UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 30/09/21 - 18:45
Sven Kums
82'
Sven Kums
2 - 0

AA Gent heeft ook zijn tweede poulematch in de Conference League gewonnen. De Buffalo's klopten Anorthosis met 2-0, al liet het bevrijdende tweede doelpunt wel lang op zich wachten.

Gent - Anorthosis in een notendop:

Sleutelmoment: 10 minuten voor affluiten zorgde Kums voor de beslissing. De middenvelder krulde op aangeven van Tissoudali de 2-0 in de verste hoek en bezorgde Gent de driepunter.

Man van de Match: Tarik Tissoudali was een gesel voor de Anorthosis-verdediging. Met flukse dribbels en gevaarlijke schotjes liet hij de bezoekers sterretjes zien. Resultaat: 1 (own)goal, 1 assist.

Bekijk het verslag:

Tissoudali verzilvert aanvalsdrang

Gent gaat voor groepswinst in de Conference League, dus mag Anorthosis geen obstakel vormen op weg naar een 6 op 6.

De ploeg van Hein Vanhaezebrouck begon dan ook fluks aan de wedstrijd. Met veel aanvalsdrang en ideeën maakte Gent het de bezoekers knap lastig. Bezoes kon een opgelegde kans op 1-0 niet afwerken.

Op het halfuur besloot Tarik Tissoudali op wandel te gaan in de zestien van Anorthosis. De spits verschalkte de doelman, verdediger Korrea begeleidde de bal over de doellijn.

Ook nadien was de Gentse honger niet gestild, maar de bezoekers hielden het kleinste verschil vast tot aan de rust.

Tissoudali rolt de Cypriotische verdediging op en scoort de 1-0

Kapitein Kums klaart de klus

In de tweede helft toonden de bezoekers een ander gelaat. Anorthosis liet zich niet langer zomaar naar de slachtbank leiden. Het spel werd dan ook een pak potiger.

Bezoes was het kind van de rekening. De Oekraïner werd meermaals stevig aangepakt. Ook Gentse aanvallen werden vakkundig aan banden gelegd.

Toch vond - opnieuw - Tissoudali een weg tussen de hakmessen. Hij bediende 10 minuten voor tijd Sven Kums op de rand van de zestien. De kapitein krulde knap in de verste hoek.

Gent volbrengt zijn thuisopdracht en pakt 6 op 6 in de Conference League, net als Partizan Belgrado. Die ploegen mogen binnenkort strijden om de koppositie in groep B.

Kums zet Gent op rozen diep in de 2e helft: 2-0

"Absoluut verdiend, efficiëntie blijft werkpunt"

Hein Vanhaezebrouck (coach Gent): "We wilden absoluut starten met 6 punten. Onze efficiëntie is nog een werkpunt, maar de overwinning is absoluut verdiend. De jongste weken ging het moeizaam, dit was al beter."

"We hebben luxevervangingen kunnen doen, dat is wel eens anders geweest. De tegenstander was niet geweldig vandaag. Het heeft lang geduurd tot de bevrijdende tweede treffer viel. Laat ons daaraan werken en vooral rustig blijven."

Tarik Tissoudali (Gent): "Als die goal niet op mijn naam komt, weet ik niet wat dan de regels zijn. Het voelt wel als een goal die ik maak. Het voelt goed om te voetballen in een dominant team. We gaven amper kansen weg. Het voelt nog beter dat we ook de drie punten pakken."

Sven Kums (Gent): "We beginnen goed en gretig aan de wedstrijd. Misschien hadden we meer kunnen scoren, maar we zijn wel tevreden. Het is leuk om te winnen en goed te spelen, dat neem je mee naar het weekend. Al wordt het moeilijk tegen Antwerp. Iedereen zal scherp moeten zijn."

20:36

Verdiende zege voor Gent

Gent doet wat het moet doen in eigen huis: winnen van Anorthosis Famagusta. Onder impuls van Tarik Tissoudali en met dank aan kapitein Sven Kums pakt Gent 6 op 6 in de Conference League.

90+2'

In de slotminuten van de wedstrijd proberen de bezoekers nog eens te dreigen. Verder dan een doeltrap voor Bolat komt de ploeg niet.

90+1'

90'

Kums zet Gent op rozen diep in de tweede helft: 2-0

89'

Tissoudali bekroont wedstrijd niet

Tarik Tissoudali staat vooralsnog niet op het scorebord. Zijn eerste treffer staat op naam van een verdediger bij de bezoekers. Daar wil de spits verandering in brengen, al stuit zijn poging op de doelman.

88'

Oladoye plaatst zijn schot. Tzur heeft er alle moeite mee. Maakt Gent nog een derde?

85'

De kapitein van Gent mag meteen gaan rusten na zijn doelpunt. Opdracht volbracht.

82'

Sven Kums kan scoren voor KAA Gent. De assist komt op naam van Tarik Tissoudali.
80'

Raak voor Kums!

Kums zorgt dan toch voor de bevrijdende 2-0. Tissoudali bedient de middenvelder, die de bal fraai in de verste hoek krult.

79'

Depoitre kopt over!

Laurent Depoitre kan een voorzet van Tissoudali beroeren met zijn hoofd. De bal zeilt over.

79'
77'

Tissoudali zorgt alweer voor dreiging waar. Na een warrige fase komt het schot er niet uit. Een hoekschop krijgt Gent wel. Depoitre kopt in de handen van Tzur.

77'

Odjidja krult een vrije trap centimeters naast

76'

Odjidja trapt naast!

De vrije trap van Vadis Odjidja is zeker niet verkeerd, maar verdwijnt langs de foute kant van de paal. De 2-0 laat op zich wachten.

74'

Odjidja wordt onzacht tegen de grasmat gewerkt door Artymatas. Gent krijgt een vrije trap op een leuke plaats. Ondertussen wordt de enkel van Bezoes flink onder handen genomen op de bank.

71'

Ook Laurent Depoitre krijgt van Hein Vanhaezebrouck nog ruim 20 minuten om voor doelgevaar te zorgen. Lemajic verhuist naar de bank.