86'
3 - 0

Tottenham staat met anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. Jan Vertonghen vertolkte een glansrol in de 3-0-zege tegen Borussia Dortmund.

Tottenham - Dortmund in een notendop

• Man van de Match: Jan Vertonghen was de spilfiguur in de aanvalsgolven van Tottenham na de rust. Eerst gaf hij een fantastische assist aan goalgetter Son. Daarna zette hij zijn eigen naam op het scorebord bij de 2-0.

• Statistiek: Voor Vertonghen is het zijn 1e goal in een half jaar voor Tottenham. Het was geleden van de openingsspeeldag in de Premier League dat Vertonghen tegen Newcastle scoorde voor de Spurs.

• Sleutelmoment: Op slag van rust houdt Lloris de koppende Zagadou van de openingsgoal. Daarna versierde Dortmund nauwelijks nog kansen.

Dortmund ligt boven voor de rust

Kane en Alli bij Tottenham, Reus en Alcacer bij Dortmund. Wembley stond bol van de afwezigheden. Was dat de reden voor de brilscore bij de rust?

Dortmund bokste de beste kansen in elkaar voor de koffie. Pulisic trapte recht op Lloris, een foutloze Witsel deed hetzelfde met een grondscherend schot.

Op slag van rust behoedde Lloris Tottenham voor een koude stortdouche bij een kopbal van Zagadou. De Spurs konden daar niet veel tegenover stellen. Son dwong Bürki wel tot een scherpe voetreflex met een venijnige voorzet-schot.

Vertonghen ontbindt zijn duivels

De koffie deed wonderen bij Tottenham. Na 2 minuten krulde Vertonghen de bal heerlijk tot bij Son, die in één tijd naast Bürki binnentikte. Dortmund geraakte verlamd, Tottenham speelde bevrijd.

Vooral Vertonghen blonk uit in zijn offensieve acties. In vrijwel elke gevaarlijke aanval had de Rode Duivel een voet.

7 minuten voor tijd kreeg Vertonghen wat hij verdiende: hij ramde een voorzet van Aurier onhoudbaar tegen de touwen. Invaller Llorente deed het licht daarna helemaal uit bij Dortmund met een kopbal.

Vertonghen: "Op Wembley scoren in Champions League is speciaal"

Jan Vertonghen glunderde na zijn ijzersterke prestatie: "Dortmund speelde beter dan wij in de eerste helft, maar in de tweede helft draaiden we de rollen om."

"Die vroege goal na de rust hielp ons. Dortmund was blij met de 1-0-tussenstand, waardoor wij nog meer konden aanvallen."

Vertonghen bekroonde zijn uitstekende match met een goal 7 minuten voor tijd. "Het is mijn eerste goal sinds de openingsspeeldag in de Premier League tegen Newcastle. Op Wembley scoren in de Champions League is heel speciaal."

Son, die andere uitblinker, strooide met lof voor Vertonghen. "Technisch is Jan ongelooflijk. Hij kan op iedere positie uit de voeten. Zijn voorzet was geweldig, ik moest de bal gewoon binnentikken. Ik ben ook heel blij voor Jan dat hij gescoord heeft, dat verdient hij."

90+3' tweede helft
90+1'
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90+1'

2 minuten extra

Guerreiro haalt zijn penseel tevoorschijn en schildert de bal net naast de winkelhaak buiten. We krijgen 2 minuten extra speeltijd.
90'
88'
88'
87'
87'

Llorente doet licht uit bij Dortmund

Van dichtbij kopt de pas ingevallen Llorente een hoekschop binnen. Game over voor Borussia Dortmund?