EK-kwalificatie - speeldag 2 - 26/03/23 - 18:03
Bukayo Saka
41'
Bukayo Saka
2 - 0

Engeland heeft op Wembley makkelijk de maat genomen van Oekraïne. Al voor de rust hadden de Three Lions hun dubbele voorsprong beet dankzij Harry Kane en Bukayo Saka. Club Brugge-spits Roman Jaremtsjoek kon ook in het shirt van zijn nationale ploeg niet scoren.

Harry Kane is sinds donderdag de topschutter van Engeland en ook voor eigen publiek wou hij zijn reputatie nog eens in de verf zetten. Na goed 10 minuten had hij graag een penalty gekregen om zo de score te openen, maar de scheidsrechter volgde hem niet. En net voor het halfuur miste hij van dichtbij een grote kans.

Maar Kane liet zich niet van de wijs brengen en nog voor de rust was het dan toch weer raak voor hem. Na goed samenspel met Bukayo Saka zette hij de 1-0 op het scorebord in Wembley.

En de man van de assist had niet veel later ook zelf zijn doelpunt te pakken. Hij krulde de 2-0 enig mooi voorbij de doelman in de verste hoek. De Arsenal-jongeling liet het publiek kirren van plezier.

Met de comfortabele voorsprong op zak viel het na de rust opnieuw wat stil, maar de Engelsen kwamen niet meer in de problemen.