2 - 2
90+5'
90+5'
3 - 2

Zulte Waregem heeft ook zijn opdracht in Charleroi niet tot een goed einde kunnen brengen. In 10 dolle minuten verkwanselde de ploeg van Francky Dury een kostbare 1-2-voorsprong. Zo blijft Essevee achter met 0 op 24 en staat het nog altijd laatste. Dury: "Als je 8 keer na elkaar verliest, kun je alleen maar zeggen dat dat ongelofelijk slecht is."

Charleroi - Zulte Waregem in een notendop

• Man van de Match: Victor Osimhen zette in een knotsgekke slotfase een scheve situatie recht voor Charleroi: van 1-2 naar 3-2.
  • Sleutelmoment: 7 minuten voor tijd leek het broodje van Zulte Waregem gebakken. Maar net na de 1-2 trad wat verslapping op, die uiteindelijk tot de nederlaag leidde.
  • Opvallend: Zulte Waregem leek voor het eerst sinds zijn enige overwinning op 11 augustus op weg naar een eerste puntengewin. Maar het mag dus opnieuw niet zijn.

Bekijk alle goals uit Charleroi-Zulte Waregem (3-2)

Charleroi duwt Zulte Waregem achteruit

Na zeven nederlagen op een rij hoopte Francky Dury op de ommekeer in Charleroi. Zijn bestuur deed alvast zijn duit in het zakje door de supporters gratis mee te nemen met de bus.

De meegereisde Essevee-supporters zagen een sterker Charleroi in de openingsdans. Bossut moest zich al vroeg tonen op een schot van Bruno. Maar voor hetzelfde geld was Zulte Waregem een paar minuten later op voorsprong gekomen als ref Van Driessche een penalty gefloten had voor een tuimeling van Bongonda over het been van doelman Riou.

Daarna was het - voor de rust - weer al Charleroi wat de klok sloeg. Osimhen en Niane hadden geen succes, Benavente wél. Net voor de pauze kreeg hij na een onorthodoxe balbehandeling van Walsh de bal voor zijn voet. Benavente haalde verwoestend uit, Bossut duwde het schot tegen de paal en zo botste het in het net: 1-0 voor de gastheer.

Het venijn zit - weer maar eens - in de staart

In de tweede helft begon het tij voor de bezoekers langzaam te keren. Bossut moest Niane eerst wel nog van de 2-0 houden, maar daarna sloeg de motor van Zulte Waregem plots aan.

20 minuten voor tijd ging Marinos aan het shirt van Bongonda hangen en ditmaal wees Van Driessche wél kordaat naar de stip. Harbaoui ontliep zijn verantwoordelijkheid niet en zette Riou op het verkeerde been, 1-1.

Bij Charleroi sloeg de twijfel toe en Zulte Waregem bleef komen. Bongonda miste de 1-2, Harbaoui deed het veel beter. De goaltjesdief haalde van ver uit en liet de bal enig mooi in de winkelhaak verdwijnen. Zo kwamen de bezoekers met nog 5 minuten te spelen op een kostbare voorsprong.

Maar Charleroi toonde veel mentale veerkracht. In de slotfase - en met de 5 minuten extra tijd erbij - plooide het de wedstrijd nog volledig om. Eerst stelde Osimhen gelijk nadat Bossut een deviatie van Perbet weggeduwd had en in de 95e minuut deed dezelfde Osimhen er nog eentje bovenop. De 19-jarige Nigeriaanse huurling van Wolfsburg zette het stadion met zijn 3-2 in lichterlaaie.