80'

STVV heeft zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt, en hoe?! Het deelde maar liefst vier klappen uit aan Eupen en nestelt zich zo nog wat steviger in de top 6. Halverwege de reguliere competitie mag STVV voorzichtig dromen van Play-off I.

Bekijk de goals uit Eupen - STVV (1-4)

Eupen - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: Eupen lijkt het STVV nog moeilijk te gaan maken na de 1-3 van Garcia, maar tien minuten voor affluiten drukt Boli alle Eupense hoop de kop in met de vierde STVV-goal.
  • Man van de match: Daichi Kamada blijft de pannen van het dak spelen bij STVV. De kwieke Japanner zit intussen aan 8 doelpunten  in 9 wedstrijden.
  • Opvallend: STVV sluit net als vorig seizoen de heenronde af met 24 punten. Na de winter grepen de Limburgers toch nog naast een Play-off I-ticket, Marc Brys moet dit seizoen beter trachten te doen.

STVV domineert de eerste helft

Na een wel heel rustige openingsfase klom STVV bij zijn eerste doelkans meteen op voorsprong. Bezus stuurde Kamada op weg naar doel, de Japanner zag Van Crombrugge ver uit z’n doel komen en prikte de 0-1 netjes in de hoek.

Pas op het halfuur kwam er een reactie van de thuisploeg, Fall duwde een voorzet van Gnaka over de kooi van Steppe.

Voor de rest was het al STVV wat de klok sloeg. Een tweede treffer van Kamada werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel, Van Crombrugge tikte een kopbal van Teixeira over de lat.

De 0-2 hing in de lucht en viel uiteindelijk ook op slag van rust. Boli bediende De Norre voor doel, en die gaf Van Crombrugge met een puntertje het nakijken.

Eupen schiet te laat wakker

STVV ging na de pauze gewoon door op zijn elan. De onstuitbare Kamada trapte bij een eerste poging nog binnen het bereik van Van Crombrugge, maar was even later wel trefzeker bij een ingestudeerde vrije trap: 0-3.

Wedstrijd gespeeld, zo leek het, maar dat was buiten Luis Garcia gerekend, die halverwege de tweede helft Eupen weer hoop gaf met een knap vrijschopdoelpunt.

STVV was even de pedalen kwijt, Eupen begon weer in zijn kansen te geloven en trok met hernieuwde moed ten aanval. De ingevallen Pollet kon een paar keer dreigen, maar de aansluitingstreffer viel niet.

Tien minuten voor affluiten herstelde Yohan Boli de orde. Na een snelle tegenaanval zette hij de 1-4 op het bord, goed voor de tweede uitzege van het seizoen voor STVV.