51'
Kerim Mrabti
1 - 2
51'

KV Mechelen heeft een flinke optie genomen op de bekerfinale. Zulte Waregem kreeg voldoende kansen om de nederlaag in eigen huis af te wenden, maar Nikola Storm maakte - met een doelpunt en een assist - het verschil voor de bezoekers.

Zulte Waregem - KV Mechelen in een notendop:

Man van de Match: Nikola Storm was opnieuw van goudwaarde voor KV Mechelen. De dribbelvaardige winger van de bezoekers zorgde met een knappe actie voor de gelijkmaker en was ook de assistgever voor het winnende doelpunt.

Sleutelmoment: Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Integendeel. In de eerste helft kwam Mechelen meteen op achterstand, in de tweede helft meteen op voorsprong. Nadien zorgde een sterke Coucke voor de consolidatie.

Opvallend: Hard tegen onzacht. Het werd een ware veldslag aan de Gaverbeek. Jordi Vanlerberghe, Bent Sørmo en Sandy Walsh moesten gehavend de strijd staken. Niet ideaal aangezien beide ploegen nog ferm moeten presteren in de laatste fase van de competitie.

87 seconden.

Langer moest het publiek aan de Gaverbeek niet wachten om te juichen in de tweede halve finale van de Croky Cup. Ndour zette zich bij zijn eerste actie knap door op zijn linkerflank en bediende zo de aanstormende Fadera, die met een schampschotje voor de snelle voorsprong zorgde.

Eeen droomstart voor Waregem, meteen malaise bij KV Mechelen: het zag in diezelfde fase ook nog eens Jordi Vanlerberghe uitvallen.

Toch toonden de bezoekers zich veerkrachtig. Het monopoliseerde het leer en voerde in de eerste helft stelselmatig de druk op. Na een half uur kon Nikola Storm die dominantie met zijn gekende move - naar binnen kappen en de bal in de korte hoek duwen - ook verzilveren.

Dat Storm na een moeilijk seizoensbegin weer helemaal de oude is, bewees hij net na de rust nogmaals. Hij rolde Zulte Waregem op zijn linkerflank op en assisteerde Mrabti knap bij de 1-2.

Deze keer was het aan Zulte Waregem om terug te knokken na een snelle achterstand. Mbaye Leye zag zijn ploeg slagen in die mentale opdracht, maar ondanks een karrenvracht aan kansen en een ferm slotoffensief kon de thuisploeg de gelijkmaker niet maken.

Vormer: "Ik had er zelf twee moeten maken"

Ruud Vormer - Zulte Waregem: "Ongelooflijk dat we hier punten hebben laten liggen. Net zoals vorige wedstrijd speelden we goed voetbal, maar halen we geen resultaat. Dat gaat nu eenmaal zo als je beneden in het klassement staat: dan zit het soms gewoon niet mee. We hebben zo veel kansen gehad, maar toch hebben we het niet kunnen afmaken. Ik had er zelf ook twee moeten maken. Aan de overkant deed Stormpie dat dan wel. Ik ken hem goed en ben fan van hem. We wisten dan ook dat hij een goede actie in de benen heeft, maar toch waren we er niet genoeg op voorbereid. Maar niets is verloren, we gaan in Mechelen vol voor de driepunter.

Storm: "Een opsteker na een moeilijk seizoen"

Nikola Storm - KV Mechelen: "Het was een wedstrijd met ups en downs, maar uiteindelijk kiezen we onze momenten goed uit. We kwamen net na de rust mooi op voorsprong en hebben dan goed geknokt om die voorsprong vast te houden. We gaan met een goed gevoel en uitgangspositie naar huis. Ook persoonlijk was het een opsteker. Ik heb al een moeilijk seizoen gehad met de nodige blessures en persoonlijke problemen, maar ik voel me de laatste weken beter en beter. Dat resulteert nu ook in mijn statistieken."

Leye: "Het is al beslist: in Mechelen scoren we er 2"

Mbaye Leye - Zulte Waregem: "Net zoals de voorbije weken tegen Club Brugge en Genk, hadden we ook vandaag iets meer verdiend. Toch is dat nu eenmaal de realiteit van het voetbal. Ik ben wel opgetogen met onze prestatie op het veld. Het bewijst nog maar eens dat we op de goede weg zijn. Nu moeten we de kansen die we hier hebben laten liggen, afmaken in Mechelen. Het is al beslist: we gaan daar minimaal twee keer scoren. Oké, we zullen er in het hol van de leeuw spelen, maar dat zijn de wedstrijden waar ik voor leef."

Van Handenhove: "De juiste mentaliteit was aanwezig"

Gunter Van Handenhoven - KV Mechelen: "We mogen tevreden zijn met dit resultaat. We begonnen zeer slecht aan de wedstrijd en ook in de slotfase was het - na de rode kaart - knokken. We hadden het er voor de wedstrijd nog over gehad: in zo'n wedstrijd zal mentaliteit een grote rol spelen. Die hebben we ook getoond. We wisten dat Zulte Waregem weer een enorme drive ging tonen. We hebben die mentaliteit op 10 minuten na toch kunnen matchen. Dan kunnen jongens zoals Storm het met hun kwaliteiten afmaken voor ons. Steven Defour heeft de groep ook alvast gefeliciteerd. Nu moeten we het in een vol huis afmaken."

Schoofs: "Getoond dat we kunnen knokken"

Coucke: "Blij met het vertrouwen van de coach"

22:43

EINDE: 1-2!

KV Mechelen heeft een flinke optie genomen op de bekerfinale. Zulte Waregem kreeg voldoende kansen om de nederlaag in eigen huis af te wenden, maar Nikola Storm maakte het verschil voor de bezoekers.

90+3' tweede helft
90+1'

Drambaev krijgt na een verkeerde kopbal de bal voor zijn voeten en knalt zo ei zo na de gelijkmaker alsnog op het bord. Maar opnieuw ligt Coucke in de weg.

89'

Doelman Coucke pakt uit met cruciale redding

88'
86'
85'

Fadera slalomt de verdediging van KV Mechelen voorbij en knalt meteen uit zijn draai, maar het nummer zeven van de thuisploeg ziet zijn schot tegen een paar blauwe kousen gestuit worden.

85'

Toen waren ze met 10

Voor de tweede wedstrijd op rij moet Lavalée vroegtijdig naar de kant na een dubbele gele kaart. De verdediger van KV Mechelen wordt deze keer bestraft nadat hij zijn tappen in de voet van Fadera zet.

84'

Lavalée krijgt nog rood, Vossen komt net te laat voor de 2-2

84'

De laatste 5 minuten zijn ingegaan.

80'

Overduidelijk geen handspel, en dat ziet ook de VAR: "Het was het proberen waard"

79'
79'
76'

Dat Zulte Waregem met Vormer en Brüls twee goede versterkingen aan boord heeft gehaald, bewijst het duo nog maar eens. De tandem op het middenveld pakt uit met een knappe combinatie en brengt Ndour zo in een uitstekende schietpositie, maar de aanvaller knalt het leer de hemel in.