3. 90+2' - Doelpunt - Damien Marcq (4 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 3 - 11/08/18 - 20:01
    90+2'
    Damien Marcq
    90+2'
    4 - 0

Zulte Waregem mag zijn eerste overwinning van het seizoen bijschrijven. Essevee gaf de vorige speeldagen de zege telkens in de toegevoegde tijd uit handen, maar tegen klein duimpje Eupen had het zijn schaapjes snel op het droge.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Eupen (4-0)

Zulte Waregem - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: In de tweede helft krabbelt Eupen recht en gaat het even op zoek naar de aansluitingstreffer. Zulte Waregem-middenvelder Faik doet echter alle Eupense hoop vervliegen met een heerlijke treffer.
    • Man van de match: Veel uitblinkers bij de thuisploeg vandaag. Theo Bongonda dartelde de Eupen-verdediging tureluurs, maar toch hengelde Thomas Buffel met 2 doelpunten in 3 minuten iets nadrukkelijker naar de prijs.
    • Opvallend: Het is al de 3e keer in 3 wedstrijden dat Eupen minstens 4 doelpunten binnen krijgt. Eupen-coach Makélélé heeft heel wat werk voor de boeg.

Stug Eupen houdt stand in eerste halfuur

Zulte Waregem wilde na 2 puntendelingen nu eindelijk eens de 3 punten, maar dan moest het wel voorbij een stug en verdedigend Eupen geraken.

Na 4 minuten al zette De Pauw de Eupense verdediging met een slim doorsteekpasje te kijk, maar Van Crombrugge was bij de les en dook het leer nog net uit de voeten van de aanstormende Bongonda.

De thuisploeg bleef Eupen domineren, maar kon enkel dreigen met waterkansjes voor Harbaoui, Faik en Bongonda. Ook De fauw deed zijn duit in het zakje, de kapitein van Zulte Waregem kopte rakelings over. Tussendoor stak ook Eupen zijn neus even aan het venster via Toyokawa en Pollet, maar grote kansen voetbalden de bezoekers niet bij elkaar.

Eupen hield een halfuur stand, maar moest dan het hoofd buigen voor een overtuigend Zulte Waregem.

Zulte Waregem buffelt Eupen in 3 minuten met 2 identieke treffers tegen het canvas

Tien minuten voor de rust kwam Zulte Waregem dan toch nog op voorsprong. Harbaoui lepelde het leer uitstekend over de Eupen-verdediging tot bij een lopende De Pauw, die de bal laag voor doel bracht.

Thomas Buffel dook uitstekend op aan de tweede paal. De ex-Genkie kon niet meer missen en ramde zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club voorbij Van Crombrugge: 1-0.

Nog geen 3 minuten later legde Zulte Waregem opnieuw een splijtende aanval op de mat, opnieuw vanaf rechts en opnieuw kroop Buffel in de rol van efficiënte afwerker. 2-0 en Zulte Waregem op rozen tegen een spartelend Eupen. De wedstrijd leek al bij de koffie beslist.

Thomas Buffel scoorde 2 keer voor Zulte Waregem.

Eupen kan geen vuist meer maken, gallery play van Zulte

In de tweede helft duurde de studieronde iets langer dan in periode 1. In minuut 52 frommelde Toyokawa uit het niets bijna de aansluitingstreffer binnen. Net op het moment dat Eupen eindelijk wakker leek te worden, deed Zulte Waregem-middenvelder Faik de boeken toe voor de bezoekers.

De Marokkaanse Nederlander werd op de rand van de zestien aangespeeld, loerde even uit z’n ooghoeken naar Van Crombrugge en lepelde het leer daarna heerlijk over de Eupense doelman: 3-0.

In het resterende halfuur serveerde de thuisploeg gallery play, met de dartele Theo Bongonda als absolute uitblinker. Zulte Waregem werd enkel nog opgeschrikt door een knappe combinatie tussen Eupen-kapitein Luis Garcia en Toyokawa. Die laatste ranselde zijn retro iets te ruw over de dwarsligger.

Na de verwachte applausvervangingen gaf Damien Marcq de eerste Waregemse zege van het seizoen nog wat extra glans, na alweer een aanval
    uit het boekje van de thuisploeg: 4-0.

Faik: "Denk dat mijn goal op TV nog mooier was dan vanop het veld"

Hicham Faik maakte in de 2e helft tegen Eupen een prachttreffer van formaat. Na de wedstrijd was de Marokkaanse Belg dan ook in zijn nopjes met zijn doelpunt.

"Ik heb niet gekeken naar de doelman. Het was een gokje, maar hij gaat wel lekker binnen. Ik wil het nog even terugzien, want ik denk dat de goal op tv nog iets mooier was dan vanop het veld."

