FC BarcelonaEspanyol
Antonio Mateu Lahoz
Spotify Camp Nou
88095

Barcelona verslikt zich in eigen emoties na ergerlijk optreden van scheidsrechter Lahoz

za 31 december 2022 15:43
  1. 7' - Doelpunt - Marcos Alonso (1 - 0)
  2. 25' - Geel - Ansu Fati
  3. 30' - Geel - Gavi
  4. 31' - Geel - Leandro Cabrera
  1. 55' - Geel - Fernando Calero
  2. 62' - Verv. Ansu Fati door Ferran Torres
  3. 73' - Doelpunt strafschop - Joselu (1 - 1)
LaLiga EA Sports - speeldag 15 - 31/12/22 - 14:03
7'
Marcos Alonso
7'
1 - 0
73'
Joselu
1 - 1
Joselu
73'

Barcelona heeft het kalenderjaar afgesloten met een gelijkspel tegen stadsgenoot Espanyol. Marcos Alonso opende de score voor Barcelona, maar draaide break-even door zelf een penaltyfout te begaan. In het slot van de wedstrijd maakte scheidsrechter Mateu Lahoz nog een ferm soepje van de derby.

Vooraleer Catalonië de feestnacht zou induiken, probeerden de lokale helden van Barcelona en Espanyol de bevolking van een amuse-gueule te voorzien.

Na 7 minuten was het al smullen geblazen in de Catalaanse derby. Marcos Alonso schonk zichzelf een laat verjaardagscadeau met een kopbaldoelpunt.

Barcelona domineerde nadien, maar verslikte zich een kwartier voor het einde toch in zijn eigen impasse. Alonso degradeerde zichzelf van held naar antiheld door - in de grote rechthoek - op de hakken van Joselu te trappen: penalty.

Een koud kunstje voor het nummer negen van Espanyol, dat het leer recht door het midden duwde. Nog maar het zesde tegendoelpunt in 15 wedstrijden voor doelman Ter Stegen.

Sportief was het spel gespeeld. Het laatste kwartier eiste vooral scheidsrechter Mateu Lahoz de schijnwerpers - naar goede gewoonte - op. De Spaanse ref werd op het WK al hevig bekritiseerd na zijn slappe leiding tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië.

Dat is allerminst een wake-upcall geweest voor Lahoz. In een minuut tijd trok hij 3 keer rood. Eerst twee gele kaarten in omdat Alba bleef discussiëren, een fase later trok hij twee rode exemplaren voor Vinicius Souza (ex-KV Mechelen) en Cabrera.

Gelukkig was er de VAR om Lahoz ontoerekeningsvatbaar te verklaren bij de fase van Cabrera. De diagnose luidde: geelzucht met twee rode pokken. Lahoz eindigde met een recordaantal van 14 gele kartons.

De emoties waren intussen te fel opgelopen om op het veld nog een bedachtzaam slotoffensief op te zetten.

90+11' tweede helft
90+11'
Bij FC Barcelona wordt de hoekschop genomen door Ousmane Dembélé. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+7'
Ferran Torres (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joselu (Espanyol).
90+6'
Espanyol
90+6'
FC Barcelona krijgt een vrije trap. Javi Puado (Espanyol) haalde Ousmane Dembélé onderuit.
90+5'
Robert Lewandowski (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Edu Expósito (Espanyol).
90+4'
Ousmane Dembélé (FC Barcelona) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'
Wassim Keddari neemt de hoekschop voor Espanyol. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
Pedri (FC Barcelona) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

9 - extra time

Er komen 9 minuten extra tijd bij.
89'
88'
De poging wordt gered door Álvaro Fernández (Espanyol). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
88'
Robert Lewandowski (FC Barcelona) haalt uit...
87'
87'
Redding van Álvaro Fernández (Espanyol), die de bal al duikend kan pareren.
87'
De voorzet komt tot bij Andreas Christensen (FC Barcelona). Zijn kopbal gaat richting doel...
87'
Ousmane Dembélé neemt de hoekschop voor FC Barcelona. Hij dropt de bal centraal voor doel.
86'
Brian Oliván (Espanyol) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ousmane Dembélé (FC Barcelona).