Panthers snoepen Britten deze keer geen punten af in Hockey Pro League

zo 1 november 2020 15:51

In de Hockey Pro League hebben de Red Panthers de dubbele confrontatie met Groot-Brittannië afgesloten met een nederlaag. De regerende olympische kampioen haalde het met 1-2.

Gisteren kwam geen winnaar uit de bus in België - Groot-Brittannië. Een evenwichtige partij was het aanvankelijk ook vandaag met iets meer balbezit voor de Panthers.

Maar op het einde van het eerste kwart gingen de Britten op het gaspedaal staan. Owsley zette België op achterstand dankzij een stafcorner.

De reactie van de Panthers liet niet lang op zich wachten. In de openingsminuut van het tweede kwart zette Alix Gerniers op het juiste moment voor naar Barbara Nelen, die van dichtbij mooi scoorde.

In de 1e helft kwamen de Britten nog dreigen met 4 strafcorners, maar doelvrouw Sotgiu hield België overeind.

De Panthers namen de touwtjes in handen in het 3e kwart met 2 goede kansen voor Michelle Struijk. Maar ze botste telkens op de Britse doelvrouw.

De Britten bleven strafcorners versieren en dat leverde hen opnieuw een voorsprong op. Robertson zette de 1-2 op het bord. In het slotkwart konden de Panthers geen gelijkspel meer uit de brand slepen.