wo 1 december 2021 22:16
  1. 41' - Geel - Thierry Ambrose
  1. 76' - Verv. Makhtar Gueye door David Atanga
Croky Cup - speeldag 1 - 01/12/21 - 20:31

KV Kortrijk heeft zich na een flauwe pot voetbal bij de laatste 8 geschaard in de Croky Cup. De thuisploeg kwam kort na de rust op voorsprong via Gueye en hield vervolgens vrij makkelijk stand tegen een inspiratieloos Oostende.

KV Kortrijk - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort na de rust zorgt Gueye dan toch voor de oververdiende 1-0. Een voorsprong die de thuisploeg nooit meer uit handen geeft.

• Man van de Match: Amper 20 jaar is hij, maar Jordy Schelfhout mag tevreden terugblikken op zijn wedstrijd. De jonge doelman schudde enkele knappe reddingen uit zijn mouwen en behoedde KVO zo van een zwaardere nederlaag.

• Opvallend: Na de 0 op 12 in de competitie boekt KV Oostende nu al zijn 5e nederlaag op rij. Een verontrustende statistiek voor de revelatie van vorig seizoen.

Doelpunten:

1-0: 51' Pape Habib Gueye

Selemani laat vroege voorsprong liggen vanop de stip

De wedstrijd was nog niet goed en wel begonnen of het Guldensporenstadion ontplofte al een eerste keer. Na Oostends handspel in de zestien kreeg Selemani een uitgelezen mogelijkheid, maar de aanvaller zag zijn zwakke elfmeter nog gered worden door doelman Schelfhout.

De vlam zat meteen in de pan en ook Oostende stak de neus een eerste keer aan het venster. Ambrose vond spitsbroeder Gueye met een listig passje, maar de Senegalees zag zijn poging nipt over zoeven.

Een zeldzame kans voor de bezoekers, want Kortrijk nam de wedstrijd stevig in handen. Mbayo slingerde zich knap voorbij enkele belagers, maar zag zijn poging via de vuisten van opnieuw Schelfhout in hoekschop belanden.

De wedstrijd verwaterde volledig en op kansjes van Ambrose, D’Haene en Radovanovic na hoefde de neutrale toeschouwer niet op veel spektakel te rekenen. Een brilscore bij de rust was dan ook het logische gevolg.

Gueye doet Oostendse trein tot stilstand komen

Hoewel we ook na de pauze een gezapige openingsfase voorgeschoteld kregen, klom de thuisploeg uit het niets toch plots op voorsprong. D'Haese zwiepte de bal vanaf links richting doel, waar Gueye van dichtbij de score opende.

De bezoekers moesten reageren, maar bleven problemen ondervinden met de Kortrijkse druk. Op het uur stond het dan ook bijna 2-0, maar oog in oog met Schelfhout duwde Gueye de bal net naast.

De wedstrijd kabbelde op zijn einde en Oostende besloot dan toch maar eens een slotoffensiefje in elkaar te boksen. Voor veel gevaar zorgden de Kustboys uiteindelijk niet, waardoor de Oostendse trein met eindbestemming 'Heizel' net voor de kwartfinales tot stilstand komt.

D'Haene: "De score had hoger kunnen oplopen vandaag"

Kristof D'Haene (KV Kortrijk): "Als we na 3 minuten die penalty scoren, had de score misschien wel hoger kunnen oplopen vandaag. Maar goed, we winnen 1-0 en gaan door, dat is het belangrijkste."

"Een paar weken geleden speelden we al tegen Oostende en daarom wisten we wel hoe we deze partij moesten aanpakken. We moesten de wedstrijd wel sneller afmaken, want op het einde werd het nog een beetje warm vandaag."

Jordy Schelfhout (KV Oostende): "Ik kreeg meteen een boost doordat ik al snel een penalty pakte. Tijdens de wedstrijd ging ik verder op die flow en deed ik nog enkele reddingen."

"Ik vind dat we als ploeg heel hard hebben gewerkt en we hebben getoond aan de supporters dat we er mentaal staan. Vandaag verliezen we, maar vandaag hebben we onze weerbaarheid getoond. Nu alle focus op zaterdag."

22:26

EINDE

Mooi was het niet, maar KV Kortrijk heeft zich verzekerd van een plekje bij de laatste 8 van de Croky Cup. Tegen KV Oostende scoorde Gueye kort na de rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

90+2' tweede helft
76'
22:20

Oostende krijgt nog 3 minuten om verlengingen uit de brand te slepen.

22:17

KVO voert druk op

De bezoekers gaan nu toch iets meer op zoek naar de gelijkmaker. Voorlopig houden Kortrijk en doelman Delle stand, maar blijft dat zo?

22:08

Torp en Selemani out, Kadri en debutant Messaoudi in

Karim Belhocine wil de krappe voorsprong behouden en brengt 2 frisse namen tussen de lijnen met Kadri en Messaoudi. Voor die laatste is het meteen zijn debuut in Kortrijkse loondienst

22:07

D'Haese en Gueye out, Wylin en Atanga in

In de zoektocht naar de gelijkmaker voert ook Blessin een dubbele wissel door. D'Haese en Gueye moeten plaats ruimen voor Wylin en Atanga.

22:07

Wat kan KVO nog?

De wedstrijd loopt steeds meer op zijn laatste benen, maar KV Oostende heeft nog steeds een doelpunt nodig om verleningen uit de brand te slepen. Momenteel lijkt dat echter makkelijker gezegd dan gedaan voor de Kustboys.

22:03

Schelfhout houdt KVO in leven

Kortrijk gaat nu echt wel nadrukkelijk op zoek naar de geruststellende 2-0. Mbayo komt oog in oog met Schelfhout, maar besluit vervolgens te zwak. Hier zat veel meer in voor de thuisploeg.

22:00
21:59

Rougeaux out, Dewaele in

Ook Karim Belhocine voert een eerste wissel door: Dewaele komt in de plaats van Rougeaux.

21:58

Armoe troef

Kortrijk en Oostende lijken deze bekerwedstrijd op spaarmodus af te haspelen. Veel creativiteit en inspiratie leggen beide teams niet op de mat vandaag.

21:56

Eddy Botteldoorne op Radio 1
21:50

Gueye laat de 2-0 liggen

Na een knappe individuele actie van Selemani verschijnt Gueye schuin oog in oog met Schelfhout. De flankaanvaller viseert de tweede paal, maar zet de bal een half metertje naast.

21:50

De thuisploeg blijft het tempo dicteren in deze tweede helft. Mbayo brengt de bal nog eens in de zestien, maar Schelfhout kan de kopbal van Gueye simpel klemmen.

21:48
21:46

Jäkel out, Bätzner in

KVO-coach Blessin beslist om een eerste wissel door te voeren: Bätzner komt in de plaats van Jäkel. We zullen dus een offensiever Oostende te zien krijgen.