MonzaInternazionale
Juan Luca Sacchi
U-Power Stadium
13622

Invaller Romelu Lukaku slikt met Inter zure gelijkmaker in prangend slot tegen Monza

za 7 januari 2023 22:44
Monza
2-2
  1. 10' - Doelpunt - Matteo Darmian (0 - 1)
  2. 11' - Doelpunt - Patrick Ciurria (1 - 1)
  3. 22' - Doelpunt - Lautaro Martínez (1 - 2)
  12. 88' - Verv. Armando Izzo door Gianluca Caprari
  13. 90+3' - Own goal - Denzel Dumfries (2 - 2)
Serie A TIM - speeldag 17 - 07/01/23 - 20:48
10'
Matteo Darmian
0 - 1
10'
11'
Patrick Ciurria
11'
1 - 1
22'
Lautaro Martínez
1 - 2
22'
90+3'
Denzel Dumfries
90+3'
2 - 2

Enkele dagen na de gewonnen topper tegen leider Napoli is Inter terug bij af. Het gaf de overwinning in de derby tegen Monza in de 93e minuut uit handen. Romelu Lukaku viel na 55 minuten in en bakte er weinig van tegen het speeltje van Silvio Berlusconi en Adriano Galliani, ex-Milan.

Romelu Lukaku moest vanaf de bank toekijken hoe zijn team de leider extra probeerde te prikkelen.

Na 10 minuten legde Matteo Darmian aan de tweede paal het openingsdoelpunt binnen, maar Patrick Ciurria stopte het feestje van de bezoekers al na een minuut met een prima plaatsbal.

Lautaro Martinez, de vervanger van Lukaku, mocht echter halfweg de eerste helft een geschenk uitpakken.

1-2, een voorsprong die de Rode Duivel in het laatste halfuur mee moest handhaven. Lukaku kon evenwel geen potten breken.

De beslissing bleef uit toen Martinez de paal trof, Inter kreeg na zwak verdedigen het deksel op de neus in de 93e minuut.

De boosdoener was Luca Caldirola, nota bene een jeugdproduct van Inter, al werd het doelpunt omgezet in een owngoal van Denzel Dumfries.

Promovendus Monza klopte eerder al Juventus in eigen huis en zet nu dus ook Inter een hak.

Napoli kan zondagavond bij Sampdoria de nederlaag van deze week dus al half uitwissen, al moet de leider ook rekening houden met Juventus.

Dat won in de vooravond met 1-0 van Udinese, goed voor de 8e competitiezege op een rij.

Het was een belabberde invalbeurt van Romelu Lukaku.

90+8' tweede helft
90+6'
De poging wordt gered door André Onana (Internazionale), die geen rebound weggeeft.
90+6'
De voorzet komt tot bij Luca Caldirola (Monza). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+6'
Filippo Ranocchia neemt de hoekschop voor Monza. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+3'

Own goal voor

De bal wijkt af op de onfortuinlijke Denzel Dumfries (Internazionale) en verdwijnt daardoor in doel.
own goal
Monza
2-2
90+3'
Luca Caldirola (Monza) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+1'
Vrije trap voor Internazionale. Matteo Pessina (Monza) hield Roberto Gagliardini vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'

90'
Roberto Gagliardini (Internazionale) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'
87'
Monza krijgt een vrije trap. Milan Škriniar (Internazionale) haalde Matteo Pessina onderuit.
85'
Lautaro Martínez (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Armando Izzo (Monza).
84'
Pech voor Internazionale, want het schot van Lautaro Martínez strandt op de paal.
84'
82'
Carlos Augusto (Monza) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Milan Škriniar (Internazionale).
81'
Roberto Gagliardini (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pablo Marí (Monza).