Ajax mag blijven dromen na gelijkspel tegen Juventus

3. 83' - Geel - Miralem Pjanic
    4. 90+3' - Verv. Federico Bernardeschi door Sami Khedira
    5. 90+4' - Geel - Jurgen Ekkelenkamp
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 10/04/19 - 21:01

Ajax en Juventus houden hun kansen gaaf voor een plaats in de halve finales van de Champions League. Ronaldo bezorgde een dominant Ajax kort voor de rust een koude douche, maar Neres bracht gerechtigheid in de 2e helft.

Ajax - Juventus in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de rust wordt Betancur in de zestien onderuit getrokken op een vrije trap voor Juventus. Scheidsrechter Del Cerro Grande wacht het oordeel van de VAR af en fluit uiteindelijk geen penalty. Ajax komt bijzonder goed weg.
    • Man van de match: David Neres bracht de Johan Cruijff ArenA meteen na de rust in extase met een heerlijke actie en al even fraaie goal. Ook nadien bleef de Braziliaan het Juventus knap lastig maken.
    • Opvallend: Echt uitblinken deed hij vandaag niet, maar toch was Ronaldo weer bepalend voor Juventus. De Portugees zit intussen aan 64 goals in de knockout-fase van de Champions League. Dat zijn er meer dan Lionel Messi (42) en Thomas Müller (21) samen.

Ronaldo snoert wervelend Ajax de mond

Na Real Madrid ook Juventus uit de Champions League kegelen, het moet de natte droom van de Ajax-fans zijn. Die zagen hun ploeg ook vanavond met Amsterdams lef spelen. Toch begon Juventus het best, een verre knal van Bernardeschi zoefde nipt over.

Gaandeweg nam Ajax het over, met een Ziyech in een glansrol. Z’n eerste 2 pogingen leverden niks op, maar de derde keer was bijna de goede keer. Hij pakte uit met een heerlijke plaatsbal, de redding van Szczesny was zo mogelijk nóg mooier.

Niet veel later kwam Juventus weer goed weg. Na een knappe aflegger van Tadic krulde Van de Beek de bal rakelings naast. Pas met de rust in zicht kwam Juventus nog eens piepen. Ronaldo kopte goed terug naar Bernardeschi en die besloot in de draai nipt naast.

Opluchting bij de Ajax-fans, maar die kregen vlak voor de rust toch nog een koude douche. De tot dan toe nagenoeg onzichtbare Ronaldo ontbond plots z’n duivels. Hij lanceerde een snedige aanval en plaatste zélf het orgelpunt met een rake kopbal: 0-1.

Neres verlost Ajax, dat wel ontsnapt aan penalty

Een flinke mentale dreun voor Ajax zou je denken, maar de thuisploeg toonde een enorme veerkracht. Meteen na de rust zette het al orde op zaken. Neres toverde met z’n voeten en krulde de 1-1 voorbij Szczesny.

Het was het startsein voor een tweede helft met éénrichtingsverkeer. Ajax domineerde, terwijl Juventus niet één kans in elkaar kon knutselen. De thuisploeg kwam wel bijzonder goed weg toen een trekfout op Betancur geen penalty opleverde voor Juventus.

Tien minuten voor het einde kwam invaller Ekkelenkamp plots dicht bij de 2-1, Szczesny bewees opnieuw z’n waarde voor Juventus. Aan de overkant bracht de paal dan weer redding voor Ajax na een knappe actie en dito schot van Douglas Costa.

90+5'

Ajax en Juventus houden hun kansen gaaf voor een plaats in de halve finales van de Champions League. Ronaldo bracht Juventus kort voor de rust op voorsprong, maar Neres bezorgde Ajax een verdiend gelijkspel.
    90+3'
    Ekkelenkamp duwt Ronaldo zomaar onderuit. Het komt hem op geel te staan.
    90+1'

90'
    Cancelo heeft plots weer z'n goede ritme gevonden. Hij zet zich opnieuw door op rechts en brengt de bal laag voor doel. Onana gaat goed plat en grijpt de bal.
    88'
    Zit het venijn in de staart? Ook Cancelo waagt z'n kans en pakt uit met een prima schot met buitenkant voet. Onana pakt uit met een knappe reflex.
    85'

Paal brengt redding voor Ajax!

Ook Juventus versiert nog een grote kans en bijna krijgen we een anticlimax! Douglas Costa zet Veltman en Ziyech in de wind en haalt uit met een gekruist schot. Onana ziet de bal op de paal stranden.
    83'
    82'

Ekkelenkamp bijna met de 2-1!

Ajax komt plots dicht bij de 2-1. Tadic maakt de bal prima vrij voor Ekkelenkamp. De invaller kapt goed weg en haalt van dichtbij uit, Szczesny brengt redding voor Juventus!
    80'

Ajax domineert, zoveel is duidelijk

79'
    Krijgen we nog een winnaar in de Johan Cruijff ArenA of blijft het bij 1-1? Vooral Juventus lijkt wel vrede te nemen met deze uitgangspositie.
    74'
    De Ligt probeert het met een verre knal, maar dat mondt uit in een afzwaaier. Intussen wordt er zowel bij Juventus als bij Ajax gewisseld. Matuidi moet geblesseerd naar de kant, Dybala is zijn vervanger. Bij Ajax neemt Ekkelenkamp de plaats in van Schöne.
    70'
    Schöne haalt Bernardeschi onderuit en dat komt hem op een gele kaart te staan. Toch al de derde bij Ajax, Juventus pakte nog geen enkele kaart in deze wedstrijd.
    69'

Ajax is baas

Juventus moet de wedstrijd ondergaan in de tweede helft. Neres lanceerde een stormloop van Ajax en die is nog steeds niet gaan liggen. De thuisploeg heeft de touwtjes stevig in handen.
    65'
    Daar is Veltman opnieuw, dit keer met een gekraakt schot na alweer een goede Amsterdamse aanval. Szczesny gaat goed plat.