2. 45' - Doelpunt - Rabbi Matondo (2 - 0)
Croky Cup - speeldag 1 - 28/10/21 - 20:03
45'
Rabbi Matondo
45'
2 - 0

Cercle Brugge heeft vanavond zijn eerste thuiszege van het seizoen geboekt. Het nam met 3-0 makkelijk de maat van KVK Tienen, een club uit de 1e amateurklasse. De "Vereniging" beleefde zo een zorgeloze bekeravond.

Doelpunten:

• 33' Denkey 1-0
  • 42' Matondo 2-0
  • 63' Cassaert 3-0

Cercle meteen op zoek naar doelpunten

Yves Vanderhaeghe gaf voor deze bekeropdracht heel wat nieuwe jongens kansen. Zo waren van de 11 die tegen Standard speelden enkel Da Silva en Matondo de enige overlevers in de basis. De "Vereniging" had geen moeite met het kweken van automatismen. Ze namen de wedstrijd meteen in handen en dat leidde ook tot enkele kansen.

Het verdiende doelpunt viel dan ook iets na het halfuur te noteren. Denkey knikkerde een voorzet van Utkus tegen de touwen. Net voor de rust leek de klus al geklaard wanneer Matondo er 2-0 van maakte. En Tienen? Dat moest het in de 1e helft hebben van een afzwaaier van Kempeneers.

Kansarme 2e helft

Ook na de rust was het eenrichtingsverkeer,  maar kansen bleven nu wel uit. De ingevallen Cassaert knikte al snel een hoekschop prima binnen: 3-0. Opdracht volbracht voor Cercle, maar toch ging de thuisploeg nog op zoek naar doelpunten. Cassaert deed de netten nog een keer trillen. Ref Vermeiren had handspel gezien.

Cercle Brugge boekte zo een eerste thuiszege dit seizoen en plaatste zich zonder al te veel moeite voor de 1/8e finales.

90+1'

Zo zit het bekeravontuur van Tienen erop. De bezoekers konden hun voet nooit naast Cercle Brugge zetten. In de 2e helft diepte Cassaert de score nog uit tot 3-0. Al bij al een zorgeloze avond voor Cercle Brugge.

89'

88'

Doelman Bouzian heeft dan wel 3 ballen uit zijn netten moeten vissen, maar hij staat wel alert te keepen. Nu komt hij goed tussenbeide als Millan op hem afstormt.

82'

Cassaert is bijzonder dicht bij zijn 2e van de avond. Na een hoekschop kan hij binnen schieten, maar Vermeiren heeft handspel gezien. Geen 4-0 dus.

80'

Eerste thuiszege Cercle

De wedstrijd is al een tijdje gespeeld. Cercle is bijzonder dicht bij een eerste thuiszege dit seizoen.

74'

De 4-0 hangt eerder in de lucht dan een eerredder voor Tienen. Deman wil nu een ploegmaat bereiken, Millan en Hotic lopen elkaar echter voor de voeten.

69'

Laureys probeert voor Tienen nog iets te forceren. Hij zet zich ook goed door, maar zijn poging op doel vliegt over.

68'
66'

De honger is nog niet gestild bij Cercle. Ze gaan op zoek naar een nieuw doelpunt, maar de knal van Hotic wordt nog gekeerd door Bouzian.

64'

GOAL! 3-0 Cassaert

Daar is doelpunt nummer 3 voor Cercle. De "Vereniging" krijgt een hoekschop die invaller Cassaert binnen knikt. De zege is nu wel echt binnen handbereik voor de thuisploeg.