23

RSCA Futures wissen dubbele Lommelse voorsprong uit dankzij Abdulrazak

vr 3 februari 2023 21:44
      Challenger Pro League - speeldag 21 - 03/02/23 - 20:01

De beloften van Anderlecht hebben een puntje gepakt tegen Lommel. De bezoekers kwamen voor de rust nochtans op een dubbele voorsprong, maar paars-wit draaide het na de pauze helemaal om. Martinez en Abdulrazak stonden elk twee keer aan het kanon. En zo is er nog niets gebeurd in de strijd om de tickets voor play-offs om promotie.

Doelpunten:

16' Martinez 0-1

24' Martinez 0-2

65' Ishaq Abdulrazak 1-2

90+3' Ishaq Abdulrazak 2-2

Een wedstrijd met twee gezichten was het op de Heizel tussen de RSCA Futures en Lommel. Voor de pauze hadden de bezoekers duidelijk het overwicht. De paars-witte doelman Vanhoutte werd voor het kwartier al getest en meteen erna moest hij zich ook omdraaien.

Na een goeie diepe bal van Henkens kon Martinez op de goal af. Hij hield het hoofd koel en zo 0-1. Nog geen 10 minuten later was het weer bingo voor Lommel. Vanhoutte kon nog redding brengen op een schot van Metinho, maar hij moest de bal lossen. Na wat geharrewar duwde Martinez zijn tweede van de avond binnen.

Het was een verdiende voorsprong want Anderlecht was nauwelijks te zien, maar na de rust trokken de Futures met nieuwe moed het veld op. Lommel gaf de controle uit handen.

De inzet van Anderlecht werd beloond met een schot van Abdulrazak. Hij knalde de aansluitingstreffer met overtuiging binnen. De match kon plots weer alle kanten uit, maar de bezoekers hielden stand. Tot in de toegevoegde tijd. In minuut 93 was daar dan toch de gelijkmaker, opnieuw was het Abdulrazak.

Zo is Lommel nog niet zeker van een plek in top 6. Het speelt op de laatste speeldag van de reguliere competitie tegen Lierse. Ook Anderlecht is nog niet uitgeteld voor de top 6.