0-0
    1. 80' - Verv. Floriano Vanzo door Rafidine Abdullah
    2. 90+4' - Geel - Oscar Threlkeld
    Jupiler Pro League - speeldag 2 - 03/08/18 - 20:31

Standard is op de opener van de 2e speeldag niet verder dan 0-0 geraakt op het veld van Waasland-Beveren. Sterspeler Carcela kreeg in de slotfase rood voor een tackle.

Waasland-Beveren - Standard in een notendop

• Sleutelmoment: Na 90 minuten begraven Waasland-Beveren en Standard eigenlijk de strijdbijl, maar een eigenwijze Carcela denkt daar anders over. De flankaanvaller haalt de angel uit een Waaslandse counter en moet terecht gaan douchen.
    • Man van de match: Davy Roef dreef de Luikse aanvallers in de 1e periode meermaals tot wanhoop met uitstekende saves. In de 2e helft brengt ook de loeiharde zwabberbal van Marin de jonge doelman van Waasland-Beveren niet in verlegenheid: een secure wedstrijd van Roef.
    • Opvallend: Waasland-Beveren leeft voor de 2e wedstrijd op rij volledig op in de 2e helft. Tegen Zulte Waregem duurde het nog tot minuut 85, maar vandaag waren de mannen van Ferrrera al na een uur wakker. Met puik countervoetbal tot gevolg.

Standard domineert, maar stuit op boeman Roef

Standard kwam helemaal niet onaardig voor de dag in de 1e helft. Onder impuls van Djenepo en Marin swingden de bezoekers bijwijlen voorbij een lamlendig Waasland-Beveren.

Emond, Djenepo, Mpoku en Marin hadden alle 4 de 0-1 aan hun voeten, maar thuisdoelman Davy Roef stond telkens pal.

Vijf minuten voor de rust leek het dan eindelijk zover. Marin zwiepte het leer vanop rechts voor doel, waar aan de 2e paal Djenepo de hoek maar voor het uitkiezen had. De Senegalese middenvelder kopte krachtig gekruist, maar zag tot zijn afgrijzen de vingertoppen van Roef opnieuw als spelbrekers fungeren. We gingen rusten met 0-0.

Standard temporiseert in 2e helft, Waasland-Beveren krabbelt recht

In de 2e helft kregen we in eerste instantie eenzelfde spelbeeld te zien. Standard legde de thuisploeg zijn spel op, dwong 3 corners op een rij af, maar kwam niet tot echt doelgevaar.

De bezoekers namen hun voet na een uur van het gaspedaal, wat Waasland-Beveren weer wat zuurstof verschafte. De mannen van Yannick Ferrera begonnen hoger te storen, en ook de organisatie bij de thuisploeg stond nu uitstekend.

Na een uur stak Vanzo de Waaslandse neus dan eindelijk aan het venster, maar Ochoa kon zijn flauwe poging naast laten hobbelen. Waasland-Beveren ontwaakte, terwijl Standard begon te bibberen.

Vurig slot baart geen openingsdoelpunt, wel rode kaart voor Carcela

Het laatste kwart van de wedstrijd deed ons het flauwe voetbal van de 1e 70 minuten bijna vergeten. De thuisploeg swingde van de ene counter naar de andere, met de Montenegrijn Boljevic als geel-blauwe gesel van Standard-verdediger Collins Fai.

Ampomah, Ndao en Vanzo hadden alle drie het openingsdoelpunt aan
    de voet, maar misten jammerlijk. Onder aanvoering van de fluks ingevallen Mehdi Carcela liet ook Standard zich niet onbetuigd. Marin poeierde op doel, Emond faalde 2 maal oog in oog met Davy Roef.

Net op een moment dat de storm leek te gaan liggen, en beide partijen zich leken te verzoenen met een gelijkspel, pakte Carcela een domme rode kaart. De flankspeler van Standard haalde de doorgebroken Boljevic al te gratuit neer. Hij zag zijn korte invalbeurt zo in mineur eindigen.

De toegevoegde tijd was uiteindelijk een maat voor niets. Standard domineerde de 1e helft en verdiende een doelpunt, maar de thuisploeg rechtte in periode 2 de rug en sprak een aardig woordje mee. Dit billijk gelijkspel verdiende een aantal goals, maar eindigt uiteindelijk op 0-0.

