1. 11' - Doelpunt - Erling Haaland (1 - 0)
Carabao Cup - speeldag 1 - 22/12/22 - 21:01
11'
Erling Haaland
11'
1 - 0

Manchester City heeft Liverpool uit de League Cup geknikkerd. In een topaffiche waren de toppers ook op de afspraak. Erling Haaland heeft de WK-break goed verteerd en scoorde al na 10 minuten. Ook Mo Salah trof raak aan de overkant. Toch trok City de zege over de streep: Nathan Aké kreeg de winnende treffer op een schoteltje aangeboden door Kevin De Bruyne.

Haaland was een van de weinige spelers van City die niet naar het WK mocht. De Noor had dus honger naar doelpunten en die stilde hij al na 10 minuten. Hij kreeg de bal van Kevin De Bruyne en zette de thuisploeg zo op voorsprong.

Liverpool bleef niet bij de pakken zitten en Carvalho zorgde voor de gelijkmaker.

De rest van de doelpunten viel na de pauze met eerst Mahrez met de 2-1, maar een minuut later al Mo Salah (ook een WK-thuisblijver) met de 2-2.

Alles weer te herdoen en City kon nog voor het uur weer een bonus pakken. Het was opnieuw Kevin De Bruyne met de assist na een ingestudeerde hoekschop. Aké werkte af met het hoofd.