Jupiler Pro League - speeldag 10 - 02/10/21 - 18:30
57'
Makhtar Gueye
1 - 1
57'

In de buik van het klassement hebben STVV en KVO de punten gedeeld. Vooral de thuisploeg verdiende meer, maar met elk een punt schieten
beide ploegen niet veel op. Een wereldgoal van Steve De Ridder verdiende ook beter, maar hij stond buitenspel. "Mijn wereld stortte in", reageert hij.

STVV - KVO in een notendop

• Sleutelmoment: Gueye maakt met een goed gemikte kopbal 1-1 in een tweede helft waarin KVO heel weinig kansen creëert. Niet toevallig valt de goal na een vrije trap.
  • Man van de Match: Iemand die er met kop en schouders uitstak, was er niet, maar Hara scoorde en woog op de defensie van KVO.
  • Opvallend: U moet even naar de goal van Steve De Ridder kijken. Hij was er zelf niet goed van dat ze werd afgekeurd.

Bekijk de goals uit STVV - Oostende (1-1)

Wereldgoal van De Ridder geeft saaie eerste helft wat kleur

Was het omdat beide ploegen liever de bal aan de tegenstander laten of omdat een winderig Stayen geen leuk podium was, maar de eerste helft stelde weinig tot niets voor.

In een minuut zagen we de twee belangrijkste momenten voor de pauze. Konate trok na 26 minuten spelen zijn zevenmijllaarzen aan, stak met enorme passen de hele helft van KVO over, maar was te moe van zijn reis om af te werken en schoot recht op doelman Hubert.

De bal bleef wel in de ploeg bij STVV en De Ridder scoorde met een omhaal, die gegarandeerd viraal was gegaan. Helaas stond de 34-jarige middenvelder

buitenspel.

Wereldgoal van De Ridder wordt afgekeurd: “Mijn wereld stortte in”

Pas na de rust wordt het leuk om naar te kijken

STVV kwam helemaal anders uit de kleedkamer. De thuisploeg was plots wel dreigend en werd ook beloond. Een volledig Japanse aanval waar ook Hashioka en Suzuki bij betrokken waren, werd in de rebound afgewerkt door Hara.

KVO kende echt zijn dagje niet, maar toch viel de gelijkmaker uit de lucht. Niet toevallig na een vrije trap. Gueye kopte met een gerichte nekslag de bal over en voorbij Schmidt.

De beste kansen op een tweede goal waren voor STVV. Hubert redde met kunde, maar ook met veel geluk een poging van dichtbij van Hara en op het einde kon ook Suzuki met het hoofd de match niet beslissen.

"Eerst wist ik niet hoe ik moest vieren", vertelde Steve De Ridder na de match. "Daarna zei de scheidsrechter dat hij niet telde. Mijn wereld stortte in."

KVO-coach: "Een strontwedstrijd was het"

"Wij waren de betere ploeg en dwongen ook de betere kansen af", vond STVV-coach Bernd Hollerbach. "Oostende scoorde vanuit het niets, maar wij hadden er meer dan één moeten maken."

"We zijn op de goede weg. Hard blijven werken, is de opdracht", besluit de Duitser.

Zijn landgenoot Alexander Blessin vond het een wedstrijd om snel te vergeten. "Een strontwedstrijd was dit", zei de coach van KV Oostende. "Of toch geen leuke avond voor de supporters. Daarom bekijk ik de buit als een gewonnen punt."

90+3'

Laatste fluitsignaal

Geen winnaar tussen STVV en KVO. De thuisploeg verdiende meer, maar was net niet efficiënt genoeg. KVO haalde niet zijn beste niveau. De goal van Hara werd snel uitgewist door Gueye. Een doelpunt dat echt uit de lucht kwam vallen, want na de pauze was STVV echt beter.

90+1'

88'

Suzuki kan het niet afmaken

Daar is bijna de 2-1 nog! Brüls gooit de bal heel mooi voor doel. Suzuki wint het kopduel ook, maar kan te weinig richting meegeven. De bal vliegt buiten.

85'

Suzuki wordt nog eens diep gestuurd, maar de Japanner staat buitenspel. STVV geeft het nog niet op, maar de tijd dringt wel.

84'

STVV blijft toch de ploeg die doorduwt voor drie punten. Reitz kan uithalen, maar zijn schot wordt afgeblokt. Uit de reactie van Reitz kunnen we afleiden dat die bal veel kans had om tegen het net te gaan. Hij grijpt zich naar de haren.

77'

Einde match voor Capon

KVO-aanvoeder Capon gaat twee keer kort na elkaar op het gras zitten met een pijnlijk grimas. De rechtsback heeft zich ergens geblesseerd. Siebe Wylin mag op die manier debuteren in 1A.

75'

STVV is zijn dominantie kwijtgespeeld. KVO doet nu beter mee, maar meer dan een dubbel schot van Medley levert dat nog niet op.

74'
71'

STVV ontsnapt na rare sprongen bij Bauer

Iemand moet Bauer na de match eens vragen wat hij van plan was bij de voorzet van Rocha net. In plaats van zijn hoofd naar de bal te smijten, trekt hij zich terug en zo vliegt de bal vlak voor de neus van zowel Ambrose en Gueye. Die zijn allebei te verrast, anders was scoren een koud kunstje.

67'

Alweer moet Hubert zich onderscheiden in dienst van KVO, want Hara lag opnieuw op de loer. Het begint op een wurggreep te lijken, want STVV blijft voortdurend in balbezit.

67'

STVV domineert. Oostende is al blij dat het snel een tegendoelpunt kon maken, want tot uitgespeelde kansen zijn ze nog niet gekomen.

Stef Wijnants op Radio 1
65'

Het blijft STVV dat de plak zwaait. Invaller Reitz scoorde tegen Standard en wil dat nog eens overdoen met een gekrulde plaatsbal. Een metertje naast.