52'
Faris Haroun
52'
2 - 2

Antwerp en KAA Gent hebben de 9e speelronde met een genietbaar gelijkspel afgesloten. Stamnummer 1 bekleedt de 4e positie in het klassement, de ploeg van de geplaagde Yves Vanderhaeghe blijft 6e.

Antwerp-Gent in een notendop

• Man van de match: Vadis Odjidja speelde een dijk van een eerste helft, die hij dan ook met een heerlijke treffer bekroonde. In de tweede periode deemsterde de ex-Rode Duivel wel wat weg.
  • Sleutelmoment: Net na de rust wordt een aanvalslustig Antwerp opnieuw beloond met de gelijkmaker. Een aangeslagen Gent maakt vanaf dan nog maar weinig aanspraak op de overwinning.
  • Opvallend: De laatste overwinning in de competitie van AA Gent dateert al van een maand geleden. Toch denken we dat Gent-coach Vanderhaeghe vanavond goede punten heeft gescoord bij het Gentse bestuur.

Bekijk de goals uit Antwerp - Gent (2-2)

Eerste helft vol flitsen baart 3 prachtdoelpunten

Antwerp kon bij winst over Anderlecht naar een derde plek springen. AA Gent smachtte op zijn beurt naar zijn eerste driepunter in vier competitiewedstrijden, wat coach Vanderhaeghe ook weer wat ademruimte zou kunnen verschaffen. Desondanks begon de wedstrijd in een vrij gezapig tempo.

Na een kwartier brak AA Gent de wedstrijd open. Een flits van Tsjakvetadze strandde op de gespierde bovenbenen van Jelle Van Damme, maar dat bleek maar uitstel van executie, want even later kwamen de bezoekers toch nog op voorsprong. Stallone Limbombe toverde even op de rechterflank en vond

Rosted, die niet twijfelde en droogweg in het dak van het doel knalde: 0-1.

Het antwoord van Antwerp bleef niet lang uit. Juklerod voerde een kunststukje op op links, en na enkele overstapjes lepelde de Noor het leer mooi op de knikker van de vrijstaande Mbokani, die de gelijkmaker knap voorbij Kalinic kopte: 1-1.

Limbombe en Bölöni kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden

Odjidja bekroont sterke eerste helft, Antwerp nog dicht bij gelijkmaker

De zinderende eerste helft was echter nog niet ten einde. Stallone Limbombe wilde zich maar al te graag tonen tegen zijn ex-ploeg, maar Sinan Bolat was onverbiddelijk en pakte uit met een geweldige reflex op de schuiver van de flukse flankaanvaller.

Even later was het dan toch raak voor Gent, waar Vadis Odjidja stevig de teugels in handen had. De stijlvolle middenvelder kreeg na een corner de bal pardoes in de voeten gebokst en twijfelde niet. Een geweldige uithaal in de linkerbovenhoek en 1-2.

Maar Antwerp toonde zich als een kat met zeven levens en krabbelde opnieuw recht. Een knal van Mbokani kuste de dwarsligger, en een goed gepositioneerde Asare kon de geplaatste kopbal van Owusu even later op het nippertje keren. Deze heerlijke eerste helft mocht nog wat langer duren, maar Vertenten was onverbiddelijk en gaf het sein voor de koffiepauze.

Hakje van Mbokani levert hem een blessure op

Haroun sleept verdiend puntje uit de brand voor Antwerp

In de tweede periode kreeg de match hetzelfde scenario toebeschreven, want de kansen volgden zich aan beide kanten vliegensvlug op. Deze keer was het de beurt aan Antwerp om als eerste het net te doen trillen.

Juklerod poortte een vliegende Limbombe en vond dan Haroun in de zestien. De middenvelder kapte al wat Gent was makkelijk uit en knalde in de korte hoek: 2-2.  Kort daarop had Antwerp via Refaelov, Buta en Rodriguez een hele rits kansen, maar ook Gent-doelman Kalinic keepte een sterke wedstrijd, geen 3-2 dus voor de mannen van Bölöni.

