80'
83'
1 - 4
83'

Charleroi heeft zijn eerste punten van het seizoen binnengehaald. Vlak na de rust kreeg Eupen een rode kaart na ingrijpen van de VAT. Charleroi speelde de wedstrijd vlot uit en diepte de score in het slot uit.

Eupen - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Vlak na de rust grijpt de VAR al meteen in.
    Eric Ocansey krijgt rood na een elleboog in de nek van Ilaimaharitra, waarna
    Eupen geen kans meer bij elkaar speelt.
  • Man van de match: Kaveh Rezaei scoorde vorig seizoen 16 keer
    voor Charleroi en maakte er vanavond ook al 2. Veel werd de Iraniër ook niet
    altijd in de weg gelegd, maar hij kopte en trapte de ballen wel binnen.
  • Opvallend: Toen Claude Makélélé vorig seizoen overnam in
    Eupen, wilde hij de rampzalige verdediging meteen aanpakken. Dat lukte aardig,
    maar dit seizoen kreeg Eupen in de eerste 2 wedstrijden al meteen 9 doelpunten
    om de oren. Een oud zeer?

2 Catalaanse own goals, 1 Iraanse combinatie voor de rust

Na een nederlaag op de eerste speeldag hadden zowel Eupen als Charleroi iets recht te zetten aan de Kehrweg. Eupen had met Milicevic en Pollet veel ervaring in huis gehaald en bovendien ook twee spelers met een verleden bij de tegenstander. Huurling David Pollet staat zelfs nog op de loonlijst van Charleroi, dat dus maar al te goed wist tegen wie het het opnam.

Het gevaar kwam voor Charleroi niet meteen van de ex-spelers, maar uit eigen rangen. Na tien minuten moest Mandanda zich al omdraaien nadat Javi Martos een Eupense voorzet in zijn eigen doel had verlengd. Nog voor de eerste drankpauze nekte ook Xavi Molina zijn eigen doelman en zo stond het al snel 1-1 na twee Catalaanse eigen doelpunten.

Nog voor de rust kregen we ook een normaal doelpunt te zien en dat mocht zeker gezien worden. Ali Gholizadeh kreeg alle ruimte om de bal heerlijk met buitenkant links op het hoofd van Rezaei te schilderen. De Iraniër stond moederziel alleen en kopte de voorzet van zijn landgenoot genadeloos tegen de netten.

VAR zet Eupen met 10, Charleroi diept de voorsprong uit

Meteen na de pauze achtte de VAR zijn moment gekomen. Op aanraden van zijn video-collega’s ging Laforge naar de kant om even later terug te komen met een rood karton voor Eric Ocansey, die zijn elleboog aan het adres van Ilaimaharitra zo bestraft zag worden.

Met een achterstand en een man minder slaagde Eupen er maar niet in om zich terug in de wedstrijd te knokken. Aan de overkant leek Charleroi lang blij met de nipte overwinning, tot het tien minuten voor tijd het gaspedaal iets harder induwde. Perbet kon zijn voet tegen de harde voorzet van Baby zetten voor de 1-3. Twee minuten later kreeg Rezaei alle tijd om zijn tweede van de avond in doel te knallen.

Dankzij deze al bij al vlotte zege staat Charleroi al meteen weer waar het hoort te staan. Eupen kreeg in de eerste twee seizoenwedstrijden meteen 9 doelpunten om de oren, waardoor het opnieuw lijkt op het Eupen dat Claude Makélélé aantrof bij zijn komst.  Krijgt de Fransman zijn verdediging opnieuw op orde? Volgende week moet het in elk geval op bezoek bij Zulte Waregem.

90+3'

Charleroi gaat met de volle buit naar huis. Dankzij een snelle rode kaart van Ocansey na de rust creëerde Eupen geen gevaar meer. Perbet en Rezaei verzekerden Charleroi van de zege met twee late doelpunten.
90+1'
90+1'

Drie minuten extra tijd

Eupen krijgt nog drie minuten langer om tegen te scoren, al lijkt een extra doelpunt van Charleroi waarschijnlijker.
90+1'

84'

Van Crombrugge met een gevaarlijk fantasietje

Hendrickx vergeet de halve blunder van Van Crombrugge af te straffen! De Eupense doelman komt goed uit om een diepe bal te onderscheppen, maar neemt te veel hooi op zijn vork. Gelukkig straft Charleroi dat deze keer niet af.
84'

Rezaei kan helemaal vrijstaand de 1-4 binnen trappen!

83'

Rezaei doet er nog een schepje bovenop

Drie was niet voldoende, moet Rezaei gedacht hebben. Op een vrije trap wordt hij helemaal vrijgelaten door Toyokawa, waardoor hij de 1-4 ongehinderd kan binnentrappen.
83'
1-4
81'

Perbet tikt op voorzet van Baby de 1-3 binnen!

80'

Perbet doet de boeken toe

Op een aanval in twee tijden doet Charleroi de boeken toe. Baby knalt het leer naar de voeten van Perbet, die de 1-3 vlotjes tegen de touwen mikt.
80'
1-3
78'
Luis Garcia wil een vrije trap snel meegeven met Keita, maar die heeft moeite met de controle. Een vrije trap haalt de linksachter er wel nog uit.
74'
Mégan Laurent, die Perbet hiernet nog opzichtig neerhaalde, laat zich nu eens op een positieve manier zien. Zijn plaatsbal is net niet goed genoeg om Mandanda te verschalken.
71'
Ook aan de overkant valt er plots een voorzet goed, maar twee bezoekende verdedigers gooien zich vol overtuiging naar de bal.
70'
Gholizadeh wordt knap door de Eupense verdediging geloodst en legt de bal knap terug tot bij Baby, maar die trapt veel te slap en te centraal om Van Crombrugge te verschalken.
68'

Drankpauze

Jérémy Perbet stond klaar voor een invalbeurt, maar hij zal moeten wachten tot na de drankpauze. Hopelijk krijgen de spelers de nodige energie om nog wat doelpunten binnen te jassen.
66'
De rode kaart voor Ocansey is de wedstrijd niet meteen ten goede gekomen. Charleroi staat op verplaatsing op voorsprong tegen een team dat met z'n tienen speelt.