RSCA Futures debuteren met scoreloos gelijkspel tegen Deinze

RSCA Futures
0-0
Deinze
      Challenger Pro League - speeldag 1 - 14/08/22 - 20:01

Het ervaren Deinze en de jonkies van Anderlecht hebben de punten gedeeld in hun eerste wedstrijd van het seizoen. Dat de beloften in het Lotto Park mochten spelen, kon hen niet inspireren om het voorbeeld van de A-ploeg enkele uren eerder te volgen. Er werd niet gescoord.

Felice Mazzu had voor de verplaatsing van de A-ploeg naar Sint-Truiden Mario Stroeykens en Julien Duranville opgeëist. Zij waren er dus niet bij in de eerste thuismatch van de RSCA Futures.

De jonge thuisploeg eiste over de hele wedstrijd 59 procent balbezit op en kreeg ook de beste kans voor de pauze. Stassin mocht eigenlijk niet missen, maar trapte te centraal. Doelman Ortola redde.

Voor Deinze trapte Kone in de eerste helft verrassend en hard, maar doelman Verbruggen moest niet tussenkomen. Het schot ging naast.

Hetzelfde beeld zagen de schaarse fans in het Lotto Park na de rust, maar tegen het einde probeerde Deinze de druk op de jonge schouders van zijn tegenstanders wel op te voeren.

Kone trapte in de slotfase op de dwarslat, maar de bezoekers kregen over de hele wedstrijd wel geen enkele poging tussen de palen.

Stassin probeerde het bij een counter nog met een lob, maar de match eindigde zoals ze was begonnen: 0-0.