In het slot verwaterde het aanvalsvuur wat bij beide teams. Net voor de extra tijd in ging had Gent-spits Awoniyi nog dé kans op de winnende treffer, maar Bolat maakte zich goed breed en pareerde de inzet van de Nigeriaan. Al bij al een billijk gelijkspel tussen Antwerp en AA Gent.

"Dit doet deugd"

• Brecht Dejaegere (AA Gent): "We komen twee keer voor, maar slikken te makkelijke tegengoals. Daarom is het jammer dat we hier de drie punten niet kunnen meenemen. Het was een hevige match, op en af, met veel strijd. We hebben met ons hart gespeeld. Met een overwinning in de beker deze week en een punt op Antwerp kunnen we iets rustiger naar volgende week toe werken. Dit doet deugd."
  • Jelle Van Damme (Antwerp): "1-1 is de juiste uitslag. Het was een aangename match om naar te kijken, denk ik. Onze mentaliteit en inzet waren goed. We hadden na de bekeruitschakeling op KV Mechelen dan ook eens goed gesproken in de kleedkamer."
  • Yves Vanderhaeghe (AA Gent-trainer): "De fans van beide clubs zullen tevreden zijn over deze wedstrijd. Al hadden wij hier best kunnen winnen. Mijn ploeg heeft hard gestreden tegen een Antwerp dat je echt niet mag onderschatten. We waren heel goed georganiseerd en zijn er gevat uitgekomen. Mijn enige ontgoocheling is de manier waarop we de 2-2 slikken. Op dat moment was er niks aan de hand. Toch is dit een heel mooi puntje. AA Gent is niet dood. Op de match thuis tegen STVV na zijn we aan een goed parcours bezig. Volgende week willen we het Genk moeilijk maken."

21:55

Vertenten maakt een einde aan 94 minuten spectaculair voetbal

Bart Vertenten kijkt op de klok en fluit een einde aan een intense wedstrijd. Na een festival van kansen in de tweede helft trapten beide teams in het slotkwartier even op hun adem. AA Gent-aanvaller Awoniyi had vlak voor het einde nog de winnende treffer aan de voet, maar Bolat lag goed in de weg. Al bij al een billijk gelijkspel: 2-2.
90+4'
Doeltrappen nog voor Sinan Bolat. De extra tijd is nu wel echt volgemaakt.
90+3'
AA Gent monopoliseert de bal. Verstraete wordt onderuit gehaald door Refaelov, maar deze keer heeft Vertenten niets gezien. De Israëliër komt goed weg, want dat zou zijn 2e gele kaart -en dus rood- geweest zijn.
90+1'

Bolat houdt Awoniyi van de winnende treffer

90+1'
Ondertussen heeft ref Vertenten er 4 minuten bijgeteld. Valt er nog een winnende treffer?
90+1'

90'

Bolat ontneemt Awoniyi de winnende treffer

Plots staat de Nigeriaanse spits oog en oog met Antwerp-doelman Sinan Bolat. De Belgische Turk maakt zich echter goed breed en voorkomt de 2-3!
88'

Slot van de wedstrijd

Nog 3 minuten, en Vanderhaeghe brengt joker Andrijasevic nog voor uitblinker Odjidja. Bölöni brengt op zijn beurt publiekslieveling Hairemans bij Antwerp.
85'
Yatabaré denkt alvast niet aan opgeven, want de flankspeler forceert -alweer- een hoekschop voor de thuisploeg. Die levert niets op, en even later loopt ook de counter van AA Gent op een sisser uit.
84'

Is de strijd gestreden?

Ongelooflijk maar waar, maar we hebben nu al 5 minuten geen kansen meer gezien in deze wedstrijd. Zijn beide elftallen tevreden met een gelijkspel?
83'
82'
Mbokani moet inderdaad naar de kant. De Congolees lijkt zijn blessure na een hakje te hebben opgelopen.
80'

Mbokani out?

Gent wordt achteruit gedrukt door een jagend Antwerp. Dat doet het zonder Mbokani, want de Congolese spits staat al een tijdje te manken. Bolingi staat klaar om in te vallen.
78'
Een zoveelste corner levert dan wel geen doelgevaar op, toch verdient Antwerp stilaan een doelpunt.