Ga naar de inhoud
Leonardo Rocha nam de drie doelpunten voor zijn rekening.

Topschutter Rocha toont Lierse met hattrick opnieuw de weg naar de zege

 vr 2 december 2022 21:52
SL16 FC
einde
2-4
Lierse K.
      Challenger Pro League - speeldag 16 - 02/12/22 - 20:01

      Lierse heeft na 1 op 9 opnieuw aangeknoopt met de overwinning. Leonardo Rocha ontbond zijn duivels tegen de beloften van Standard en pakte uit met een knappe hattrick.

      7' Rocha 0-1

      17' Diaw 1-1

      24' Rocha 1-2

      29' Rocha 1-3

      89' Van Acker 1-4

      90+2' Tapsoba 2-4

      Het gelijkspel tegen hekkensluiter Virton had Lierse met wat opgekropte frustraties achtergelaten. Leonardo Rocha wist maar al te goed hoe hij zich daarvan kon verlossen: scoren.

       

      De Portugese spits had amper 7 minuten nodig om de score te openen. Hij veroverde de bal net voor het strafschopgebied en knalde zonder twijfel raak. Het begin van een vruchtbare avond. 

       

      Want na het heerlijke schot met zijn linker trof de topschutter van de Challenger Pro League nog eens raak met het hoofd en met zijn rechter.

       

      Een zuivere hattrick, ware het niet dat Standard tussendoor ook wel nog een doelpunt had meegepikt. Zuiver of niet, Lierse zat halfweg wel op rozen.

       

      En die zege kwam niet meer in gevaar. Van Acker maakte er in de slotfase nog 1-4 van, Tapsoba sloeg in de extra tijd terug. Lierse staat nu 4e op 3 punten van leider Beerschot dat wel nog in actie moet komen.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Fase per fase

      90+5' tweede helft
      46' tweede helft
      45+1' eerste helft
      1' eerste helft