9. 90+2' - Doelpunt strafschop - Lior Refaelov (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 02/04/18 - 18:00
90+2'
Lior Refaelov
90+2'
1 - 0

Club Brugge heeft een flinke stap naar een nieuwe landstitel gezet. De leider vergroot in Play-off I zijn buffer op AA Gent en Anderlecht tot 9 punten na een kleine en moeizame zege tegen Racing Genk. Het doelpunt kwam er in de extra tijd vanaf de stip. "Een mooie stap richting de titel", sprak matchwinnaar Refaelov.

Club Brugge - RC Genk in een notendop

• Sleutelmoment: Vormer gaat in de 91e minuut neer in de 16 na een licht contact. Visser plooit in eerste instantie niet, tot de videoref hem tot de orde roept.
  • Man van de match: Invaller Lior Refaelov trapt de penalty onhoudbaar binnen.
  • Opvallend: Het zag er lang naar uit dat Club Brugge voor het eerst in 78 competitiematchen niet zou scoren in een thuismatch.

Bekijk de enige goal uit Club Brugge - Racing Genk (1-0)

Penalty dankzij videoref

Club Brugge zette allesbehalve een glansprestatie neer op de eerste speeldag van de play-offs, maar in de toegevoegde tijd was het toch bingo voor de titelfavoriet. Met dank aan de videoref. Hij liet de bal op de stip leggen na een licht contact tussen Uronen en Vormer. Invaller Refaelov plaatste de bal uitstekend in de hoek.

Een grote opluchting voor Club Brugge, want Genk was een stugge tegenstander. Het team van Philippe Clement gaf lange tijd geen krimp in de organisatie.

Pas in het vierde kwart geraakte Club uit de houdgreep. De thuisploeg nam het initiatief en drong aan. Doelkansen puurde het daar niet uit, tot Gouden Schoen Ruud Vormer in de 91e minuut tegen het canvas ging. Het vervolg kent u.

Vreemd beeld: Mata trapt de bal uit de handen van...Ivan Leko

Mechele tegen de lat, Trossard op Vermeer

De 1-0-eindstand was een hard verdict voor Racing Genk. Na een vinnig begin van Club was de bekerfinalist minstens de evenknie.

De leider wou wel, maar het overtuigende voetbal van in de eerste seizoenshelft was nergens te bespeuren. Club liet zich op veel slordigheden betrappen. De beste doelkans kwam er op een standaardsituatie. Mechele devieerde een vrije trap van Denswil pardoes tegen de lat.

Genk had ook kunnen scoren, maar liet in het begin van de tweede helft een dubbele kans liggen. Pozuelo draaide de bal op Vermeer, in de rebound maakte ook Trossard kennis met de Club-goalie.

In het klassement doet blauw-zwart een uitstekende zaak. Na de nederlaag van Anderlecht tegen Gent (0-2) leidt het na 1 speeldag in Play-off I met 9 punten voorsprong. Is het kampioenschap al gespeeld?

Refaelov: "Mooie stap richting titel"

"Het was lang geleden dat ik me in zo'n situatie bevond", zei matchwinnaar Lior Refaelov achteraf. "Ik ben blij dat ik het team kon helpen, want dit was een belangrijke match voor ons. Een bonus van 9 punten is een mooie stap richting de titel."

"Er was wat twijfel over die penalty, maar dat kan we weinig schelen. Ik ben blij dat we de match winnen. Hopelijk kan ik de ploeg nog van dienst zijn in Play-off I."