Jupiler Pro League - speeldag 26 - 05/02/22 - 18:31
Musa Tamari
1 - 3
Musa Tamari
85'

OHL heeft voor het eerst kunnen winnen in 2022. Op bezoek aan de kust won het na een boeiende wedstrijd met 1-3 van Oostende en zo schenkt het zichzelf opnieuw wat ademruimte in de onderste gelederen van de stand. De Leuvenaars springen naar plek 12, Oostende blijft 13e.

KVO - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Met een heerlijke vrije trap brengt Maxime D'Arpino Oostende opnieuw in de partij. De aansluitingstreffer zorgt voor een verse portie moed bij de thuisploeg, maar OHL neemt 3 broodnodige punten mee naar Leuven via een goal van Tamari in de slotminuten.

• Man van de Match: Hij scoorde vanavond niet, maar Mathieu Maertens was een constante gesel voor de KVO-verdediging met zijn infiltraties. Ook zijn partner op het middenveld, Xavier Mercier, blonk uit met 2 assists.

• Debutant van de dag: Kjell Scherpen stond voor zijn vuurdoop in het doel bij KVO. Dat mocht de Nederlander letterlijk nemen, want in de openingsseconden moest hij uitpakken met een dubbele redding.

Bekijk de goals uit Oostende - OHL (1-3)

Een blitzstart van OHL aan de kust zorgde ervoor dat aanwinst Kjell Scherpen meteen bij de les moest zijn. De Nederlander keepte scherp op een dubbele poging van de bezoekers en hield de thuisploeg overeind.

Leuven kreeg de beste kansen en kwam dan ook verdiend op voorsprong na het halfuur. Shengelia rondde een knappe aanval af met een geplaatst schot in de winkelhaak.

Oostende toonde veel inzet, maar het was Kaba die kort na rust de voorsprong verdubbelde. Na een omschakeling onder leiding van dirigenten Maertens en Mercier, hoefde de spits maar binnen te tikken.

De wedstrijd leek gespeeld, tot D'Arpino met een heerlijke vrije trap opnieuw een verse portie moed aanleverde. Die moed werd de kop ingedrukt door Tamari, die de partij in de slotminuten besliste met een kap en een trap.

OHL neemt zo 3 verdiende punten mee naar Leuven en springt naar plek 12 in het klassement. Marc Brys en co mogen weer omhoog kijken.

Shengelia met een ongelukkige terugspeelbal

Scherpen: "Geen prettige kennismaking met Belgische voetbal"

Kjell Scherpen (KVO): "Het was geen prettige kennismaking met het Belgische voetbal. We gaven het misschien iets te makkelijk weg vandaag. Ik had meteen de handen vol in de openingsfase. Daarna namen we de wedstrijd wel in handen, maar OHL maakte door efficiëntie het verschill."

Marc Brys (trainer OHL): "We verdienden de overwinning vandaag. We vergaten te voetballen na de 0-2, waardoor we een onnodige tegengoal slikten. Daarna speelden we de match goed uit. De 3 punten geven ons perspectief om weer omhoog te kijken."

20:22

OHL weet weer wat winnen is

Na een nederlaag tegen Beerschot en gelijkspel tegen Zulte Waregem, kan OHL zijn derde uitwedstrijd op rij wel winnen op het veld van KVO.

De ploeg van Marc Brys ging rusten met de voorsprong en verdubbelde die vlak na de pauze via een snelle omschakeling. D'Arpino blies de Oostendse hoop nieuw leven in met een knappe vrije trap, maar Tamari besliste de wedstrijd in het voordeel van de Leuvenaars.

90+1'

extra time

90+1'

88'

De 3e goal van OHL heeft de Oostendse hoop volledig de kop ingedrukt.

85'

Tamari beslist de wedstrijd

Met een prachtige pas zet Mercier Tamari op weg naar doel. Hij kapt naar zijn linker en werkt het leer onder Scherpen door. De wedstrijd lijkt gespeeld.

85'
1-3
Musa Tamari
81'

Scheidsrechter Smet smijt zich in een woordenwisseling tussen Jäkel en Maertens zoals een scheidsrechter in het boksen dat zou doen. Hij laat even merken dat er geen ruimte is voor gekibbel.

80'
78'
76'

OHL laat de seconden met veel plezier wegtikken. Schrijvers kan het niet laten om na het fluitsignaal de bal weg te trappen, wat hem een geel karton oplevert.

76'
74'

Schoonheidsfoutje Mercier

Maertens stuurt met een hak Mercier de diepte in. De Fransman heeft alle ruimte om voor te zetten naar Kaba, maar geeft een zeer matige pas. Een zeldzaam schoonheidsfoutje.

72'

Ambrose trapt, Chakla werkt weg met zijn hoofd. Doelman Runarsson bedankt zijn verdediger.

68'

De wedstrijd ligt nog niet in een beslissende plooi. KVO blijft in zijn kansen geloven en dwingt OHL tot verdedigen.