83'
    Mickaël Tirpan
    2 - 1
    83'

Charleroi heeft zijn aanval op de top 6 ingezet, nadat het pas voor de 2e keer dit seizoen voor eigen volk kon winnen. Lokeren speelde een belabberde match en raakt onderaan niet weg. "We zijn nu 5 wedstrijden ongeslagen, deze overwinning zal mentaal heel veel deugd doen", zegt Felice Mazzu.

Bekijk de goals uit Charleroi - Lokeren (2-1)

Charleroi - Lokeren in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde stelt Niane de overwinning veilig voor Charleroi. De aansluitingstreffer van Tirpan komt te laat voor Lokeren.
    • Man van de match: Cristian Benavente verzoop mee met de rest in de eerste helft, maar na de rust kwam hij plots boven water. Hij opende de score en ontpopte zich tot dirigent van de aanvallen bij Charleroi.
    • Opvallend: Charleroi begon dramatisch aan het seizoen met drie thuisnederlagen tegen Antwerp, Anderlecht en Kortrijk. Tegen Moeskroen volgde de kentering, vandaag boekte Charleroi z’n tweede thuiszege op een rij.

Eerste helft om snel te vergeten

Wie sprankelend voetbal wou zien, moest vanavond niet in Charleroi zijn. In een schabouwelijk slechte 1e helft volgde het ene balverlies na het andere en waren de slordigheden niet bij te houden. De kansjes waren wel op één hand te tellen.

Pas op het halfuur legde Lokeren een aanval die naam waardig op de mat. Jovanovic kwam net te kort om een mooie combinatie met Tirpan af te ronden, terwijl Terki ruim naast besloot op een voorzet van Skulason.

Bij de thuisploeg was Bruno de enige die voor dreiging kon zorgen. De ene keer besloot hij slap in de handen van De Wolf, de andere keer besloot hij ruim naast. De thuissupporters kregen het er niet warm van.

Benavente toont Charleroi de weg naar winst

Dat moest beter in de tweede helft, wisten ze ook bij Charleroi. De thuisploeg voegde meteen de daad bij het woord, al stak Lokeren wel een handje toe met slordig balverlies op het middenveld. Filipovic werkte een voorzet van Niane ongelukkig in de voeten van Benavente en die mikte raak: 1-0.

Charleroi was plots ontketend en stapelde de kansen op. Bruno had te veel tijd nodig op een prima voorzet van Diandy, terwijl Osimhen van dichtbij over doel besloot. Een kwartier voor het einde was het wel opnieuw raak. Bruno gaf de bal perfect mee aan Niane, De Wolf was opnieuw kansloos: 2-0.

Lokeren hing in de touwen, maar Tirpan gaf de bezoekers plots hoop met een knap schot vanuit een scherpe hoek. De aansluitingstreffer leidde een slotoffensief van Lokeren in, maar echt in de problemen kwam Charleroi niet meer. Het was integendeel Bruno die nog dicht bij de 3-1 kwam.

Maes: “Stress en faalangst”

“We stonden goed, in de eerste helft hebben we niks weggegeven. Maar we hebben zelf te weinig gedaan aan de bal en we leden ook te veel balverlies”, zo klonk de analyse van Peter Maes.

“Met de inbreng van Cevallos wilden we vanuit het middenveld wat meer grip op de wedstrijd krijgen. Dat gebeurde ook, maar toen gingen we met een dom balverlies de mist in. Als we de bal hebben, moeten we iets creëren, dat hebben we al vaak aan de ploeg gezegd. Maar er zit altijd een rem op."

“Bij die 2-0-achterstand kwamen we dan wel los, dus dan heeft het toch te maken met stress en faalangst. Dat moet eruit. Om te kunnen winnen moet je kansen creëren en dat hebben we vandaag te weinig gedaan. Op het laatste kwartier na hebben we te weinig vooruit gevoetbald.”

