UEFA Champions League - speeldag 5 - 27/11/18 - 21:01
Gareth Bale
0 - 1
Gareth Bale
47'

In groep G van de Champions League heeft Real Madrid zich verzekerd van de 1e plaats dankzij een 0-2-overwinning op het veld van AS Roma, dat ook al wel zeker is van de kwalificatie. De Koninklijke overleefde een sterke 1e helft van de thuisploeg en maakte het verschil na de rust.

AS Roma-Real Madrid in een notendop:

• Schlemiel van de match: Cengiz Ünder zal zich nog dagen afvragen hoe hij vlak voor de rust de bal over een leeg doel wist te krijgen.
  • Sleutelmoment: de kapitale misser van Ünder vlak voor de rust, gevolgd door de 0-1 van Bale meteen na de pauze.
  • Statistiek: Gareth Bale was in zijn laatste 5 CL-wedstrijden altijd goed voor een doelpunt of een assist.

Monumentale misser: Ünder mikt över

Roma en Real Madrid kregen nog voor de aftrap leuk nieuws uit Moskou, waar Pilzen met 1-2 CSKA verslagen had. Dankzij dat resultaat was de kwalificatie voor beide teams nog voor de wedstrijd een feit.

Dat leek beide ploegen te inspireren om met open vizier te strijden. In een aantrekkelijke 1e helft was het vooral Roma dat indruk maakte. De Romeinen zetten hoog druk, legden snel voetbal op de mat en brachten de titelverdediger zo meermaals in de problemen, ook al bleef het opletten voor de prikjes van Real.

De beste kansen in een verschroeiend eerste bedrijf waren wel voor de thuisploeg. Courtois beleefde enkele hete momenten in het doel van Real en had vlak voor de rust ook meeval toen Ünder voor een leeg doel onbegrijpelijk over mikte.

Cengiz Ünder mist voor het lege Real-doel.

Roma schiet zichzelf in de voet

De kolossale misser van Ünder bleek aan het begin van de tweede helft nog niet verteerd door de Romeinen. De thuisploeg begon slap en slikte meteen de 0-1. Fazio kopte de bal domweg tot bij Bale, die de hoek maar had uit te kiezen.

De goal van Bale was een ferme tik voor Roma, dat tot dan gedomineerd had. Er sloop plots veel afval in het spel van de Romeinen, die niet meer dezelfde druk konden ontwikkelen als voor de rust. Real kreeg plots zeeën aan ruimte en daar wisten de Madrilenen zich wel raad mee. Benzema bood Vazquez een makkelijk doelpuntje aan: 0-2 na een uur.

Roma hing in de touwen en ontsnapte in het laatste halfuur nog verschillende keren aan erger. Real Madrid is dankzij de zege zeker van groepswinst. Voor Roma is de kwalificatie een kleine troost, al wordt door de nederlaag de druk op de al bekritiseerde coach Di Francesco wel erg groot.

90+5'
Diep in de extra tijd krijgt Varane nog een gele kaart na een duel met Schick. De Franse verdediger laat het niet aan zijn hart komen.
90+4'
90+1'

89'
Valverde neemt een voorzet van Asensio in één tijd op de binnenkant van zijn rechtervoet. Fazio staat op de juiste plaats en blokt het schot. Mooi gedaan wel van Valverde.
86'
Coric maait Kroos onderuit en Real krijgt de overtreding mee. De Duitser krult vanaf links de bal zelf in de rechthoek, maar het levert geen gevaar op.
85'
Mariano Diaz gaat aan de haal en wordt door Manolas goed naar buiten gedwongen. De Griek ontfutselt Diaz vervolgens de bal.
84'
De wedstrijd kabbelt naar zijn einde toe. Een deel van de Romeinse aanhang begeeft zich al naar de uitgang. Zij geloven er niet meer in.
80'

Alerte Courtois

De Romeinen proberen Kluivert te lanceren door het centrum en dat plannetje heeft Courtois goed doorzien. De doelman is ver uit zijn doel gekomen en is zo sneller op de bal dan de Nederlander.
77'

Exit Benzema

Real-coach Solari voert een eerste wissel door. Mariano Diaz lost Benzema af en mag nog een kwartiertje opdraven.
75'
72'

Karsdorp en Coric combineren

Karsdorp krijgt met wat meeval de bal op zijn rechterflank. De Nederlander speelt de bal in de voet van de inlopende Coric. Het schot van de Kroaat wordt afgeblokt.
70'
Kolarov jaagt de bal in de zestien van Roma. Marcelo haalt de angel uit de aanval.
69'
Zaniolo heeft krampen en wordt prompt gewisseld. Karsdorp komt erin, waardoor Florenzi een rijtje hoger schuift.
67'
67'

Heet standje

Even schrikken voor Courtois en Real. Kluivert krijgt zijn voorzet voorbij de uitgekomen Rode Duivel, maar gelukkig voor de bezoekers is Schick niet in de buurt om te bal binnen te tikken.