Marco Reus
3 - 0

In de groep van Club Brugge lijken de waardeverhoudingen na twee speeldagen al helemaal duidelijk. Net als Atletico Madrid pronkt ook Borussia Dortmund met 6 op 6. Dortmund zette in het tweede bedrijf de match naar zijn hand.

Borussia Dortmund - Monaco in een notendop:

• Sleutelmoment: voor Monaco lijkt er na de eerste helft geen vuiltje aan de lucht, maar na de snelle 1-0 in de tweede helft kunnen de bezoekers geen vuist meer maken.
  • Match van de Belgen: Axel Witsel speelde weer zijn wedstrijd en was nagenoeg foutloos, Youri Tielemans verzoop ondanks een degelijke eerste helft na de pauze helemaal met Monaco.
  • Opvallend: Monaco wacht nu al 9 matchen op een zege. De laatste overwinning dateert al van 11 augustus tegen Nantes. Die club zette gisteren zijn coach op straat. Als Leonardo Jardim zondag niets raapt tegen Rennes, staat dat lot hem wellicht ook te wachten.

Doelpunten vallen na de pauze

De leider in de Bundesliga tegen ploeg-in-crisis Monaco, dat moest wel vertaald worden op het veld. Maar Monaco was in de eerste helft de evenknie van Dortmund, dat weinig drang naar voren had.

De thuisploeg kreeg de bal wel, maar deed er te weinig mee. Pas op slag van rust moest doelman Benaglio zich strekken om de inzet van Wolf te keren. Aan de overkant was het gevaar ook al zeer schaars, al verdiende een schot van Tielemans een eervolle vermelding.

Na de pauze tapte Dortmund uit een ander vaatje, ook al omdat Monaco helemaal uit de match verdween. Revelatie Sancho was de auteur van een lekkere assist, invaller Bruun Larsen trapte bij een van zijn eerste baltoetsen de 1-0 op het bord.

Monaco moest nu nog meer komen, maar voetbalde te amechtig. Dortmund wachtte geduldig af om zijn prooi de genadestoot toe te delen. Alcacer nagelde eerst nog een penalty tegen de lat, maar rondde enkele minuten later toch de 2-0 af. In de extra tijd deed Reus er nog een roosje bij.

90+4'

Afgefloten! Een verdiende zege voor Dortmund, dat het klasseverschil na de pauze in de verf zette. Monaco moet zich voor de zoveelste keer herbronnen.
90+2'
90+2'

Er komt nog een derde roosje bij

Dortmund doet er in de extra tijd nog eentje bij. Bruun Larsen tikt zijn bewaker gek, Reus wordt aan de tweede paal helemaal vergeten en duwt de kers op de taart binnen.
90+1'

89'
In het slot duikt Tielemans nog eens op. Met een aardige schuiver dwingt hij Bürki tot een redding. De doelman moet zich nog reppen om Falcao van een rebound te houden, maar er was al gevlagd.
86'

Over de Belgen

Axel Witsel heeft weer zijn wedstrijdje gespeeld zoals hij dat altijd doet. De Rode Duivel was vrijwel foutloos als schakel tussen de verdediging en het aanvallende compartiment. Youri Tielemans mag terugblikken op een degelijke eerste helft met onder meer een prima doelpoging, maar was na de pauze onzichtbaar.
85'
De tijd tikt weg voor Monaco, dat nu al 9 wedstrijden op een rij op een overwinning wacht. Zondag wordt de druk tegen Rennes weer wat groter.
84'
81'
Met deze tussenstanden lijken de waardeverhoudingen in groep A al duidelijk. Atletico Madrid en Dortmund mogen straks wellicht met 6 op 6 pronken, bij Club en Monaco blijft de nul staan.
80'
77'
Nog even een stuiptrekking van de bezoekers. Invaller Grandsir staat voor een moeilijke opdracht en krijgt de bal ook niet tussen de palen. Geen schande overigens.
77'
75'
We beginnen aan het slotkwartier, dat vrij overbodig lijkt. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Monaco, dat makkelijk standhield. Maar in het tweede bedrijf was de organisatie nergens meer, gevaar was er al helemaal niet.
72'
71'

2-0!

Het is slechts uitstel van executie. Alcacer omspeelt Subasic en laat deze kans niet liggen. Monaco zakt na de pauze helemaal in elkaar.
71'
Dortmund morst nu met de kansen. Sancho glipt door de defensie, maar zijn opwipper is niet precies genoeg.