1. 72' - Verv. Gaëtan Hendrickx door David Henen
  2. 79' - Geel - Goran Milovic
  3. 80' - Verv. Sander Coopman door Jordi Vanlerberghe
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 02/11/18 - 20:30

KV Oostende heeft een reeks van 5 wedstrijden zonder zege beëindigd met een overwinning tegen Charleroi. In een dol slot leek het met lege handen achter te blijven, maar Canesin bracht de kustploeg in extase.

Bekijk de goals uit Oostende-Charleroi (2-1)

KV Oostende - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Charleroi lijkt Oostende een nieuwe opdoffer te verkopen, maar de 2-1 wordt afgekeurd. KVO besluit dan maar zelf met de zege te gaan lopen.
  • Man van de match: Brecht Capon mag met twee assists een pluim op zijn hoed steken. Vooral het sublieme hakje bij het winnende doelpunt is om in te kaderen.
  • Opvallend: Charleroi kon dit seizoen nog niet twee keer op rij winnen. Ook tegen Oostende wordt geen reeksje ingezet.

Eén flits volstaat voor kustploeg

Met 2 op 15 had het vertrouwen van KV Oostende een deukje gekregen, maar toch begon de kustploeg moedig aan zijn uitdaging tegen Charleroi. Zonder veel gevaar te creëren had Oostende de controle over de partij.

Toen Nkaka even verzorging nodig had, maakte Verheyen van de gelegenheid gebruik om zijn troepen wat tips in te fluisteren, met succes. Capon ontsnapte op rechts en bood Zivkovic de openingstreffer aan, het tweede competitiedoelpunt voor de ex-Ajacied.

Oostende had zijn lesje geleerd uit de 4-0-nederlagen tegen Gent en Club Brugge en verdedigde secuur. Enkel een streep van Dessoleil op de paal zorgde voor chaos, maar Perbet stond buitenspel toen hij de rebound in doel duwde. KVO haalde verdiend de rust met een voorsprong.

KV Oostende trekt aan langste eind in dol slot

Ook felice Mazzu had gezien dat zijn ploeg aanvallend onmondig was en schakelde na de pauze over op een 4-4-2. Gholizadeh viel gretig in en krikte het niveau van de bezoekers op.

Met een uur wedstrijd in de benen mocht Charleroi aanspraak maken op de gelijkmaker. Benavente knalde in het zijnet, Gholizadeh dwong Ondoa tot een knappe redding. Maar net toen de Oostendse dijken leken te breken, ging de aanvallende storm liggen.

Oostende nam de regie weer in handen, maar vergat de wedstrijd op slot te gooien. Zivkovic wrong twee goede kansen de nek om. En dat brak de kustploeg zuur op: Charleroi, dat altijd iets meer kan in de slotminuten, zag Henen de bal in de korte hoek mikken: 1-1.

KVO, dat niet meer kon winnen sinds 22 september, dreigde nog met lege handen achter te blijven, maar de winnende treffer van Benavente werd afgekeurd voor een (lichte) duwfout. De thuisploeg gaf Charleroi dan maar een koekje van eigen deeg. Canesin mikte in de extra tijd nog een bal tussen de benen van Penneteau.

Werd dit doelpunt van Benavente terecht afgekeurd?