24
85
score
68

De Belgische basketbalmannen zijn zoals verwacht met een nederlaag teruggekeerd uit Griekenland in de kwalificatiecampagne voor het WK. De Belgian Lions begonnen erg slordig aan de match en gaven geen al te beste indruk richting het EK dat voor de deur staat.

De Belgian Lions wisten dat er een half mirakel nodig zou zijn voor een stunt in Athene, maar de Belgen waren net iets te veel onder de indruk van de Griekse heksenketel, waar ze met volle teugen wilden genieten van NBA-vedette Giannis Antetokounmpo (26 punten in 27 minuten).

Die liet de Lions vanaf de opworp sterretjes zien, al werd hem en de andere Grieken wel erg weinig in de weg gelegd.

De Belgen openden veel te rommelig en te nonchalant, de thuisploeg had in geen tijd een duidelijke kloof op het scorebord gespijkerd.

Daarna namen ook de Grieken hun voet van het gaspedaal, maar meer dan gelijke tred houden zat er ook niet in voor de Lions, die toch veelal een speelbal waren.

Als er dan toch even wat hoop was, betekende een Griekse tussensprint meteen een koude douche en liep het aantal Belgische missers te hoog op.

De nederlaag niet al te zwaar laten oplopen, was het uiteindelijke doel. 85-68 was het verdict op Griekse bodem.

Retin Obasohan (14 punten) en Ismaël Bako (12 punten) waren de beste Belgische schutters.

De volgende WK-kwalificatiematchen worden pas in november gespeeld, donderdag gaat het EK van start.

Griekenland - België

20:56

Einde: 85-68

Het is een logische nederlaag geworden voor de Belgian Lions, al zullen de Belgen toch uit een ander vaatje moeten tappen op het EK.

20:48

Nog ruim 3 minuten: de kloof onder de 20 punten houden, dat is het doel van de Lions.

20:37

"Het is een moeilijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander, maar we kunnen niet zeggen dat de Lions sterk spelen. Verre van", oordeelt onze commentator. De wedstrijd bloedt een beetje dood.

20:28

Bekijk de hoogtepunten van het derde kwart

20:27

Q3: 64-44

De kloof van 16 punten aan de rust is er een van 20 punten geworden. Enkele Griekse toppers mochten al uitblazen, maar dat heeft weinig invloed op de score.

20:21

Ik vind dat er toch meer in zat voor de Belgian Lions. Geen zege, maar er zijn gewoon te veel Belgische missers.

Kris Meertens
20:11

De Griekse heksenketel is toch een beetje stilgevallen. Dat is de verdienste van de Lions, die steviger op hun benen staan. Maar als "Giannis" ontwaakt, dan zijn de verhoudingen snel weer duidelijk.

19:50

Bekijk de hoogtepunten van de eerste helft

19:49

Rust: 49-33

Het is tijd voor een pauze. De Belgen konden gelijke tred houden in het tweede kwart, al is dat een beetje een vertekend beeld. De Grieken lieten vooral vanaf de vrijworplijn veel missers noteren. Het is toch vooral een lijdensweg voor de Belgen.

19:45

Nog een minuutje tot de rust. Kunnen de Belgen de schade nog een beetje beperken?

19:40

We zien nu even een beter moment van de Belgen.

19:38

De Griekse bondscoach moppert bij een time-out, maar de kloof is natuurlijk gemaakt. Al zit er de jongste minuten wat meer zand in de Griekse machine.

19:31

De zenuwen lijken een beetje weg bij de Lions, maar de slordigheden betalen ze altijd cash.

19:26

Griekenland is meer dan vedette Giannis Antetokounmpo, maar wanneer hij al zijn kwaliteiten aanspreekt, veren ze nog meer recht op de Griekse banken. Zoals nu bij een verwoestende dunk.

19:22

Bekijk de hoogtepunten van het eerste kwart

19:21

Q1: 30-15

Einde van het eerste kwart. De logica wordt gerespecteerd, maar de Lions laten zich iets te makkelijk wegzetten. Het verweer is te mager.

19:19

Het is een walk-over momenteel.

19:19

Aanvallend draait het niet, maar ook de verdediging is slapjes. De Griekse ballen vliegen er blind in.