12
38

Titelstrijd gestreden? Barça stuurt Real in extremis met lege handen naar Madrid

zo 19 maart 2023 22:53

Is de titelstrijd in Spanje gestreden? Barcelona heeft alleszins een mokerslag gegeven aan Real Madrid in de Clasico. Het scoorde alle doelpunten en won de match met 2-1. De winning goal van Kessié viel pas in minuut 92. Barcelona loopt nu nog verder weg bovenaan de stand.

9 punten. Dat was de voorsprong van Barcelona in La Liga voor deze Clasico. Real moest dus winnen om weer wat hoop te kunnen koesteren, maar het omgekeerde gebeurde. Courtois en co kijken nu aan tegen een berg van 12 punten om te beklimmen. En dat lijkt onmogelijk.

Real nam wel een aardige start in Camp Nou. Op het scorebord dan toch. Want ondanks het overwicht van Barça kwam het op voorsprong. Vinicius deed het werk, maar zijn schot verdween via Araujo buiten het bereik van Ter Stegen in doel.

Vreugde bij de Madrilenen, maar Barcelona had een antwoord klaar. Raphina vond Thibaut Courtois nog op zijn pad, maar net voor de rust was de Rode Duivel toch geklopt. Na een flipperkastfase voor zijn goal, knalde Sergi Roberto de gelijkmaker van dichtbij binnen.

Weinig animo na de rust en de Clasico leek op een puntendeling te zullen uitdraaien. Tot Asensio plots toesloeg. Hij tikte een voorzet van Carvajal in doel. Klein probleem wel voor Real: Asensio stond nipt buitenspel. Weg sfeer.

Toch een gelijkspel dus. Maar neen, er vloog in de toegevoegde tijd nog een bal tussen de palen. Dit keer wel aan de overkant. Invaller Kessié bezorgde Barça de zege en misschien ook wel de landstitel.

Bekijk de doelpunten:

90+7'
Real Madrid
90+7'
90+6'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Karim Benzema (Real Madrid) stond buitenspel.
90+5'
Aurélien Tchouaméni (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ansu Fati (FC Barcelona).
90+4'
Dani Carvajal (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Frenkie de Jong (FC Barcelona).
90+2'

Franck Kessié kan scoren voor FC Barcelona. De assist komt op naam van Alejandro Balde.
90+1'

90+1'
90'
90'
Vrije trap voor Real Madrid. Alejandro Balde (FC Barcelona) hield Marco Asensio vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90'
Gavi (FC Barcelona) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90'
Aurélien Tchouaméni (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robert Lewandowski (FC Barcelona).
87'
Bij Real Madrid wordt de hoekschop genomen door Rodrygo. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
86'
Aurélien Tchouaméni (Real Madrid) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
86'
Karim Benzema (Real Madrid) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Marco Asensio (Real Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
Ferran Torres (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ferland Mendy (Real Madrid).