Antwerp springt over Club Brugge naar de tweede plaats na potige partij

3. 90+1' - Doelpunt - Pieter Gerkens (0 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 21 - 02/02/22 - 18:45
    90+1'
    Pieter Gerkens
    0 - 2
    90+1'

Antwerp is na zijn inhaalwedstrijd de eerste achtervolger van leider Union. De nummer 2 - nu op 7 punten van de koploper - viel tegen KV Kortrijk snel met z'n tienen, maar won na een bitsige en tumultueuze wedstrijd met 0-2.

Kortrijk - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Kortrijk ging heel de wedstrijd op zoek naar een doelpunt, maar keerde van een kale reis terug. In de 88e minuut deed Pieter Gerkens de boeken helemaal dicht. Het was vreemd genoeg het sein voor enkele supporters van Kortrijk om amok te maken in de tribunes. Stewards en spotters van de politie moesten enkele boze supporters bedaren.

• Man van de match: Jean Butez kreeg, vooral in de 1e helft, de ene aanvalsgolf na de andere over zich heen. De doelman van Antwerp hield het hoofd echter boven water. Ook Selemani was in goede doen, maar deemsterde wat weg in de 2e helft.

• Opvallend: De wedstrijd werd op 26 december uitgesteld door een corona-uitbraak bij Antwerp. Deze week vroeg ook Kortrijk tevergeefs voor uitstel. Door interlandverplichtingen, blessures en schorsingen zaten naast trainer Belhocine slechts 2 veldspelers en 2 doelmannen op de bank.

• VAR-moment: Net voor het uur wees scheidsrechter Vergoote plots naar de stip en haalde hij de rode kaart uit zijn achterzak. De ref had hands van Nainggolan gezien, maar de VAR kwam tussenbeide. Na het bekijken van de beelden kwam er dan toch, terecht, geen strafschop en geen uitsluiting voor de nummer 4 van Antwerp.

Bekijk de goals uit Kortrijk - Antwerp (0-2)

Slechte start voor Antwerp, wel de voorsprong

Sloop er gemakzucht in de rangen? Feit was dat Antwerp niet slechter aan de wedstrijd kon beginnen. Kortrijk startte dan weer als door een wesp gestoken aan de partij. Het resulteerde ook in een treffer voor de thuisploeg. Badamosi tikte het leer in doel, maar scheidsrechter Vergoote floot verrassend genoeg voor een fout.

Om het allemaal nog wat erger te maken voor "The Great Old" trok Birger Verstraete aan de noodrem door Messaoudi neer te halen. Rood en Antwerp al na 10 minuten met z'n tienen. Toch viel het doelpunt tegen de gang van het spel bij de bezoekers. Nainggolan stuurde Samatta acrobatisch weg en die wist doelman Ilic te kloppen. 0-1 voor de troepen van Priske zonder echt goed te spelen.

Birger Verstraete trekt al na 10 minuten aan de noodrem en mag gaan douchen

Ook rood voor Kadri, Gerkens beslist de wedstrijd

De wedstrijd leek in het 2e bedrijf ook te kantelen. Ref Vergoote tastte nog maar eens naar de achterzak en gaf een strafschop na vermeend handsspel van Nainggolan. Na een VAR-momentje stuurde de scheidsrechter terecht bij. Geen elfmeter of uitsluiting dus. Nainggolan kreeg het leer tegen zijn aangezicht.

Niet gek veel later was die 2e rode kaart dan toch een feit. Kadri ging met 2 voeten vooruit te driest door op Almeida en ook hij mocht gaan douchen. In het ultieme slot verschalkte invaller Gerkens Ilic om er 0-2 van te maken. Einde verhaal voor Kortrijk. Vreemd genoeg trokken sommige supporters van KVK naar de hoofdtribune en de wedstrijd werd ook even stilgelegd.

Zonder te overtuigen heeft Antwerp wel een uitstekende zaak gedaan. Het wipt over Club Brugge naar de 2e plaats en volgt nu op 7 punten van leider Union.

Radja Nainggolan krijgt tot zijn grote verbazing rood, maar VAR zet foutje recht

Fans roeren zich in het slot, wedstrijd wordt stilgelegd

Spelers Kortrijk gaan voor de aftrap niet op een lijn staan als statement

Zo komt er een einde aan een bewogen avond in het Guldensporenstadion. Antwerp kwam de 3 punten wegkapen na doelpunten van Samatta en Gerkens. Beide ploegen kregen ook 1 rode kaart.

90+14'

Aan de overzijde waagt Selemani nog een keer zijn kans. Ook hij trapt over het doel.

90+14'

Kans Haroun

We krijgen nog een schot richting doel te zien. Faris Haroun probeert het, over de kooi van Ilic.

90+11'

Kortrijk mag een laatste keer aftrappen. De zege lijkt, zeker na de 0-2 van Gerkens, wel binnen voor Antwerp.

90+10'

We gaan weer voetballen

De gemoederen zijn bedaard en alle spelers komen terug de grasmat op. Er moeten nog zo'n 5 minuten gespeeld worden.

90+8' tweede helft
    90+4'

Wedstrijd stilgelegd

Het is andermaal geen reclame voor ons voetbal. Scheidsrechter Jasper Vergoote fluit de wedstrijd voorlopig af met nog enkele minuten te spelen. Iedereen trekt naar binnen.

90+3'

Supporters trekken naar de hoofdtribune

Het spel zit op de wagen in de tribunes. De stewards en enkele spotters hebben plots hun handen vol en moeten enkele boze supporters een halt toe roepen.Het is andermaal geen reclame voor ons voetbal.

90+1'

GOAL! 0-2 Gerkens

Het doelpunt valt andermaal verrassend aan de overzijde. Pieter Gerkens duikt als een duiveltje uit een doosje op voor Ilic en trapt via de paal binnen.

90+1'

90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
    89'

Butez staat pal

Dan toch nog een klein slotoffensief van Kortrijk. Badamosi haalt uit, maar vindt andermaal Butez op zijn weg.

88'

Wat kan Kortrijk nog?

De reguliere speeltijd zit er bijna op en Kortrijk lijkt niet meteen een vuist te kunnen maken in de slotfase. Of slepen de "Kerels" toch nog een punt uit de brand?

82'

Antwerp speelt in de tweede helft op aanvallend vlak niet al te veel klaar. Ook bij Kortrijk is het tegenwoordig zoeken en niet vinden.