"Ik ben zeer tevreden bij Zulte Waregem. Ik ben terechtgekomen bij een goede ploeg met veel kwaliteit. In België zou het iets fysieker zijn dan in Nederland, dus ik probeer op mijn techniek te teren en zo weinig mogelijk in duel te moeten gaan."

"Er wordt alleszins hard gewerkt op training, en je ziet ook dat er op de bank ook heel wat kwaliteit zit, zoals Florian Tardieu dat vandaag bewees."

Blondelle: "Degradatie? We zijn nog maar 3 wedstrijden ver"

Siebe Blondelle had een heel wat minder leuke avond, want hij moest met zijn team 4 doelpunten toestaan, en kwam zelf niet tot scoren.

"Na de wedstrijd hebben we nog wat gesproken in de groep, want iedereen was wat gefrustreerd. Er zijn geen harde woorden gevallen, want net na de match is het daar niet het juiste moment voor."

"De oorzaak voor onze 0 op 9? Het is weer wat zoeken nu er alweer heel wat nieuwe spelers in onze ploeg staan. Onze coach wil ook attractief voetbal brengen en hamert tegelijk op een verdedigend blok. Die twee botsen soms, daar moeten we nog een goede balans in vinden."

"Of er met een trainer een probleem is? Zeker niet. We moeten gewoon hard werken. Elke wedstrijd in onze competitie is moeilijk en belangrijk voor ons. Degradatie? We zijn nog maar 3 wedstrijden ver, dus we moeten niet te ver op de feiten vooruitlopen."

90+5'

Einde wedstrijd

Net na de treffer van Damien Marcq maakt ref Bert Put een einde aan de match. Zulte Waregem pakt zijn eerste zege van het seizoen tegen Eupen. Een 4-0-overwinning waar niets op af te dingen valt.
    90+3' tweede helft
    90+3'

Damien Marcq maakt er nog 4-0 van!

Zulte Waregem geeft zijn eerste zege van het seizoen nog wat extra glans. De fauw lepelt het leer op de kruin van Harbaoui die Damien Marcq ziet vrijstaan. De Gouden Stier is niet zelfzuchtig en gunt de verdediger zijn doelpunt. Ook knap binnengekopt van de Fransman overigens.
    90+2'
    4-0
    90+2'

Nog 2 minuten, nog een applausvervanging

Ook Faik gaat de bank opzoeken. De auteur van het heerlijke 3e doelpunt van Zulte Waregem wordt vervangen door Sandy Walsh.
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    90'

Applausvervanging Bongonda

De jonge flankspeler heeft vandaag heel wat getoverd met de bal. Hij krijgt dan ook een terechte applausvervanging van Franky Dury, die wel niet altijd even gelukkig was met de soms overdreven zoektocht naar frivoliteit van zijn poulain.
    87'
    Eupen sleept zich naar het einde van de match. Nog 3 minuten.
    86'

Bijna Harbaoui!

Bongonda krijgt alle tijd van de wereld om zijn voorzet te trappen. Harbaoui is de enige Zulte Waregem-speler in de zestien, maar de spits zuigt het leer toch naar zich toe. Zijn halve volley gaat een metertje over en naast. Komt de Gouden Stier nog op het scorebord vandaag?
    82'
    De Eupense spelers strijden moedig, maar komen uiteindelijk heel wat tekort vandaag. Zulte Waregem heeft gewoon meer kwaliteit.
    80'

Keita knalt bijna de aansluitingstreffer binnen!

De Malinese flankspeler snijdt naar binnen en haalt snoeihard uit. De jarige Bossut wordt bijna verrast, maar kan het leer nog maar net met 1 vuist uit zijn doel ranselen.
    78'

Wat kan Eupen nog?

Zulte Waregem controleert de wedstrijd. Eupen moet nog 12 minuten lijden.
    76'
    Franky Dury voert zijn eerste wissel van de wedstrijd uit. De Pauw gaat naar de kant, de Franse debutant Tardieu komt tussen de lijnen.
    74'

Luis Garcia doet het enig, Toyokawa te ruw

Luis Garcia toont nog eens zijn klasse. De Spanjaard poort een Zulte Waregem-speler en haalt de achterlijn, waarna Toyokawa uitpakt met een gekraakte retro. Eindelijk nog eens een mooie actie van de bezoekers.
    71'
    71'

Nog maar eens een kans voor Zulte Waregem

Deze keer is het de beurt aan Hamdi Harbaoui. De Gouden Stier kopt krachtig, maar te centraal op doel. Vangbal voor Van Crombrugge.
    69'

Dartelende Bongonda

Bongonda voelt zich in zijn sas, maar wil het af en toe te mooi doen. De jonge Belg verkiest soms duidelijk de frivoliteit boven efficiëntie, tot ongenoegen van zijn coach Franky Dury.
    63'
    Ondertussen dreigt Eupen even met een vrije trap van Luis Garcia. Een doelkans komt er niet van, want de inswinger wordt weggekopt door Davy De fauw.