Mazzu: “Overwinning zal deugd doen”

"Ik ben niet gefrustreerd zoals vorige week, maar ook niet tevreden. We wisten dat Lokeren een heel goede organisatie heeft, daarom moest er veel beweging in ons spel zitten om de vrije man te vinden. Dat hebben we in de eerste helft niet gedaan, we speelden te statisch”, zegt Felice Mazzu.

"In de tweede helft was dat een stuk beter. Het is wel jammer dat we nog dat tegendoelpunt slikten, op die manier maakten we het onszelf weer lastig. We hebben een aantal kansen laten liggen waarop we de wedstrijd hadden kunnen beslissen."

"We zitten nu in een positieve fase. We zijn nu 5 wedstrijden ongeslagen. Deze overwinning zal mentaal heel veel deugd doen, ook al kwam ze moeizaam tot stand. Maar we hebben veel nieuwe spelers, dus het is normaal dat we nog moeten werken aan de automatismen.”

90+5'

Charleroi pakt z'n tweede thuiszege van het seizoen. Benavente en Niane maakten het verschil na de rust, de Lokerse aansluitingstreffer van Tirpan kwam te laat.
    90+4'
    Charleroi maakt er bijna nog 3-1 van na een schitterende actie van Hendrickx aan de achterlijn. Hij legt prima terug op Bruno, maar die krijgt de bal niet voorbij De Wolf.
    90+3'
    Cevallos bezorgt de Charleroi-aanhang nog even een paniekaanval met een gevaarlijke voorzet, maar de thuisploeg weet de bal te ontzetten. Lokeren probeert het nog met een slotoffensief.
    90+1'

89'
    Counter voor Lokeren. Lawal gaat op wandel in de zestien en gaat dan veel te makkelijk liggen. Deschacht reageert gefrustreerd, want de bal afspelen was een betere optie geweest voor Lawal.
    87'
    Filipovic trekt aan de noodrem bij Osimhen en voorkomt zo een wenkende kans voor de thuisploeg. Het levert hem wel een gele kaart op.
    86'
    KSC Lokeren
    83'

Tirpan geeft Lokeren hoop

Zit er dan toch nog iets in voor Lokeren? Saroka krijgt de bal tot bij Tirpan en die mikt de aansluitingstreffer vanuit een scherpe hoek voorbij Penneteau in doel.
    83'
    2-1
    KSC Lokeren
    KSC Lokeren
    80'
    Bij Lokeren komt ook Saroka nog in de ploeg. Voor Hupperts zit het erop.
    78'

Niane geeft Lokeren nieuwe tik

Charleroi verdubbelt z'n voorsprong na een uitstekende aanval. Bruno geeft de bal perfect mee in de loop van Niane en die geeft De Wolf het nakijken: 2-0.
    77'
    2-0
    KSC Lokeren
    Adama Niane
    74'
    Peter Maes grijpt in en haalt Skulason naar de kant. Lawal moet Lokeren weer aan het voetballen krijgen.
    66'
    Lokeren kan eindelijk eens reageren met een vrije trap van Skulason, maar de bal wordt door Jovanovic ruim naast gekopt. De bezoekers lijken niet meteen in staat een vuist te maken.
    64'
    De thuisploeg blijft de kansen nu opstapelen. Osimhen mag het van dichtbij proberen, hij lobt de bal nipt over. Lokeren moet zich dringend herpakken.
    61'
    Charleroi heeft de smaak nu toch te pakken. Benavente pakt uit met een prima doorsteekpass op Diandy. Die pakt op zijn beurt uit met een knappe voorzet, maar Bruno heeft te veel tijd nodig om er iets mee aan te vangen. Lokeren is even het noorden kwijt.
    56'

Benavente opent de score

Charleroi klimt met wat geluk op voorsprong na balverlies bij Lokeren. Filipovic werkt een voorzet van Niane in de voeten van Benavente en die laat de kans niet liggen: 1-0.