0
1
score
3

Gent heeft verrassend de Beker van België in het volleybal gewonnen. Favoriet Aalst won wel nog de eerste set, maar moest vervolgens het hoofd buigen voor een sterker Gent. Voor de Gentenaars is het de eerste bekertriomf in de clubgeschiedenis.

Aalst bewees in de eerste set waarom het de favorietenrol vervulde. Eerst ging het nog gelijk op, maar dan wist Aalst het laken naar zich toe te trekken. Setwinst was het logische eindresultaat.

In de 2e set liep Aalst weer uit, maar dan zette Gent een stap naar voren. Aalst  geloofde in een goeie uitkomst, maar toch was Gent geen vogel voor de kat. Door onder meer een sterke Jente De Vries pakte het zelfs de winst in de 2e set.

In de 3e set werd Aalst toch weer wat wakker geschud om vervolgens een kloofje uit te bouwen. Het had een voorsprong van 4 punten, maar kon die bonus niet lang vasthouden. Gent kwam terug tot op 19-19 en dat was het breekpunt voor Aalst.

Gent kreeg in de 3e set 2 setballen. De eerste setbal maakte Aalst nog ongedaan, maar de Gentenaren lieten de 2e setbal niet meer uit hun handen glippen.

Gent dook met veel vertrouwen de laatste set in. Aalst daarentegen was al wat gehavend. De Gentenaars gingen door op hun goed elan en sloegen een kloof van eerst 7 en dan 10 punten.

Aalst was niet meer opgewassen tegen zijn tegenstander en Gent kon de wedstrijd afmaken. De 4e set eindigde uiteindelijk op 14-25.

Gent schrijft zo clubgeschiedenis want het is de 1e keer dat het de Beker van België weet te winnen.

Seppe Baetens (Aalst): "Het was moeilijk om het vertrouwen erin te houden"

• Jan Van Huffel (coach Gent): "Er waren soms wat vraagtekens bij Gent die de bekerfinale bereikte, maar we hebben vandaag getoond dat we hier terecht staan. We hebben in verdedigend blok veel energie weggenomen bij Aalst. Dit is uniek. In het begin van de wedstrijd stonden we regelmatig met 3 punten achter, maar toch heeft mijn team gewacht op de momenten waar we controle kregen en daar hebben ze optimaal gebruik van gemaakt. Er was ambitie om een Europees ticket te bemachtigen en daar zijn we ook in geslaagd. Het is fantastisch om dit te mogen meemaken. Het voelt als een Lifetime Achievement Award voor mij."

• Tobias Kjaer (Gent): "Ik kan niet beschrijven wat ik nu voel. Dit is het gekste wat ik ooit heb meegemaakt. Om te winnen voor al de fans in dit decor is gek. Ik heb kippenvel en ik ben emotioneel. Het is de 1e keer dat Gent de bekerfinale haalt en als je dan meteen kan winnen, dat is onbeschrijfelijk. We gaan hier van genieten."

• Seppe Baetens (Aalst): "Het is onbegrijpelijk dat we set 2 en 3 controleren en op het einde de set toch nog weggeven. Gent is blijven vechten. Als wij 2 of 3 punten incasseerden, viel alles als een kaartenhuisje in elkaar. Het was moeilijk om het vertrouwen erin te houden ook al stonden we nog voor. Ze hebben met lef geserveerd. Je leeft naar die match toe. Je familie zit ook in de zaal en je wil niemand teleurstellen. We halen niet het resultaat dat we gehoopt hadden en of je nu wint of verliest, dan laat je die emoties gewoon los."

16:10

Reacties na de bekerfinale in het volleybal tussen Aalst en Gent

15:47

Het is de eerste keer dat Gent de bekerfinale haalt en als je dan meteen kan winnen, dat is onbeschrijfelijk.

Tobias Kjaer (Gent)
15:45

Gent maakt het af in de 4e set (25-14) en wint de Beker van België

15:40

Gent wint 1e Beker van België en schrijft clubgeschiedenis

Gent wint de finale van de Beker van België tegen Aalst. In de laatste set heerste Gent en Aalst was er niet tegen opgewassen.

15:36

10 punten voorsprong

Aalst krijgt het nu echt heel moeilijk. Gent heeft een voorsprong van 10 punten. Het staat 11-21.

15:34

Knappe rally

Aalst en Gent vechten een knappe rally uit. Gent kan het afmaken en neemt met 7 punten afstand: 10-17.

15:30

Gent loopt verder uit op Aalst. Ze hebben een kloof van 5 punten te pakken. Wat kan Aalst nog?

15:29
15:22

Gent begint goed aan de 4e set en heeft een kloof van 3 punten. Voor Aalst is het alles of niks. Als Gent deze set wint, is het over voor Aalst. De spelers van Aalst blijven wel alert want ze weten wat er op het spel staat.

15:20

Gent maakt achterstand in set 3 helemaal goed: 25-23

15:16

Gent wint set 3

Halverwege de 3e set kwam Gent weer op gang. De beginfase van de set was voor Aalst, maar dan kon Gent de aansluiting weer maken. 19-19 was het kantelpunt, maar ook het breekpunt voor Aalst. Ze konden hun goeie ritme van het begin van de set niet aanhouden. Gent kreeg 2 setballen. 1 setbal kon Aalst nog ongedaan maken, maar na een knappe rally won Gent de 3e set.

15:09

In de eindfase van de 3e set gaat het weer gelijk op. Gent heeft de voorsprong van Aalst ongedaan kunnen maken: 21-21.

15:03

De coach van Gent vraagt een time-out. Aalst loopt steeds verder uit: 17-13.

14:53

In het begin van de 3e set ging het weer gelijk op. Aalst heeft zich herpakt en kan nu uitlopen op Gent. Voorlopig is het 9-6 in het Antwerpse Sportpaleis.

14:45

Gent zet de bordjes gelijk tegen Aalst: 25-23

14:43

2e set is voor Gent

Gent heeft het goeie ritme gevonden en pakt de 2e set. In het begin van de set werkte Aalst de kansen af en liep uit op Gent, maar dan kon Gent weer de aansluiting maken. 18-18 was het kantelpunt van de wedstrijd. Ze sprongen over Aalst en hielden de voorsprong vast. We zagen een sterke Jente De Vries bij Gent.

14:37

Gent neemt over van Aalst

Gent komt op voorsprong. Ze komen steeds beter in de wedstrijd en leiden met 21-23. Aalst vraagt een time-out.

14:30

Aalst laat Gent er niet meer over komen. Soms beginnen ze al wat te zweven en dan moet hun coach hen even op de realiteit wijzen. We zitten in de 2e set en alles kan nog gebeuren. Aalst leidt momenteel met 17-14.