Europees Kampioenschap Vrouwen - speeldag 1 - 09/07/22 - 18:00
Rahel Kiwic
0 - 2
Rahel Kiwic
5'

Portugal en Zwitserland hebben de punten gedeeld in hun openingswedstrijd van het EK voetbal. Een blitzstart van de Zwitserse vrouwen leverde 2 goals in 5 minuten op, maar Portugal draaide het nog bijna helemaal om in de tweede helft. De winnende treffer strandde op de paal.

De start van het EK wil je niet missen. Dat weten ze overal... behalve in het Portugese kamp. Na 5 minuten kijken ze al tegen een dubbele achterstand aan na goals van Coumba Sow en Rahel Kiwic.

Een droomstart voor de Zwitserse vrouwen, een nachtmerrie voor de Portugezen, die in de eerste helft maar geen vuist konden maken.

Pas in de tweede helft leek Portugal zijn motor op gang te krijgen. En dat loonde: in de 65e minuut kon Jessica Silve de gelijkmaker voorbij Pereira werken: 2-2.

De straffe comeback kreeg bijna nog een gepaste bekroning, maar de winnende treffer voor Portugal strandde in de slotfase op de paal. Titelverdediger Nederlander, de uitdager van Zwitserland en Portugal in groep C, zal het graag zien gebeuren. De Oranje Leeuwinnen openen vanavond tegen Zweden.

90+6'
Andreia Norton (Portugal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Ze ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

90'
Francisca Nazareth (Portugal) kan aanleggen met haar rechtervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
90'
Telma Encarnação (Portugal) kan aanleggen met haar rechtervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
90'
De poging wordt gered door Inês Pereira (Portugal), die geen rebound weggeeft.
89'

De Portugezen gaan bijna lopen met de winst, maar de paal staat in de weg

88'
Pech voor Portugal, want het schot van Telma Encarnação strandt op de paal.
88'
85'
Ramona Bachmann neemt de hoekschop voor Zwitserland. Ze dropt de bal centraal voor doel.
84'

Sow brengt de Zwitsers bijna op voorsprong

84'
Coumba Sow (Zwitserland) kan aanleggen met haar rechtervoet, maar haar schot wordt afgeblokt.
83'
De poging wordt gered door Gaëlle Thalmann (Zwitserland), die geen rebound weggeeft.
83'
Diana Silva (Portugal) haalt uit met haar rechter...
82'
Portugal krijgt een vrije trap. Géraldine Reuteler (Zwitserland) haalde Tatiana Pinto onderuit.
81'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jéssica Silva (Portugal) stond buitenspel.