2. 78' - Doelpunt - Son Heung-min (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 09/04/19 - 21:01
78'
Heung-min Son
78'
1 - 0

Tottenham trekt volgende week met een 1-0-overwinning naar Manchester City voor de return in de kwartfinales van de Champions League. In een Engelse ontmoeting zonder veel kansen was Son de verlosser in het slotkwartier. Bij de thuisploeg speelden Vertonghen en Alderweireld de hele match, De Bruyne mocht bij City pas kort voor tijd invallen. Agüero miste in het begin van de match een penalty.

Tottenham - Manchester City kort samengevat

• Sleutelmoment: Tien minuten na de rust bezeert Ederson zich bij een botsing met Otamendi. De Braziliaanse doelman speelt toch voort en laat bij de 1-0 een hard, maar niet geweldig gericht schot van Son onder zijn lichaam glippen.
  • Man van de Match: De basisopstelling en (lang uitgestelde) wissels van Pep Guardiola hebben het verloop van de wedstrijd bepaald. Zijn City speelde met te weinig drang en daar veranderde de inbreng van De Bruyne en Sané niks aan.
  • Opvallend: Son Heung-Min heeft het Tottenham Hotspur Stadium grondig ingewijd. De Zuid-Koreaan maakte in zijn nieuwe thuis de eerste goal in de Premier League en vanavond dus de eerste in de Champions League.

Het journaal laat met o.a. Tottenham-Manchester City in de Champions League

Lloris keert matige strafschop van Agüero

De Spurs speelden voor het eerst Europees in hun nieuwe stadion en deden dat met zowat hun typeploeg, met Alderweireld en Vertonghen als centrale verdedigers. Man City, dat nog op drie fronten strijdt, zag er wat vertekend uit. Zo hield Guardiola De Bruyne en Sané op de bank, wellicht om hen te sparen voor wat nog komen moet.

De bezoekers waren duidelijk gekomen om geen risico's te nemen, Tottenham probeerde gebruik te maken van balverlies bij de tegenstander om snel te prikken. Alli vuurde een volley over de lat, maar dé fase van de eerste helft kwam aan de overzijde. De VAR vestigde scheids Kuipers' aandacht op handspel van Rose, Agüero trapte de strafschop die volgde slapjes op Lloris.

Die redding gaf de fans én de spelers van de Spurs extra moed. De thuisploeg was ook het vaakst in de buurt van de zestien te vinden, maar al bij al was de kansenoogst schamel. Een schot uit de draai van Kane en een vrije trap van Rose waren alles wat Ederson moest oprapen voor de rust.

Son slaat toe, De Bruyne valt (te) laat in

De tweede helft begon met een paar typisch Engelse minuten: luidruchtige supporters, maar vooral actie aan beide uiteinden van het veld. Eerst was er een schuiver van Sterling, daarna een plaatsbal van Son nipt naast. Al snel verdween de opwinding en kregen we opnieuw hetzelfde voorzichtige voetbal.

Man City bleef de kat uit de boom kijken en toen Kane het veld verliet met een vieze blessure, leek een doelpunt nog wat minder waarschijnlijk. Pas zo'n twintig minuten voor tijd schoven de bezoekers iets dieper op en waren ze klaar om Tottenham in een omknelling te nemen. Uitgesproken kansen bleven evenwel zeer zeldzaam.

Net op het moment dat de Spurs het zo zwaar hadden, sloegen ze toe. Son morste eerst met de bal van Eriksen, maar herstelde zich en priemde een venijnig schot laag onder de oksel van Ederson. Met nog een kwartiertje te spelen bleef Guardiola wachten om De Bruyne en Sané in te brengen en uiteindelijk kreeg het tweetal te weinig tijd om de zaken nog om te keren. City zal in de terugwedstrijd uit zijn pijp moeten komen.

Spurs-Belgen op Twitter: "Wat een prestatie. We zijn halfweg"

90+6'

Afgelopen!

De Spurs smeren een te voorzichtig Man City een 1-0 nederlaag aan in de heenwedstrijd en staan er dus goed voor. Son scoorde na de rust, ervoor miste Agüero een strafschop.
90+4'
Son Heung-Min bevindt zich opnieuw in heel wat ruimte, maar heeft ditmaal te veel ruzie met de bal.
90+2'
We zitten in de tweede van minstens zes minuten toegevoegde tijd. Man City heeft alles samengeteld te weinig doelkansen versierd.
90+1'

90'
90'
Een gek in het zwart is het veld opgelopen. De stewards sleuren hem er snel weer af.
89'
89'
Daar zijn ze! Mahrez en Silva haasten zich naar de kant, is er nog genoeg tijd voor De Bruyne en Sané om City aan dat belangrijke doelpunt op verplaatsing te helpen?
89'
88'

Waar blijven De Bruyne en Sané?

87'
86'
Ook Alli verlaat het veld met pijn, zijn vervanger heet Fernando Llorente.
84'
Nu moet City wel iets avontuurlijker gaan spelen, want 1-0 is een bijzonder gevaarlijke uitslag om mee te nemen naar Manchester. De Spurs verdedigen verbeten.