Club NXT geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen Standard-beloften

Club NXT
2-2
SL16 FC
      Challenger Pro League - speeldag 1 - 13/08/22 - 20:03

Het eerste duel tussen belofteteams in 1B is uitgedraaid op een gelijkspel. Club NXT zwaaide na 9 minuten al met een 2-0-bonus. Maar de Standard-beloften kwamen nog voor de rust op gelijke hoogte.

Doelpunten:

5' Engels 1-0
      9' Talbi 2-0
      12' Kuavita 2-1
      29' Calut 2-2 (pen.)

3 goals na 12 minuten spelen

2 seizoenen geleden was Club NXT nog het kneusje van de klas in 1B. De Club-beloften boekten toen maar 2 zeges in 28 matchen.

Tegen de beloften van Standard gooide blauw-zwart er vanavond meteen de beuk in.

Na 5 minuten trapte Arne Engels een vrije trap netjes in doel. Nog geen 4 minuten later verdubbelde Talbi de bonus met een lobbal.

Het regende doelpunten in de openingsfase. Standard prikte 3 minuten na de 2-0 de aansluitingstreffer binnen met dank aan Kuavita.

Op het halfuur kwamen de Luikenaars helemaal langszij met een strafschopgoal van Calut. Goals vielen er daarna niet meer te zien op Schiervelde (Roeselare).