Standard blijft steken op scoreloos gelijkspel tegen Waasland-Beveren

Preud'homme: "Hadden niet 1, maar 2 of 3 keer moeten scoren"

Michel Preud'homme (Standard): "De rode kaart voor Carcela? Daar heb ik geen mening over. Ik geef geen commentaar op de scheidsrechter. Carcela heeft vandaag zijn individuele kwaliteiten laten zien. Die kennen we. Hij moet zich nu nog wat meer integreren in de groep. Hij moet de posities en de bewegingen leren kennen waar we al sinds het begin van de voorbereiding aan werken."

90 procent van ons spel was heel goed vandaag. De 10 procent die ontbrak was efficiëntie. We domineren op verplaatsing en hadden niet 1 keer, maar 2 of 3 keer moeten scoren. De spelers zijn fysiek in orde en zullen normaal goed gerecupereerd zijn voor de match tegen Ajax in de Champions League. Of ik zal wisselen? Er zullen nog spelers terugkomen. Ik zal met mijn beste ploeg spelen."

Yannick Ferrera (Waasland-Beveren):  "We kunnen tevreden zijn met dit punt. Het is verdiend. We waren in de eerste helft niet echt aanwezig, maar na de rust geloofden we er wel in en hebben we strijd laten zien. Een clean sheet tegen Standard, daar mag je trots op zijn want het is toch een team dat voor de titel zal spelen."

"We zoeken nog maar dat is logisch. Er waren al 16 transfers. Veel spelers komen uit andere competities en andere landen. Ze passen zich nog aan en dat vraagt tijd. We pakken 2 keer een punt tegen moeilijke tegenstanders, maar we moeten voorzichtig blijven. Bij KV Mechelen begon ik vorig seizoen ook met 3 gelijke spelen en toch is die ploeg nog gedegradeerd."

90+6'

Einde wedstrijd

De vrije trap zoeft over het hoofd van Luyindama en gaat over de achterlijn. Ref Van Driessche vindt het welletjes geweest en fluit af. Een billijk gelijkspel, al liet Standard vooral in de 1e helft veel wenkende kansen liggen. Doelman Roef is man van de match.
    90+4'
    Standard krijgt opnieuw een vrije trap. Mpoku is het slachtoffer van Threlkeld, maar gaat dan al te vurig om een kaart vragen aan ref Van Driessche. De aanvoerder vliegt zelf op de bon.
    90+4'
    90+2'
    90+2'
    De toegevoegde tijd is intussen ingegaan. We krijgen 4 minuten extra. Komt er nog iemand tot scoren?
    90+1'

90'
    De beslissing wordt niet herroepen. Carcela's invalbeurt eindigt in mineur.
    89'

Rood voor Carcela!

Carcela legt Boljevic om als die zich nog maar eens op gang trekt. Al te gratuit van de Luikenaar, en een uiterst domme overtreding. Ref Van Driessche overlegt nu wel even met de videoref. Wordt de rode kaart nog teruggedraaid?
    89'

Ampomah tovert

Ampomah dartelt in een nieuwe counter van de thuisploeg. Zijn dribbel brengt hem op 1 meter van de kooi van Ochoa, maar de kracht van Luyindama belet de Waaslandse dribbelkont om af te drukken.
    87'
    87'

Opnieuw geweldige counter Waasland-Beveren!

Boljevic wordt weggestuurd op de rechterflank. De snelle Montenegrijn schildert het leer op het hoofd van Ampomah, maar die kopt veel te wild over. Wat een kans!
    85'

Niet Carcela, maar Cop

Het is niet Carcela, maar Cop die de vrije trap voor zijn rekening neemt. Na een aanloop die Jan Mulder zou verafschuwen trapt Cop de bal ver over en naast. Is de volgende voor de maestro zelve?
    83'

Standard krijgt vrije trap op het halve maantje

Carcela gaat het zelf doen. Wordt hij de verlosser van Standard?
    83'

Nog 10 minuten

Massop kan koppen op een hoekschop van Ampomah. Te zacht, en 2 meter naast. Maar Waasland-Beveren kan intussen ook aanspraak maken op een doelpunt.
    81'

"Roef is met voorsprong de man van de match"

Bert Sterckx
    81'

Vanzo naar de kant

De nummer 10 van Waasland-Beveren heeft vandaag blijk gegeven van zijn kunnen. Aan hem zal de thuisploeg nog heel wat plezier beleven dit seizoen.