar het is nu over. We verdienden misschien niet om te winnen, maar als de kans zich voordoet, mag je die zeker niet laten liggen. Als ze hun strafschop scoren en op voorsprong komen, zouden we het moeilijk gehad hebben. Ik vind het nu vooral spijtig voor mijn jongens. Niet dat we 6 op 6 moesten halen, we konden met onze ogen dicht 4 op 6 hebben gehaald.”

Timothy Derijck (Zulte Waregem): “Het gevoel na vanavond is vergelijkbaar met dat van vorige week, al was onze wedstrijd minder goed vanavond. De strafschop was wel licht gegeven, al moet ik toegeven dat ik die tackle daar niet moet inzetten. Gelukkig is Sammy een goeie doelman die makkelijk een strafschop stopt.”

90+6'

David mikt net voor tijd de gelijkmaker nog tegen de touwen: 1-1!

90+6'

David sleept nog een punt uit de brand!

In de allerlaatste seconden is het dan toch raak! Plastun legt de bal terug tot bij Jonathan David en die mikt de 1-1 voorbij Bossut!
90+4'
Plastun is mee naar voren gekomen en krijgt de bal ook van David, maar heeft te veel tijd nodig en dan is Derijck op tijd terug om erger te voorkomen.
90+2'

Coosemans houdt Buffel van de 0-2

Buffel en Harbaoui vinden elkaar blindelings. Buffel kan alleen op Coosemans af en wil de bal in doel wippen, maar de Gent-goalie let goed op en pakt nog uit met een handreflex.
90'

90'
Faik, die we na de rust niet al te veel hebben gezien, haalt eens uit van buiten de zestien. De poging van de Nederlander gaat niet richting doel van Coosemans. Intussen is Plastun opnieuw blijven liggen na een duel met Harbaoui, die deze keer niets fouts deed.
88'
Rosted weet dat hij De Pauw moet afstoppen en pakt dan ook bewust geel. De tijd dringt voor de thuisploeg en het ziet er eigenlijk niet al te best uit.
87'
Harbaoui en Plastun gaan nog eens in contact. Er lijkt weer een arm van de Tunesiër rond te zwerven, maar Dierick fluit niet.
86'
Ook deze keer kan Jean-Luc Dompé zijn vizier niet goed afstellen. Deze keer gaat de vrije trap over.
85'
Intussen heeft Marvin Baudry een goedkope vrije trap weggegeven op een meter of 20 van het doel van Bossut.
85'
Harbaoui wint het kopduel van Plastun, ook een toren, maar ziet dat er niemand is gevolgd en maakt zich kwaad.
84'
Limbombe wil te graag het verschil maken. Deze keer kapt hij vanop rechts naar binnen en trapt hij met links, maar zijn poging gaat ver naast.
82'

Nog 10 minuten

Zo lang heeft Gent nog ongeveer om nog minstens een punt uit de brand te slepen.
81'
80'
Maar de vrije trap voor Zulte Waregem blijft staan. Dierick lijkt te weten dat er contact was, maar oordeelt dat Limbombe dat contact zelf te nadrukkelijk zocht.