OHL speelt maximum kwijt tegen Zulte Waregem en is leider af, Club YLA wint laat tegen Gent

za 10 december 2022 18:00
0-0
      Lotto Super League - speeldag 14 - 10/12/22 - 13:30

In de Lotto Super League is OH Leuven tegen zijn eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. Op het veld van Zulte  Waregem bleef OHL steken op een scoreloos gelijkspel. Het volgt nu op 2 punten van Anderlecht, dat gisteren KV Mechelen in de pan hakte. OHL heeft wel een match minder.

Met 33 op 33 kon OH Leuven tot voor vandaag een foutloos rapport voorleggen.

Zulte Waregem was op papier een hapklare brok, want 7 weken geleden vloerde OHL de middenmoter al met 4-0-cijfers.

Vandaag beet OHL zijn tanden stuk tegen Zulte Waregem.

OH Leuven knutselde voor de rust veel kansen in elkaar, maar scoren lukte niet. Ook in de 2e helft bleef de brilscore op het bord staan.

In het klassement staat OHL nu 2 punten in het krijt op leider Anderlecht, dat gisteren KV Mechelen oppeuzelde met 6-1.

Nummer 3 Genk gelijk in Luik, nummer 4 Club wint laat tegen Gent

Achter Anderlecht en OHL is er de strijd om the best of the rest. Nummer 3 Genk ging op bezoek bij nummer 5 Standard. De topper eindigde op 1-1.

Romy Camps opende de score in de 66e minuut, maar een minuut later was het langs Maurane Marinucci alweer gelijk. De bezoekers verloren in de voorlaatste minuut nog Lorene Martin met dubbel geel.

Zo telt Genk 25 punten uit 12 duels, Standard is 5e met 20 punten.

In de Slag om Vlaanderen tussen nummer 4 Club YLA en nummer 6 Gent leek het ook op een draw te eindigen, maar dat was zonder invalster Celien Guns gerekend, die maakte in de 94e minuut de enige goal van de partij. Twee minuten later kreeg Gent-speelster Rkia Mazrouai een tweede gele kaart.

Club is zo vierde met 23 punten, Gent blijft zesde met 19 punten. Maar niet iedereen uit de top 6 heeft evenveel matchen gespeeld.